Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μαγευτικές εικόνες από τα 4 φράγματα του Τρόοδους

Περπατήστε κατά μήκος των ποταμών και απολαύστε τον μαγευτικό ήχο που προκύπτει από την ροή του νερού και την ομορφιά των φραγμάτων

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

H φύση του χειμώνα στην Κύπρο είναι ανεκτίμητη. Τα φύλλα των δέντρων έχουν αρχίσει να πέφτουν και να δημιουργούν κίτρινα μονοπάτια. Το χώμα μυρίζει βροχή και οι αντικατοπτρισμοί στις λίμνες φτιάχνουν τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά σχέδια.

Γι αυτό ο χειμώνας θεωρείται μια από τις καλύτερες εποχές για να ανακαλύψεις τη μαγεία των λιμνών αλλά και την εντυπωσιακή όψη των φραγμάτων.

Εμείς, συγκεντρώσαμε τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Κύπρου, με λίμνες τεχνητές ή όχι, φράγματα, ποταμούς και παραπόταμους, μέσα από το λογαριασμό του Check in Cyprus στο Facebook.

Γνωρίστε τις!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyriacos Costa (@kyriacos_costa)

 

Φράγμα Ξυλιάτου
Το φράγμα του Ξυλιάτου είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του ομώνυμου χωριού, για αυτό και αρκετοί επισκέπτονται τον Ξυλιάτο μόνο και μόνο για να απολαύσουν τη γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου που το περιβάλλει. Κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και σκοπός της κατασκευής του ήταν άρδευση 306 εκταρίων καλλιεργήσιμης γης για λαχανικά, ελιές, εσπεριδοειδή και οπωροφόρα δέντρα. Η πιο ειδυλλιακή εικόνα «ξεδιπλώνεται» στα μάτια του κάθε επισκέπτη καθώς κοιτάζει στα νερά της λίμνης. Συγκεκριμένα, τα πεύκα και η άγρια βλάστηση των βουνών που «αγκαλιάζουν» το φράγμα καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης δημιουργώντας μια εικόνα σαν ζωγραφιά. Τη μαγευτική αυτή εικόνα μπορεί να την αντικρίσει κανείς είτε αν ακολουθήσει το περιμετρικό μονοπάτι, το οποίο περιγράφεται στο Φυσικό Περιβάλλον, είτε αν εκμεταλλευτεί τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν γύρω από το φράκτη για το σκοπό αυτό.

 

 

Φράγμα Καλοπαναγιώτη
Ακριβώς έξω από το χωριό Καλοπαναγιώτης, ανακαλύψτε μια τεχνητή λίμνη που λειτουργεί από το 1969. Το φράγμα Καλοπαναγιώτη, είναι ένα δημοφιλές σημείο για ψάρεμα πέστροφας (το οποίο απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του lockdown), καθώς είναι το μόνο είδος που επιβιώνει στα βαθιά νερά του φράγματος. Περιτριγυρίζεται από υπέροχο πράσινο, και προσφέρει στον επισκέπτη την απόλαυση της φύσης στα καλύτερα της. Στη συνέχεια, απολαύστε εκλεκτή κυπριακή κουζίνα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής ή απολαύστε την μαγεία του βουνού και περάστε τη νύχτα στα παραδοσιακά αγροτουριστικά σπιτάκια της περιοχής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PafosPress (@pafospress)

 

Φράγμα Αρμίνου
Ένα φράγμα που προκαλεί δέος και τροφοδοτείται από τον ποταμό Διαρίζο, είναι το φράγμα Αρμίνου. Βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού Αρμίνου και έχει χωρητικότητα 4,3 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Η επίσκεψη στο φράγμα είναι μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας. Περιτριγυρισμένο από την καταπληκτική θέα του δάσους και των βουνών, το φράγμα «φυλάσσεται» γαλάζιο και ήρεμο στο καταπράσινο καταφύγιο. Ανακαλύψτε τη μεσαιωνική γέφυρα Τζελεφού δίπλα στο φράγμα και χαλαρώστε στο πυκνό δάσος με συνοδεία τον ήχο του ρέοντος ποταμού. Απολαύστε μαγευτική πανοραμική θέα περπατώντας μέσα από το πυκνό δάσος σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην περιοχή πικνίκ Πέρα Βάσα.

 

 

Φράγμα Προδρόμου
Πλαισιωμένη από πυκνό πευκόδασος σε υψόμετρο 1600 μέτρων, υπάρχει μια ορθογώνια τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1962. Με χωρητικότητα 122.000 κυβικά μέτρα, το φράγμα του Προδρόμου μετατρέπεται σε ένα φυσικό παγοδρόμιο κατά τη χειμερινή περίοδο. Απολαύστε το γαλήνιο σκηνικό και την ομορφιά της φύσης. Ενισχύστε την περιπέτεια απολαμβάνοντας ένα πικνίκ στον εκδρομικό χώρο του χωριού Πρόδρομος που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, περίπου 5 χλμ. από την πλατεία Τρόοδους.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close