Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 πεντανόστιμα bagels για να δοκιμάσεις σήμερα

Γιορτάζουμε τηνInternational Bagel Day απολαμβάνοντας τα καλύτερα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Για να μιλάμε για το ίδιο πράγμα, bagel είναι είδος ψωμιού και για να σε πείσω -αν δεν έχεις δοκιμάσει- ότι είναι υπέροχο, θα σε στείλω να δοκιμάσεις τα καλύτερα!  

Το Strange Days, προτείνει πιάτα για πρωινό, brunch, μεσημεριανό και δείπνο και τα στέλνει κατευθείαν σε μας. Τελευταία προσθήκη μάλιστα στο μενού του αποτελούν τα πεντανόστιμα bagels του σε 4 διαφορετικές εκδοχές: Egg & Bacon, Mozzarella & Pesto, Smoked Salmon και Scrambled Eggs. Μπορείς να βρεις το μενού του και να παραγγείλεις μέσω foodycy, wolt.cyprus και deliveryman.com.cy.

Το εργαστήρι γεύσεων στην πολυσύχναστη Τσερίου, ονόματι Loukou bakery, confectionary & more είναι γνωστό για τα απίθανα donuts του αλλά και για τα φρέσκα σάντουιτς, αρτοποιήματα και γεύματα, παρασκευασμένα καθημερινά από τα καλύτερα υλικά και με τα πιο εύγευστα ψωμιά που ψήνει ο φούρνος του. Εκεί θα βρεις και νόστιμα Bagel-άκια, από τα οποία προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτά με προσούτο αλλά και με σολομό. Για take away και delivery: 22260233 & 77787007.

Στον πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο φούρνο Qboo Bakehouse στη Λευκωσία θα βρεις (αλλά και θα παραγγείλεις οnline) 7 διαφορετικά αυθεντικά bagels που θα σε ξετρελάνουν. Προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτό με τον καπνιστό σολομό.

Mάθε ότι:
Οι περισσότεροι ακούγοντας τον όρο Bagel είναι πιθανόν να μην αναγνωρίζουν την έννοια του και τι μπορεί να είναι. Ο όρος Bagel προέρχεται από τη γερμανική διάλεκτο όπου παλαιότερα τα αποκαλούσαν beygel, από τις λέξεις bouc ή boug, που σημαίνουν δαχτυλίδι ή βραχιόλι. Μια άλλη πιθανή προέλευση είναι από τη γερμανική λέξη Bügel, που σημαίνει στρογγυλό για ένα καρβέλι ψωμί. Ουσιαστικά αποτελεί ένα είδος ψωμιού όπου για την κατανόηση της ιστορίας του, καλό είναι να γίνει μια αναδρομή στο παρελθόν. Σύμφωνα με το βιβλίο «το Bagel: η εκπληκτική ιστορία ενός μέτριου ψωμιού»,  η ιστορία του ξεκινάει όταν ένας Εβραίος αρτοποιός από τη Βιέννη θέλοντας να τιμήσει τον Πολωνό Βασιλιά Jan ΙΙΙ Sobieski για την νίκη του επί των Τούρκων το 1963, του πρόσφερε ψωμί σε σχήμα δαχτυλιδιού, το γνωστό πλέον Bagel. Από εκεί ξεκινάει η δημιουργία του, φτάνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες με το μεγάλο κύμα μετανάστευσης και μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα αποτελούσε ένα αμερικάνικο φαγητό.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close