News , Guide

Στείλε 6 στο 8998 και πήγαινε για άσκηση σε πάρκα και μονοπάτια της φύσης

Νέες οδηγίες: Επιτρέπεται η άσκηση σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες και μονοπάτια της φύσης

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η φυσική άσκηση/προπόνηση;

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται σε χώρους όπου η πρόσβαση επιτρέπεται με βάση το εν ισχύι Διάταγμα. Συγκεκριμένα, το Διάταγμα, ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2021, επιτρέπει την πρόσβαση μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης ή ατομικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες και μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών.

Πρόσωπα δικαιούνται να μεταβαίνουν για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες και μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών, υπό την προϋπόθεση ότι στέλνουν στο 8998 SMS με επιλογή του αριθμού 6, τηρούν την ανάλογη μέγιστη διάρκεια χρόνου (3 ώρες), και αθλούνται μαζί μέχρι δύο (2) άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων. 

Όσον αφορά πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες, νοείται ότι η παρουσία ατόμων εκεί δεν επιτρέπεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν από την άθληση.

Ενδεικτικά, νοουμένου ότι τηρούνται ατομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19:

  • επιτρέπεται η προπόνηση αθλητή καράτε στην παραλία ή σε πάρκο μόνος ή με τον προπονητή του.
  • επιτρέπεται η εκγύμναση ατόμου σε παραλία και πάρκο με ή χωρίς εξοπλισμό (π.χ. TRX, step, fitball, βάρη, κοκ), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, περιλαμβανομένου του γυμναστή.
  • επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα μόνο κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
  • επιτρέπεται το τρέξιμο σε μονοπάτι της φύσης του Τμήματος Δασών, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Τονίζεται ότι σε οποιονδήποτε χώρο όπου άτομα βρίσκονται για να αθληθούν, είναι όλοι υπόχρεοι να αποφεύγουν οποιαδήποτε κοινωνικοποίηση με άλλα άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στην ίδια οικία με αυτούς. 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το δικαίωμα φυσικής άθλησης ενός προσώπου στις παραλίες, επιτρέπεται μόνο στις παραλίες της Επαρχίας όπου το πρόσωπο αυτό διαμένει μόνιμα (πρώτη κατοικία). Εξαίρεση αποτελούν τα πρόσωπα που διαμένουν σε Επαρχία χωρίς εύκολη πρόσβαση στην παραλία, δηλαδή στην Επαρχία Λευκωσίας, τα οποίο δικαιούνται να μεταβαίνουν σε παραλίες των άλλων Επαρχιών για σκοπούς φυσικής άθλησης, εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος των τριών (3) ωρών.

Νοείται ότι υπάρχει το δικαίωμα στα άτομα που μετακινούνται για σκοπούς άθλησης να απομακρύνονται σε οποιαδήποτε απόσταση από το σπίτι τους νοουμένου ότι θα στείλουν SMS με την επιλογή αριθμός 6 στον αριθμό 8998 και ότι θα τηρήσουν τον μέγιστο χρόνο των τριών (3) ωρών που δικαιούνται. Δηλαδή, εάν παραδείγματος χάρη ένας ποδηλάτης ξεκινήσει από το σπίτι του στις 8 π.μ. θα πρέπει να στείλει SMS την ίδια στιγμή και θα πρέπει μέχρι τις 11 π.μ. το αργότερο να βρίσκεται πίσω στο σπίτι του. Νοείται ότι επιτρέπεται όπως ο ποδηλάτης/το άτομο που μετακινείται με σκοπό την άθληση, εάν το επιθυμεί, όταν περάσουν οι τρεις (3) ώρες να ξαναστείλει SMS με την επιλογή αριθμός 6 και να παρατείνει την άθληση του για ακόμη τρεις (3) ώρες (σύνολο 6 ώρες). Προϋπόθεση είναι να μην χρησιμοποιούνται πάνω από δύο (2) SMS την ημέρα και πάντα να τηρούνται όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπονται από το εν ισχύει Διάταγμα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close