Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία κρυμμένη "όαση" στο βουνό!

ΤοΦράγμα Κανναβιού είναι ένα κρυμμένο διαμάντι που αξίζει να δεις από κοντά!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

Η Κύπρος μπορεί να μη φημίζεται για τις λίμνες της, μιας και ο αριθμός τους είναι αρκετά περιορισμένος, μπορεί όμως να καυχιέται για τα πανέμορφα φράγματα που διαθέτει «διασπαρμένα» σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της.

Ένα από αυτά και το φράγμα ανάμεσα στα χωριά Ασπρογιά και Κανναβιού στην επαρχία της Πάφου, το οποίο θεωρείται -από πάρα πολλούς- ως ένα από τα ωραιότερα στο νησί μας, αποτελώντας ένα ιδανικό σημείο για να χαλαρώσεις δίπλα στο νερό απολαμβάνοντας το μαγευτικό θέαμα τώρα το χειμώνα! 

Το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Παναγιά και αποτελεί την ιδανική επιλογή χαλάρωσης για αυτούς που αγαπούν τη φύση και τις εξορμήσεις... ένα μέρος το οποίο περιβάλλεται από πανέμορφα πεύκα περιβάλλουν.

Σημειώνεται πως το φράγμα Κανναβιού, απέχει από την πόλη της Πάφου 40 χιλιόμετρα ενώ βρίσκεται κτισμένο στην πορεία του ποταμού Έζουσα. 

Η εξόρμηση στο ειδυλλιακό περιβάλλουν του ποταμού, μπορεί να συνδυαστεί με έναν περίπατος στη δασώδη περιοχή που το περιβάλλει ή μία επίσκεψη στο χωριό Ασπρογιά, το οποίο ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα γραφικά στενά δρομάκια του. 

Σε περίπτωση που βρεθείς προς τα εκεί, μην παραλείψεις να δεις την εκκλησία του Αγίου Επιφανίου που χρονολογείται στον 18ο αιώνα, αλλά και το μοναστήρι της Χρυσορογιάτισσας στην Πάνω Παναγιά απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις πανοραμική θέα της περιοχής και του φράγματος.

Φυσικές ομορφιές που αξίζει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε, σεβόμενοι ωστόσο το περιβάλλον και διατηρώντας το φυσικό τοπίο καθαρό. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@evangelianeo)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dot.day_cyprus

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebecca Ignatiou (@i_becky_)

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close