News , Guide

Πέθανε ο διάσημος παρουσιαστής Λάρι Κινγκ

Σε ηλικία 87 ετών.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών, μετέδωσε το Σάββατο το CNN.

O Κινγκ αποτελούσε εμβληματική φυσιογνωμία των ΜΜΕ, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις συνεντεύξεις του με πολλές προσωπικότητες μεγάλου ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του, Τσανς. 

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ora Media ανακοίνωσε τον θάνατο του «συνιδρυτή μας, παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε το πρωί σε ηλικία 87 ετών στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες. Για 64 χρόνια και στις πλατφόρμες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών media, οι πολλές χιλιάδες συνεντεύξεις, βραβεία και η διεθνής αναγνώριση του Λάρι αποτελούν απόδειξη για το μοναδικό και διαρκές ταλέντο του». 


Στην ανακοίνωση δεν αναφερόταν η αιτία θανάτου. Ο Κινγκ είχε νοσηλευτεί στις αρχές του Ιανουαρίου με Covid-19 στο Cedars-Sinai, είχε αναφέρει πηγή κοντά στην οικογένεια.

Ο Λάρι Κινγκ είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και είχε υποστεί πολλές καρδιακές προσβολές. Το 1987 είχε υποβληθεί σε τετραπλό μπαϊπάς, κάτι που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το Larry King Cardiac Foundation. 

Το 2017 αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και υποβλήθηκε σε επέμβαση, αντιμετωπίζοντάς τον επιτυχώς. Επίσης υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2019 για την αντιμετώπιση της κυνάγχης. 

Πέρυσι δύο από από τα ενήλικα παιδιά του πέθαναν μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων: Ο Άντι Κινγκ, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και η Κάια Κινγκ, 52 ετών, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα. Ο Κινγκ είχε άλλους τρεις γιους. 

Ο Λάρι Κινγκ θεωρείται γίγαντας των ΜΜΕ, χάρη στις συνεντεύξεις του- ήταν ένας από τους κορυφαίους της τηλεόρασης, έχοντας πάρει συνεντεύξεις από προέδρους, σταρ του σινεμά και αθλητές. Με το χαλαρό του στυλ, που τον διαχώριζε από τους πιο έντονους παρουσιαστές της τηλεόρασης, τελειοποίησε μια πιο «casual» προσέγγιση ως προς τις ερωταπαντήσεις, γέρνοντας προς τα μπροστά και ακούγοντας με προσοχή του καλεσμένους του, διακόπτοντας σπάνια. «Δεν έμαθα ποτέ τίποτα ενώ μιλούσα» του άρεσε να λέει. 

Για 25 χρόνια είχε το «Larry King Live» στο CNN, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν πάνω από 30.000 συνεντεύξεις, με όλους τους προέδρους από τον Τζέραλντ Φορντ ως τον Μπαράκ Ομπάμα, και χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις από θεατές. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close