Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτά τα bagels πρέπει να τα δοκιμάσεις (σήμερα κιόλας)

Για να γιορτάσεις την International Bagel Day και να πάρεις και 30% έκπτωση

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Είτε είναι μικρό σε μέγεθος είτε είναι μεγάλο, δεν παύει να είναι ζυμωμένο, φρέσκο και στρογγυλό κουλούρι που ακούει στο όνομα «Bagel» που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.  Τρώγεται μόνο του ή και με τη συνοδεία άπειρων άλλων που πραγματικά μας κάνει να τρέχουν τα σάλια μας.  Από πού να ξεκινήσουμε;  Από τον σολομό, από το μπέικον, από το τυρί κρέμας, από το αβοκάντο ή από την μαύρη σοκολάτα και τις μπανάνες που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό;

Λέγεται ότι τα Bagels έχουν ιστορία πάνω από 600 ετών και είναι γνωστά και ως beigels/beygels.  Γι’ αυτό και υποστηρίζεται ότι ο όρος Bagel προέρχεται από τη γερμανική διάλεκτο όπου παλαιότερα τα αποκαλούσαν beigels/beygel, από τις λέξεις bouc ή boug, που σημαίνουν δαχτυλίδι ή βραχιόλι.

Στο μεταξύ, λέγεται, επίσης, ότι το 1496, ο βασιλιάς της Πολωνίας άρχισε την απαγόρευση των ψημένων προϊόντων και οι Εβραίοι της Κρακοβίας, για να το γιορτάσουν ξεκίνησαν να ψήνουν το κουλούρι Obwarzanek το οποίο μοιάζει με τα σημερινά Bagels.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το βιβλίο «το Bagel: η εκπληκτική ιστορία ενός μέτριου ψωμιού», που αναφέρεται σ’ έναν Εβραίο αρτοποιό από τη Βιέννη, ο οποίος θέλοντας να τιμήσει τον Πολωνό Βασιλιά Jan ΙΙΙ Sobieski για την νίκη του επί των Τούρκων το 1963, του πρόσφερε ψωμί σε σχήμα δαχτυλιδιού, το γνωστό πλέον Bagel. Έτσι, από εκεί ξεκινάει η δημιουργία του, φτάνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με το μεγάλο κύμα μετανάστευσης και μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα αποτελούσε ένα αμερικάνικο φαγητό.

Αν και οι απόψεις, διίστανται, δεν παύει να υπάρχουν σήμερα και στην Κύπρο «κολακεύοντας» το στομάχι μας.  Εξάλλου, πολλοί από εμάς προτιμάμε να τα έχουμε στο τραπέζι μας καθημερινά.  Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολλά εστιατόρια στο νησί μας που φημίζονται για τις γευστικές δημιουργίες του με κύριο συστατικό τα bagels.

Επί της ευκαιρίας, το εναλλακτικό μαγαζί της πρωτεύουσας γνωστό ως «Strange Days», μας ετοίμασε εκπλήξεις για τη σημερινή Διεθνής Ημέρα Bagel.

Μόνο για σήμερα, μας προσφέρει 30% με παραγγελίες μέσω @wolt.cyprus, μέχρι τις 3 το μεσημέρι.  Αν θες δοκίμασε ξανά αυτές τις 4 διαφορετικές εκδοχές:

  • Αυγό & μπέικον
  • Μοτσαρέλα & Πέστο
  • Καπνιστός Σολομός
  • Ομελέτα με αυγά

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close