Θέατρο , News

Πότε θα δούμε ζωντανές διαδικτυακές παραγωγές από το Θέατρο Ριάλτο;

Από το Φεβρουάριο, αναφέρει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021

Με στόχο να γεφυρώσει την απόσταση του κοινού από το χώρο του πολιτισμού, αλλά και να στηρίξει την καλλιτεχνική δραστηριότητα, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, το θέατρο Ριάλτο ξεκινά από το Φεβρουάριο την προβολή ζωντανών διαδικτυακών παραστάσεων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, Κίκης Καζαμίας, το Ριάλτο είναι έντονα ευαισθητοποιημένο από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τομέα του πολιτισμού και θέλει μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, να δείξει την αποφασιστικότητα του, να ενισχύσει τους ανθρώπους του πολιτισμού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

«Ταυτόχρονα, το Ριάλτο θέλει να προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να διατηρήσει την επαφή του με τους ανθρώπους του πολιτισμού, παρακολουθώντας έστω και διαδικτυακά τις παραστάσεις» συνέχισε ο κ.Καζαμίας και ευχήθηκε όπως αυτό εφαρμοστεί και από όσους πολιτιστικούς φορείς έχουν την τεχνική δυνατότητα.

Επιπρόσθετα, ο Κίκης Καζαμίας εξέφρασε τη θέση πως θα πρέπει η επιδημιολογική ομάδα να ενισχυθεί  με ψυχολόγους «έτσι ώστε πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, να μετρούνται όχι μονάχα από ιατρικής και επιδημιολογικής πλευράς τα προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και από ψυχολογικής».

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την προσφορά πολιτισμού απέδειξαν ότι ήταν οι πλέον σοβαροί και σωστοί στην εφαρμογή των μέτρων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ριάλτο, υπενθυμίζοντας πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα μετάδοσης του ιού σε πολιτιστικούς χώρους. «Ως εκ τούτου, θεωρώ πως χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή πριν την έκδοση οποιονδήποτε διαταγμάτων απαγόρευσης πολιτιστικών εκδηλώσεων», συμπλήρωσε.

Ο κ.Καζαμίας τόνισε πως το Ριάλτο δεν αποδέχεται την κοινωνική απόσταση και προκρίνει την κοινωνική επικοινωνία, όπως μέσω διαδικτυακών ζωντανών μεταδόσεων και πρόσθεσε πως,  «είναι φυσική απόσταση που πρέπει να διατηρούμε και όχι κοινωνική».

Σε σχέση με την νέα δράση του θεάτρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δημιουργείται η πλατφόρμα Rialto Theatre Live, η οποία θα μεταφέρει το ζωντανό του πρόγραμμα σε ψηφιακή μορφή, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας.

Από το Φεβρουάριο και για όσο διάστημα το θέατρο θα παραμένει κλειστό, προστίθεται, θα διοργανώνονται ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις παραγωγών, από τη σκηνή του θεάτρου, με πρόσβαση σε όσους ενδιαφέρονται, έναντι μικρού συμβολικού εισιτηρίου. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια  θα χρησιμοποιούνται για την επέκταση του προγράμματος και τη διεύρυνση του με νέες παραστάσεις και νέους καλλιτέχνες.

Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο, να εξασφαλίσουν σχετικό κωδικό πρόσβασης, από το ηλεκτρονικό ταμείο του θεάτρου, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση.

Σημειώνεται ακόμη πως, το θέατρο Ριάλτο, με τις απευθείας μεταδόσεις του, δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο να υποκαταστήσει τις ζωντανές συναντήσεις καλλιτεχνών και κοινού, «αλλά να γεφυρώσει την απόσταση, μέχρι την ημέρα που και πάλι, μαζί με όλες τις πολιτιστικές στέγες, θα καλωσορίσει καλλιτέχνες και κοινό, σε μια πραγματικά ζωντανή συνεύρεση και αλληλοεπίδραση».

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του θεάτρου και οι θεατές θα συντονίζονται πριν την έναρξη της κάθε παράστασης, αφού θα έχουν εξασφαλίσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης.

Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, δεν θα είναι διαθέσιμες μετά την απευθείας ζωντανή μετάδοση τους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close