News , Guide

Και τα ζώα κρυώνουν, όπως κι εμείς...

Μην το ξεχνάς αυτό

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021

Σήμερα είναι η πιο κρύα μέρα του χειμώνα, μέχρι στιγμής. Εξ ου και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος - Cyprus MOA θέλησε με μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook να μας θυμίσει ότι... και τα ζώα κρυώνουν, όπως κι εμείς...

Η διαδεδομένη αντίληψη ότι όλα τα ζώα, λόγω της γούνας τους, είναι πολύ ανθεκτικά στο κρύο, δεν ευσταθεί.

Τα άγρια ζώα που ζουν στη φύση έχουν αναπτύξει μηχανισμούς για να προστατεύονται από το κρύο, όπως η χειμερία νάρκη και η παραμονή τους σε υπόγειες σπηλιές, κουφώματα δέντρων και άλλα καταφύγια. Αυτό δεν ισχύει για τα κατοικίδια ζώα, που κρατούνται δεμένα ή σε κλουβιά και είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Κανένα κατοικίδιο ζώο δεν πρέπει να παραμένει έξω, σε χαμηλές θερμοκρασίες, για μεγάλες περιόδους. Αν για οποιονδήποτε λόγο ένα ζώο πρέπει να παραμείνει έξω για κάποιες ώρες, φροντίστε να του παρέχετε ένα ζεστό, στερεό και στεγνό καταφύγιο, προφυλαγμένο από τον άνεμο, το χιόνι ή τη βροχή.

Εάν προσέξετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας κλαίει, τρέμει, φαίνεται ανήσυχο ή επιβραδύνει τις κινήσεις του, μεταφέρετε το αμέσως σε ένα ζεστό μέρος και τυλίξτε το με μια κουβέρτα, καθώς ενδεχομένως να έχει αναπτύξει υποθερμία. Εάν η κατάσταση δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται, μεταφέρετε το αμέσως σε κτηνίατρο.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close