News , Guide

Τι πρέπει να προσέχετε όταν οδηγείτε σε ομίχλη

Οδηγίες από την Αστυνομία Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021

Πριν ξεκινήσετε να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών σας. 

  • Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας στη χαμηλή στάση. Αν το όχημα σας διαθέτει φώτα ομίχλης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνο όταν η ορατότητα είναι σημαντικά περιορισμένη, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να θαμπώσουν τους άλλους ή και να αποσπάσουν την προσοχή από τους φώτα των φρένων. 
  • Να διατηρείτε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να είστε σε θέση να σταματήσετε μέσα στην απόσταση που έχετε ορατότητα. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό σε αυτοκινητόδρομους όπου οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες.
  • Να χρησιμοποιείτε τους καθαριστήρες του ανεμοθώρακα και του παραθύρου πίσω, αν υπάρχει, καθώς και το σύστημα καθαρισμού της υγρασίας.
  • Να προσέχετε για άλλα οχήματα που δεν έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας τους. 
  • Να μην επιταχύνετε για να απομακρυνθείτε από το όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά πίσω σας.
  • Πριν ελαττώσετε ταχύτητα, να ελέγχετε προσεκτικά το δρόμο με τα καθρεφτάκια. Μετά, χρησιμοποιείστε τα φρένα για να προειδοποιήσετε με τα φώτα των φρένων τους οδηγούς που σας ακολουθούν ότι ελαττώνετε ταχύτητα. 
  •  Σε οδικές συμβολές να σταματήσετε στη σωστή θέση και να χρησιμοποιήσετε και την ακοή σας για οχήματα που προσεγγίζουν. Όταν βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να μπείτε στη συμβολή, κάντε το αποφασιστικά και όχι διστακτικά. Μη βρεθείτε σε σημείο μέσα στην πορεία επερχόμενων οχημάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close