Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Ο Θάνατος του Μπαχ» είναι η κωμωδία που θα σε κάνει να γελάσεις με μαύρο δάκρυ!

Πάμε θέατρο ξανά!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2021

Η παράσταση που πρόλαβε να κάνει αίσθηση στο τέλος 2020, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις μετά το διάταγμα για σταδιακή επιστροφή των θεάτρων.

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την πρωτότυπη κωμωδία της Ελένης Ξένου «Ο θάνατος του Μπαχ» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αντωνίου, στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά. 

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Ξένου, προτείνει με αμείλικτη ειλικρίνεια ένα έργο που καταπιάνεται με τις παθογένειες τις σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας μέσα σε ένα πλαίσιο γλυκόπικρου χιούμορ και καυστικού σχολιασμού προσώπων και καταστάσεων. Η ιστορία του πρωταγωνιστή Φίλιππου Ιορδάνου, μέσα από τις οξυδερκείς παρατηρήσεις της συγγραφέως, «αποκαλύπτει» τις αδυναμίες και τις λαχτάρες, τα κουσούρια και τις δυνατότητες ενός λαού που η ιστορία του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, «συμπυκνωμένη… όπως το γάλα βλάχας».

Λευκωσία, παλιά πόλη, ένα περίπου χρόνο μετά την κρίση. Ο Φίλιππος Ιορδάνου, 45 ετών, γέννημα-θρέμμα Τακτακαλά, πρώην διαφημιστής και νυν ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών “Happydeathday” βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο της κοινωνίας. Σύσσωμο το “ένορκο σώμα” των φεισμπουκάδων τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον Μπαχ. 
Αδυνατώντας να διαχειριστεί την οργή του πλήθους, κλείνεται στο γραφείο του παρέα με το πτώμα της Φώφης. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος και μαζί ολόκληρη η κοινωνία απαιτούν τη παραδειγματική του τιμωρία. 

Ποιος είναι όμως ο Μπάχ; Πώς και γιατί πέθανε; Και γιατί ο θάνατος του έγινε βάιραλ; Ποιος είναι ο Φίλιππος Ιορδάνου; Πόσο πίσω πάει η σχέση του με τον Μπαχ; Και γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο; Μέσα από την αγωνιώδη προσπάθεια του Φίλιππου Ιορδάνου να βρει μια άκρη, ξετυλίγεται το νήμα της αλληγορικής ιστορίας ενός ανθρώπου που αν σε κάτι έφταιξε ήταν γιατί πίστεψε στην…άλλη εκδοχή. Και μέσα από αυτή του την επιλογή έθεσε εαυτόν εκτός της μιας και μοναδικής γραμμής. «Αυτής που είναι μόνο ευθεία, όχι δεν έχει ούτε πάνω, ούτε κάτω αυτή η γραμμή, δεν είναι όπως της καρδιάς, δεν έχει καρδιά αυτή η γραμμή, όχι δεν έχει». 

Σκηνοθεσία : Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά / κοστούμια: Άντης Παρτζίλης 
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης 
Β. σκηνοθέτη: Βασίλης Παφίτης
Β. σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Επί σκηνής: Δημήτρης Αντωνίου 

Παραστάσεις κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 7 το βράδυ
Πρεμιέρα: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 

Θέατρο Μασκαρίνι – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 

*Λόγω του περιορισμού των 50 θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του. 

Θέατρο ΑντίΛογος
Ιnstagram - Τheatroantilogos
Facebook - TheatroAntilogos

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close