Cine News , Κινηματογράφος

3 ρομαντικές ταινίες για να δεις ξανά και ξανά

Τυλίξου μία κουβέρτα με ή χωρίς παρέα και απόλαυσε το βράδυ σου

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021

Υπάρχουν φορές που πραγματικά όσο και να κοιτάς το ρολόι, η ώρα δεν περνάει.  Εντούτοις (και ευτυχώς δηλαδή) υπάρχει και το διαδίκτυο αλλά και πολλά κανάλια στην τηλεόραση που σου προσφέρουν τη δυνατότητα να δεις ένα σωρό ταινίες που θα σε κάνουν να πεις «πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβω».

Ξεσκονίσαμε το παρελθόν και μαζέψαμε συγκεκριμένα, ρομαντικές ταινίες που αγαπήσαμε σε μεγάλο βαθμό, είτε από τους πρωταγωνιστές, είτε από την βαθιά και σπουδαία ιστορία τους.

Είσαι έτοιμος;

The Vow-Έρωτας από την αρχή (2012)
Την αγαπήσαμε γιατί μας έκανε να δακρύσουμε από τη συγκίνηση.  Μας έκανε να την αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ γιατί έφερε στην επιφάνεια την λέξη ελπίδα που κάποτε ξεχνάμε και την πραγματική, αιώνια αγάπη. Και επειδή πρόκειται για πραγματική ιστορία και συγκεκριμένα επειδή αφορά τη ζωή της Krickitt Carpenter, το κλίμα γίνεται πιο συναισθηματικό.

Πρωταγωνιστές της αμερικανικής ρομαντικής ταινίας, η Rachel McAdams και ο Channing Tatum.  Η Paige Collins (McAdams) ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα παθαίνει αμνησία.  Η ελπίδα, σ’ αυτή την ταινία δε χάνεται, όπως επίσης, ούτε η αποφασιστικότητα, ούτε η αφοσίωση, ούτε η αληθινή αγάπη.

 

 

The Lucky One-Δικός σου για πάντα (2012)

Zac Efron και Taylor Jane Schilling, σ' ένα αισθηματικό δράμα που θα μας θυμίσει πώς πίσω από την κάθε «μαυρίλα» της ζωής υπάρχει και αυτό το φωτεινό και λαμπερό.

Ο Logan Thibault (Efron), ένας λοχίας του σώματος πεζοναυτών, επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό - την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε στο πεδίο της μάχης.  Αυτή φαίνεται να ήταν και ο λόγος για να «σωθεί».

Όταν μαθαίνει το όνομα της και τη διεύθυνσή της, πηγαίνει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.  Αυτή, παρά την αρχική δυσπιστία της και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, σιγά σιγά, αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν πιο ήρεμα, με αποτέλεσμα ν’ αναπτυχθεί μεταξύ τους ένας έρωτας, κάνοντας τον Logan να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, ήταν όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι περισσότερο.

 

 

The Notebook-Το ημερολόγιο (2004)

Το είδαμε και το ξαναείδαμε γιατί μας υπενθυμίζει αξίες της ζωής, της πραγματικής ζωής, όπως είναι αυτή της αγάπης.  Πώς μπορεί να μεταμορφωθεί κάποιος σε «τέρας» και σε κάποιον «άγνωστό»;  Πώς γίνεται να συγχωρέσεις κάποιον;  Ξεχνάς;  Συγχωρείς;

Το «Ημερολόγιο», βασίζεται σε αληθινή ιστορία του Jack Potter και της γυναίκας του Phyllis, η οποία έπασχε από άνοια.  Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Gosling και Rachel McAdams, στρέφοντάς μας πίσω στη δεκαετία του ’40 και ξετυλίγουν την δική τους ιστορία ναι μεν, γεμάτη εμπόδια, αλλά και από την άλλη, μια ιστορία ζωντανή, γεμάτη νόημα και εν τέλει γεμάτη πραγματική αφοσίωση.

 


 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close