Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο "Κρεμμός της Πελλής" είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Πώς προέκυψε αυτή η αλλόκοτη ονομασία;

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2021

Η συγκεκριμένη τοποθεσία εντοπίζεται ανάμεσα στα χωριά Σταυρός της Ψώκας και Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας, στη διαδρομή προς το Μοναστήρι του Κύκκου.

Ολόκληρη η διαδρομή γίνεται μέσα από ένα ελικοειδή δρόμο που περνά μέσα από ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον. Στην περιοχή ξεχωρίζουν οι βαθιές κατάφυτες χαράδρες. Ένας τέτοιος βαθύς γκρεμός, σε υψόμετρο 1153 μέτρων, φέρει την ονομασία ο «Κρεμμός της Πελλής» . Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται ένα βράχος και μια υπεραιωνόβια γιγάντια λαντζιά, η οποία είναι προστατευόμενη από το Τμήμα Δασών.

Εδώ μπορείτε να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης, ενώ για τους λάτρεις της φωτογραφίας αποτελεί ιδανικό προορισμό.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η αλλόκοτη ονομασία; Σύμφωνα με την παράδοση μια κοπέλα που πρόσεχε τα κατσίκια της στη συγκεκριμένη περιοχή κάθισε στο βράχο για να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με το αδράχτι της. Για κακή της τύχη όμως έπεσε από τα χέρια της η σβούρα προς τον γκρεμό και στην προσπάθειά της να την αρπάξει έπεσε η ίδια στο γκρεμό και βρήκε μοιραίο θάνατο. Η κίνηση της αυτή θεωρήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής ως κάτι ιδιαίτερα παράτολμο που άγγιζε τα όρια της τρέλας και για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ονομάστηκε «ο κρεμμός της πελλής».

 Φωτογραφία Δήμητρα Παύλου/Τα τοπία της Κύπρου

Πληροφορίες/κεντρική εικόνα: bigcyprus.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close