News , Guide

Χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα τον Φεβρουάριο

Δρ. Καραγιάννης: Κλιμακωτή χαλάρωση των μέτρων – Eν αναμονή της AstraZeneca

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021

Οι μειωμένοι αριθμοί στα θετικά κρούσματα, έχουν επιφέρει μια αισιοδοξία τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να συζητάμε πλέον για τις επερχόμενες χαλαρώσεις μέσα στον Φεβρουάριο.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, αναφέρθηκε τόσο στα μειωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, όσο και στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Αρχικά, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταδιακή πτώση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο είχαμε πέσει κάτω από τα 200 κρούσματα, αν και έγιναν λιγότερα τεστ.

«Δεν έγιναν 14 χιλιάδες τεστ, όπως άλλες φορές, ήταν κάτω από τις 10 χιλιάδες.  Αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος είναι στα σπίτια του δεν εργάζεται, αλλά ίσως και λόγω του καιρού κάποιοι δεν ήθελαν να βγουν έξω. Εν πάση περίπτωση δεν νομίζω ότι χάνουμε πολλά τεστ, γιατί κάποιος αν έχει συμπτώματα θα πήγαινε να κάνει το τεστ.» είπε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των θετικών ατόμων είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματική εικόνα των κρουσμάτων που έχουμε αυτή την στιγμή, διευκρινίζοντας ότι αυτή η πτώση οφείλεται στα μέτρα που εφαρμόστηκαν το Δεκέμβρη κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

«Οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν αν αδειοδοτηθεί κυρίως το εμβόλιο της AstraZeneca την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή από τη συγκεκριμένη εταιρεία η ΕΕ έχει εξασφαλίσει πολύ περισσότερες δόσεις του εμβολίου», είπε.

Για τη χαλάρωση των μέτρων είπε τα εξής: «Πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση, κλιμακωτά να χαλαρώσουμε τα αυστηρότερα μέτρα που έχουμε αυτήν την στιγμή ,ούτως ώστε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω ποτέ. Σαν Συμβουλευτική Επιτροπή σήμερα θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για πιθανές χαλαρώσεις».

Κλείνοντας, τόνισε ότι για τις επόμενες δέκα μέρες προβλέπεται να συνεχιστεί η πίεση στα Νοσοκομεία, εξαιτίας των αριθμών που είχαμε πριν δύο εβδομάδες, που είχαμε ακουμπήσει τα 900 κρούσματα. 

«Έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αφού όπως ακούσαμε χθες μπαίνουν όλο νεαρότερες ηλικίες πλέον» είπε ο δρ. Καραγιάννης.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close