News , Guide

Ποιες είναι οι περιοχές που παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων αυτή την περίοδο;

Τι δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης Τύπου

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021

Για τις Επαρχίες που παρατηρείται αυτή την περίοδο αυξημένο ποσοστό θετικότητας, ενημέρωσε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Τσιούτης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό θετικότητας που είχε η Λάρνακα, αν και γίνονταν λιγότερα τεστ και σε αναλογία πληθυσμού ίσως φαινόταν περισσότερα.  Όπως είπε, παρατηρήθηκε μια εκ νέου αύξηση στη Λεμεσό, αλλά και πάλι μπορεί να είναι τυχαία διακύμανση των ημερών.

«Είναι νωρίς ακόμα, επαναλαμβάνω. […] Θεωρώντας όμως ότι υπάρχουν οριζόντια μέτρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολο να κάνεις παρέμβαση τοπική, αλλά από πλευράς του να μπορείς να ιχνηλατήσεις, να εντοπίσεις χώρους στους οποίους ενδεχομένως να υπάρχει το πρόβλημα», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των χρόνιων ασθενών για να συμπεριληφθούν στις πρώτες ομάδες για εμβολιασμό, ο κύριος Τσίουτης είπε ότι, λόγω ακριβώς του περιορισμένου για την ώρα αριθμού εμβολίων, που δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των ομάδων από την αρχή, ο στόχος ήταν και είναι η προστασία των πιο ευπαθών.

«Κάποιος άνω των 80 εάν αρρωστήσει με COVID-19 έχει περίπου 25%-30% πιθανότητα να πεθάνει. Άρα ο πρώτος στόχος ήταν αυτή η ομάδα ανθρώπων και σε αυτή την ομάδα μπήκαν και οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.  Στη συνέχεια», εξήγησε, «γίνεται σιγά σιγά η μετάβαση στις επόμενες ομάδες και έρχονται και άλλοι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι επίσης χρειάζεται να προστατευθούν. Εξαρτάται από το πόσα εμβόλια έρχονται κάθε εβδομάδα».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close