Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας μεγάλος χώρος πρασίνου και άθλησης στη γειτονιά!

Ένα από τα έργα αναβάθμισης ποιότητας ζωής στις συνοικίες Λεμεσού -Σέντρα τον Απρίλη στο «Γήπεδο του Αετού» στην ενορία του Αποστόλου Ανδρέα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021

Οριστικά τον ερχόμενο Απρίλη θα παραδοθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην ενορία του Αποστόλου Ανδρέα στη Λεμεσό, ένα από τα έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στις συνοικίες της πόλης. Το γήπεδο (γνωστό στους Λεμεσιανούς ως «Γήπεδο του Αετού»), κατασκευάζεται σε  τουρκοκυπριακό τεμάχιο, δυτικά της οδού  Γεωργίου  Αβέρωφ  παρά την οδό Σπερχειού.

Τις εργασίες του έργου, επιθεώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης καθώς και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Τους δύο συνόδευαν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς ο Στέλιος Στυλιανού μέλος του ΚΟΑ.

Συναφώς αναφέρεται ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, το κόστος εκτέλεσης του έργου είναι €894.752,75 πλέον Φ.Π.Α. με τον ΚΟΑ να αναλαμβάνει τη χορηγία του ποσού των €740.000.

Τόσο ο δήμαρχος Λεμεσού όσο και ο πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία των εργασιών του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γειτνιάζον με το γήπεδο μεγάλο χώρο που εξασφάλισε ο Δήμος, θα κατασκευαστεί μεγάλος χώρος στάθμευσης, αλλά και θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, πεζόδρομος για  άσκηση και παιδότοπος με όργανα εκγύμνασης. Για τον παιδότοπο θα συνδράμει και ο ΚΟΑ, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σημειώνεται ότι σύντομα στο γήπεδο θα εγκατασταθεί πλαστικός χλοοτάπητας και θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και προπονήσεις ομάδων Δ’ Κατηγορίας, ενώ θα εξασφαλιστεί και πιστοποίηση από FIFA. Σε προχωρημένο δε στάδιο βρίσκεται η κατασκευή κερκίδων, περίφραξης, αποδυτηρίων, ιατρείου για παροχή πρώτων βοηθειών, χώροι υγιεινής, υποδομές ΑΜΕΑ. Επίσης ταυτόχρονα προχωρούν και τα έργα που έχουν να κάνουν με τον φωτισμό του γηπέδου, με το σύστημα ραντίσματος του καθώς κι άλλες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.  «Η αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού δεν είναι πλέον μια εξαγγελία. Πραγματοποιείται με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό», δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την υποστήριξη που προσφέρει στο συγκεκριμένο έργο. «Προσβλέπουμε, κατέληξε, στην υλοποίηση και άλλων έργων στη Λεμεσό που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού».

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close