Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021
Μπορεί ο φετινός χειμώνας να άρχισε μόλις τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι ευεργετικές βροχές βοήθησαν πολύ. Το έδαφος ποτίστηκε και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει από παντού: φράγματα, λίμνες και πηγές.
Και ο χειμώνας μόλις άρχισε!
Ως εκ τούτου, πέρα από το πράσινο που θα πλημμυρίσει όλη την πλάση, έκαναν την εμφάνισή τους και τα ρυάκια, οι καταρράκτες ακόμα και οι λίμνες, που δημιουργήθηκαν, με το νερό να ρέει άφθονο.
Όσοι πάντως επιλέγουν να πηγαίνουν για άσκηση κοντά σε λόφους, βουνά και χωριά της επαρχίας έχουν την ευκαιρία να αντικρίζουν εποχιακούς καταρράκτες, όπου το νερό ήταν τόσο άφθονο πια, ώστε να περισσεύει.
Τέτοια φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές γύρω από το φράγμα του Κούρη, αλλά και σε διάφορα σημεία με φυσική ομορφιά.
Όπως είναι για παράδειγμα ο περίφημος κρεμαστός καταρράκτης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Κλειούφας, της κοινότητας του Πραστειού-Αυδήμου, στην επαρχία Λεμεσού.
Πρόκειται για ένα τοπίο που προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό και εντυπωσιακό τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες που σπεύδουν να το απολαύσουν και να το φωτογραφίσουν.
Βρίσκεται νότια της κοινότητας Πραστειού-Αυδήμου, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Ο ημικύκλιος σχηματισμός των βράχων, από τα οποία πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη από ύψος περίπου 25 περίπου μέτρων, χαρίζει ένα από τα ομορφότερα και σπανιότερα φαινόμενα της κυπριακής υπαίθρου.
Με πληροφορίες της Όλγας Ιωάννου (myjourney.world)
Σχετικά


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
