Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 λόγοι για να επισκεφτείς το Πάρκο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα

Βάλε το στη λίστα των εξορμήσεών σου!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

Ένα από τα πιο όμορφα, σημαντικά πολιτιστικά έργα που υπάρχουν στην Κύπρο -το οποίο λατρεύουν πολλοί ντόπιοι, επισκέπτες και τουρίστες-, βρίσκεται στην Αγία Νάπα, με θέα τη θάλασσα και «χωμένο» στο πράσινο.

Πρόκειται για το «Το Πάρκο Γλυπτικής», το πρώτο στο είδος του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και είναι ένα σημείο αναφοράς, ταυτόχρονα στολίδι της περιοχής.

Όταν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, μας αφήσει να «κινηθούμε» ελεύθερα, θα έχεις την ευκαιρία να πας σ’ αυτό το μαγικό μέρος το οποίο, μεταξύ άλλων, σου προσφέρει τρία σημαντικά στοιχεία, τα οποία αναγράφονται πιο κάτω.

Σαν σε παραμύθι
Το συγκεκριμένο «Πάρκο Γλυπτικής», βρίσκεται στην περιοχή «Στροτζιυλοβούναρο», πλησίον του Παλαιοντολογικού Σπηλαίου Ιπποπόταμων - στη διασταύρωση των λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού, σε μια θαμνώδη περιοχή έκτασης 20,000 τ.μ με άγριο πέτρωμα, ενώ το περιτριγυρίζει η απίστευτη φυσική ομορφιά.  Την ίδια ώρα, η πανοραμική θέα που φαντάζει σαν παράδεισος, προσφέρει στον κάθε επισκέπτη την απόλυτη ηρεμία.

Τα γλυπτά τα οποία κατασκεύασαν πολλοί καλλιτέχνες Κύπριοι αλλά κυρίως από άλλες χώρες, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι.  Γλυπτά από προσωπικότητες, μυθικά τέρατα, αρχαίους θεούς, ιππότες, ζώα, διάφορες μορφές, και πολλά άλλα παράξενα σχήματα και σχέδια, σου προσφέρουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα, και ίσως μετά από μια δύσκολη μέρα, αυτό το σκηνικό θα σε βοηθήσει!

Σου λέει κάτι ο όρος «συναισθήματα»;
Οι καλλιτέχνες, δημιουργικοί όπως πάντα, φαίνεται να προσπάθησαν να δείξουν μέσα από τα γλυπτά τους σκηνές και στιγμές γεμάτες συναισθήματα. Πολλά από αυτά τα γλυπτά, αναφέρονται μεταξύ άλλων, στον έρωτα, στη φαντασία, στην ηρεμία, στην ειρήνη και στην αρμονία.

Θα καταλάβεις τη σημασία της Τέχνης και του Πολιτισμού
Στις μέρες μας, δυστυχώς τα δεδομένα αναφορικά με την τέχνη και τον πολιτισμό έχουν αλλάξει, για διάφορους λόγους και ίσως αυτό να επηρεάζει τη ζωή και το έργο πολλών καλλιτεχνών.

Αυτό όμως το «Πάρκο Γλυπτικής» και με τον στόχο που έχει ο Δήμος Αγίας Νάπας, να προαγάγει δηλαδή τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, σου δίνει τη δυνατότητα να «αναμειχτείς» στον κόσμο των τεχνών και να καταλάβεις τη σημασία τους.

Με την τέχνη, άλλωστε, «ταξιδεύεις», ονειρεύεσαι, μαθαίνεις, δημιουργείς και ηρεμεί το μυαλό σου.

Βάλε λοιπόν, στη λίστα των εξορμήσεών σου και αυτή την εκδρομή, η οποία σου υπόσχεται να είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close