Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο περίφημος κρεμαστός καταρράκτης της Κύπρου, που εντυπωσιάζει

Ένα σκηνικό πουχαρίζει ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί ο φετινός χειμώνας να άρχισε μόλις τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι ευεργετικές βροχές βοήθησαν πολύ. Το έδαφος ποτίστηκε και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει από παντού: φράγματα, λίμνες και πηγές.

Και ο χειμώνας μόλις άρχισε!

Ως εκ τούτου, πέρα από το πράσινο που θα πλημμυρίσει όλη την πλάση, έκαναν την εμφάνισή τους και τα ρυάκια, οι καταρράκτες ακόμα και οι λίμνες, που δημιουργήθηκαν, με το νερό να ρέει άφθονο.

Όσοι πάντως επιλέγουν να πηγαίνουν για άσκηση κοντά σε λόφους, βουνά και χωριά της επαρχίας έχουν την ευκαιρία να αντικρίζουν εποχιακούς καταρράκτες, όπου το νερό ήταν τόσο άφθονο πια, ώστε να περισσεύει.

Τέτοια φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές γύρω από το φράγμα του Κούρη, αλλά και σε διάφορα σημεία με φυσική ομορφιά.

Όπως είναι για παράδειγμα ο περίφημος κρεμαστός καταρράκτης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Κλειούφας, της κοινότητας του Πραστειού-Αυδήμου, στην επαρχία Λεμεσού.

Πρόκειται για ένα τοπίο που προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό και εντυπωσιακό τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες που σπεύδουν να το απολαύσουν και να το φωτογραφίσουν.

Βρίσκεται νότια της κοινότητας Πραστειού-Αυδήμου, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Ο ημικύκλιος σχηματισμός των βράχων, από τα οποία πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη από ύψος περίπου 25 περίπου μέτρων, χαρίζει ένα από τα ομορφότερα και σπανιότερα φαινόμενα της κυπριακής υπαίθρου.

Με πληροφορίες της Όλγας Ιωάννου (myjourney.world)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close