Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2023
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο νησί μας και γίνονται για μια ακόμα φορά αφορμή για να μπούμε στο αυτοκίνητο με καλή παρέα ή με οικογένεια και να κατευθυνθούμε προς τα χωριά του νησιού. Αυτό το σαββατοκύριακο, με αφορμή τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς μπορούμε να βάλουμε στη λίστα μας ένα από τα πιο κάτω χωριά..
Γιόλου
Η Γιόλου είναι από τα παλαιότερα χρόνια η δεύτερη σε αριθμό αμυγδαλιών στο έδαφος της κοινότητα της Κύπρου, μετά τον Λιμνάτη. Το γεγονός αυτό, γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια με εκδηλώσεις που οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα στον Φεβρουάριο. Παράδοση που μπορεί να διακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά ετοιμάζεται φέτος να επιστρέψει! Η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς λοιπόν, θα επιστρέψει για 4η φορά, μετά από δυο χρόνια απουσίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Η μέρα ξεκινά στις 11:00π.μ. με μια περιδιάβαση στο χωριό, ξεκινώντας από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, με ενδιάμεσους σταθμούς σε διάφορα σημεία για χορό, τραγούδι και κέρασμα. Στις 12:15μ.μ. ακολουθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, από τον Λαογραφικό Όμιλο Γιόλου ''Στ' αχνάρκα της πάραδοσης'' και την Κοινοτική Χορωδία Αυγόρου. Στον χώρο, επίσης, θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα.
>> Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Γιόλου, επ. Πάφου, 11.00.
Λιμνάτης
Το χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου. Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς. Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Στο Λιμνάτη, δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλιές, δίνουν την άνοιξη ένα πανέμορφο χρώμα στο τοπίο του χωριού, που το κάνουν απίστευτα γοητευτικό. Γοητευτικό είναι επίσης το τοπίο και κατά την περίοδο της συγκομιδής των αμυγδάλων. Γι' αυτό λοιπόν και η Κοινότητα Λιμνάτι Λεμεσού με χαρά μάς προσκαλεί και πάλι στη 16η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11.00 - 16.00.
>>Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Λιμνάτης, επ. Λεμεσού, 11.00.
Σαλαμιού
H 1η Γιορτή της Αμυγδαλιάς «Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χιονιά» έρχεται στην κοινότητα της Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Σαλαμιού, και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, χοροί από το χορευτικό συγκρότημα, «Ιεροί Κήποι»
Στη γιορτή θα συζητηθούν θέματα όπως «Η ωφελιμότητα του αμυγδαλέλαιου για την επιδερμίδα και «Τα βότανα που βοηθούν στα προβλήματα του αναπνευστικού». Ώρα: 12.00. Η γιορτή θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.
>> Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, επ. Πάφου, 12.00.
Σχετικά
Οι Κυβίδες ετοιμάζουν και φέτος Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ανακοίνωσαν ημερομηνίες και μία μεγάλη συναυλία
Weekend Agenda: 40 μοναδικές προτάσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βόλτες, θέατρο και Halloween
Από τις γιορτές παλουζέ και κρασιού στα χωριά μέχρι τις συναυλίες, τις παραστάσεις και τα Halloween parties, όσα ξεχωρίσαμε για τις 30 Οκτωβρίου–1 Νοεμβρίου.
Χριστουγεννιάτικη Αγορά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη Σωτήρα
Στόχος των διοργανωτών να προωθήσουν το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
30 Χρόνια Pokémon: Το POW! The Shop διοργανώνει δύο μοναδικά events.
Τα Pokémon γιορτάζουν 30 χρόνια με δύο μεγάλες εκδηλώσεις για συλλέκτες στην Κύπρο.
Το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Ο Καλοπαναγιώτης φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα
Μία υπέροχη Λεωφόρος Χριστουγέννων, θα στηθεί και φέτος στο χωριό
Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» στην Ορμήδεια ετοιμάζεται και πάλι για να ανοίξει τις πύλες της για τους μικρούς και μεγάλους της φίλους
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού ολοκληρώνεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας!
Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, το Together Cyprus προσκαλεί όλους τους πολίτες στην Τελετή Λήξης της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού
Το The One MOM Show... πάει Λεμεσό
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, η Κρίσταλ δίνει ραντεβού με το κοινό της Λεμεσού
«Αναγνώστες από Κούνια»: Ραντεβού με τα βιβλία για τους μικρότερους αναγνώστες
Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου επιστρέφει στις 31 Οκτωβρίου για βρέφη από 4 μηνών έως 2,5 ετών και τους συνοδούς τους.
Και φέτος θα επισκεφτούμε το σπίτι του Άγιου Βασίλη στη Σιά
Η πιο μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή έρχεται και φέτος
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Γράμμα» για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η παράσταση συνδυάζει θεατρική δράση, αρχειακό υλικό, γράμματα, ντοκουμέντα και τα μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έρχεται στον πάγο σε 4 πόλεις της Κύπρου
Πατινάζ, εναέρια ακροβατικά και μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι του Λιούις Κάρολ, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.