Θέατρο , Μη χάσετε

Οι 10+1 θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στη σκηνή

Ανοίγουν τα θέατρα της Κύπρου κι εμείς σου προτείνουμε τις σκηνές που ετοιμάζονται να σηκώσουν αυλαία!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021

Μετά από μήνες, πολλές αντιδράσεις και πρόβες με μάσκες, τα κλειστά θέατρα άνοιξαν, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να καθορίζουν την πληρότητα. Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τα κλειστά θέατρα επαναλειτούργησαν από τις 8 Φεβρουαρίου με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε θέατρα  πρέπει να αποστέλλουν sms στο 8998, με επιλογή του αριθμού 9.

Beat the devil
Ο David Hare υπήρξε από δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ενώ κατέχει BAFTA, Χρυσή Άρκτο και τα Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, New York Drama Cristic’s Circle, Evening Standard, London Theatre Critics, Drama Desk και PEN/Pinter. 
Την ίδια μέρα που η Βρετανική κυβέρνηση έκανε επιτέλους την πρώτη από τις δύο αποφασιστικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ύποπτα αργοπορημένο lockdown (Μάρτιος 2020), ο David Hare προσβλήθηκε από τον Covid-19. Τότε κανείς δε φαινόταν να ξέρει πολλά γι’ αυτό, και πολλοί γιατροί δεν είναι και πολύ σίγουροι ότι γνωρίζουν περισσότερα τώρα. Έχοντας υποφέρει από μια παρέλαση «τυχαίων» συμπτωμάτων, ο συγγραφέας θυμάται το παραλήρημα της αρρώστιας του, το οποίο μαζί με φόβο, όνειρο, ειλικρινή φαρμακευτική αγωγή και ανειλικρινή πολιτική, δημιουργούν ένα μονόλογο επείγουσας οργής και ισχύος. 

Ο Ανδρέας Αραούζος, επιστρέφοντας στην Αγγλική γλώσσα, υποδύεται τον (αυτοβιογραφικό) αυτό ήρωα του Hare, και τον παραδίδει σε πολύ μικρό αριθμό θεατών για κάθε παράσταση, μέσα σε μια βιβλιοθήκη-σαλόνι! Συν-σκηνοθετεί με τον Νίκο Μυλωνά, ο οποίος χειρίζεται ζωντανά κάμερες και οθόνες εντός της παράστασης, για να αποδοθεί η «βασιλεία της οθόνης» στην καθημερινότητά μας…! Ο Μυλωνάς σχεδιάζει επίσης τους φωτισμούς, ενώ την εικαστική επιμέλεια του «οικείου» αυτού χώρου ανέλαβε ο Λάκης Γενεθλής. 
>> Πρεμιέρα: 27 Φεβρουαρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Δύο παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6.00 μμ και στις 7.30 μμ. Εισιτήρια €12. tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier.

Λάμπρος 
Το Θέατρο Ριάλτο ανοίγει και πάλι την αυλαία του με την παράσταση Λάμπρος της Μυρτούς Παπαχριστοφόρου, το ερχομενο Σάββατο 13/2 η ώρα 7 μ.μ. Η παράσταση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο, θα πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία θεατών και ταυτόχρονη μετάδοση σε Live Streaming.

Το έργο καταπιάνεται με ζητήματα όπως αυτό της ανθρώπινης άγνοιας, του εγκλεισμού, της απομόνωσης, της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ύπαρξης, της απουσία ελευθερίας επιλογών μέσα σε έναν κόσμο όπου επικρατούν περιοριστικές συνθήκες, τα τέρατα αλλά και την ομορφιά (την αλήθεια και το ψέμα)  που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να γνωρίσει όλα αυτά που δεν μπορεί να γνωρίσει, την κατάχρηση και τη βία στην οποία μπορεί να οδηγηθεί η εξουσία όταν παρεκτραπεί. 

Ο Λάμπρος, ένα νέο παιδί, εργάζεται ως ψευδομάρτυρας σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Όλα λειτουργούν θαυμάσια, ως τη στιγμή που παύουν να λειτουργούν θαυμάσια. Ο Λάμπρος παγιδεύεται. Τι έχει συμβεί; Τι είναι αλήθεια, και τι  ψέμα; Τι είναι η ελευθερία και τι σημαίνει η απουσία της; Τι είναι δικό μας;  Ποιες από τις επιλογές μας όντως μας ανήκουν; Η άγνοια του Λάμπρου γύρω από τα βασικά σημεία της υπόθεσής του είναι η δική μας άγνοια. Και η πορεία της ζωής του από το σκοτάδι στο φως, είναι η πορεία της ζωής του καθενός μας.
Μάθε περισσότερα, εδώ. 
>> Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19:00 (Διάρκεια: 90’). Εισιτήρια: € 7. Πληροφορίες / Εισιτήρια: www.rialto.com.cy boxoffice@rialto.com.cy.

Μαύρη Κωμωδία
Με την εξαιρετική κωμωδία του Πήτερ Σάφφερ «Μαύρη Κωμωδία» επιστρέφει το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. Η εν λόγω παράσταση έδωσε επίσημη πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου και ακόμα 3 τακτικές παραστάσεις.

Μια εξαιρετική φάρσα εν καιρώ πανδημίας – γιατί το γέλιο είναι ανάγκη ανθρώπινη και συνώνυμη με τη ζωή – γιατί η κωμωδία κάνει υποφερτή την καθημερινότητα μας σε πείσμα του παραλογισμού και της απογοήτευσης. Η παράσταση κέρδισε το στοίχημα υπερπηδώντας το εμπόδιο της «μάσκας» στα πρόσωπα των θεατών και τις οποιεσδήποτε άλλες «φοβίες» προκαλώντας αβίαστα το γέλιο προσφέροντας ψυχική ανάταση. 

Σ’ ένα έξυπνο εύρημα στηρίζει την κωμωδία του ο Πήτερ Σάφφερ. Αν και όχι πρωτότυπο (ο ίδιος μας πληροφορεί ότι το δανείστηκε από το κινέζικο θέατρο), παραμένει όμως τρομερά διασκεδαστικό, μόνιμη πηγή παρεξηγήσεων και κωμικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου διαδραματίζεται στο σκοτάδι. Φυσικά για τους ηθοποιούς. Αντίθετα, η φωτισμένη σκηνή, επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθεί όλα που υποτίθεται ότι γίνονται στο σκοτάδι.  

Βρισκόμαστε στο διαμέρισμα ενός νεαρού γλύπτη, που περιμένει κάποιο φιλότεχνο εκατομμυριούχο, που έχει ενδιαφερθεί για το έργο του, καθώς και τον πατέρα της επίσης νεαρής φίλης του, προκειμένου ο τελευταίος αυτός, διαπιστώνοντας το ταλέντο του μέλλοντος γαμπρού του, να δώσει τη συγκατάθεση του για το γάμο. 

Ξαφνικά όμως, η ασφάλεια του ηλεκτρικού καίγεται και το διαμέρισμα βυθίζεται στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα αρχίζουν να συγκεντρώνονται και τα πρόσωπα, γύρω στα οποία θα πλεχθούν η κωμωδία και οι παρεξηγήσεις της. Πρώτη φθάνει η πουριτανή κυρία του κάτω πατώματος, φανατικός εχθρός των οινοπνευματωδών ποτών, που θα επωφεληθεί της ευκαιρίας να αδειάσει την μπουκάλα του τζιν, βαφτίζοντας το σε λεμονάδα. Ακολουθεί ο μέλλον πεθερός, του οποίου η στρατιωτική συνείδηση θα σοκαριστεί από την αταξία που επικρατεί και με την «απρονοησία» του νεαρού γλύπτη, να μην έχει πάρει τα μέτρα του για την αντιμετώπιση παρομοίου ενδεχομένου. Στη συνέχεια έρχεται ο φίλος του διπλανού διαμερίσματος, του οποίου το νεαρό ζεύγος είχε ‘απαγάγει’ τα έπιπλα, για να εντυπωσιάσει τους φιλοξενούμενούς του. Και τέλος η πρώην ερωμένη του γλύπτη, που θα υποχρεωθεί, μέχρις ότου αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, να προσποιηθεί την παραδουλεύτρα. Κάποτε, όταν όλες αυτές οι περιπλοκές θα έχουν φθάσει στο κατακόρυφό τους, θα εμφανισθεί και ο αναμενόμενος φιλότεχνος. 

Η εξαιρετική φάρσα του Πήτερ Σάφφερ διαδραματίζεται σχεδόν εξ ’ολοκλήρου στο «σκοτάδι». Οι συνηθισμένες συνθήκες μεταξύ φωτός κι σκοταδιού αντιστρέφονται… όταν τα φώτα είναι ανοικτά οι ήρωες δεν βλέπουν τίποτα και όλα είναι σκοτεινά… όταν τα φώτα είναι σβηστά οι ήρωες «βλέπουν» κανονικά. 

Αυτό το σκοτάδι περιβάλλει όλο το έργο… είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κρύψει κανείς τα μυστικά του όπως κάνει ο κεντρικός ήρωας και φυσικά οι μικρές εστίες φωτός θα μετατρέψουν τη νύχτα του σε εφιάλτη… 
Στο ίδιο σκοτάδι βλέπουν την ευκαιρία οι ήρωες του έργου να υποδυθούν άλλους χαρακτήρες…ηθελημένα ή μη… Τέλος αυτό το σκοτάδι εκτός από «φυσικό» αντιπροσωπεύει και το «ηθικό» σκοτάδι στο οποίο ζουν οι περισσότεροι ήρωες του έργου αυτού. 

Οι σχέσεις των δύο φύλων, το ψέμα και η υποκρισία διαφοροποιούνται στο σκοτάδι… Μήπως τελικά στο σκοτάδι είναι πιο ευδιάκριτο το τι είμαστε; 

Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Σάββατο 13, Κυριακή 14, Σάββατο 20, Κυριακή 21, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», 18.30.
>> Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαρτίου, Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ, Λευκωσία. 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102 
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier.

Τo Κτήνος στο Φεγγάρι
Μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω πανδημίας, η Θεατρική Ομάδα Persona  επιστρέφει με νέες ημερομηνίες παραστάσεων και παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του Ρίτσιαρντ  Καλινόσκι «Το Κτήνος στο Φεγγάρι», σε σκηνοθεσία  Λέας Μαλένη. Το έργο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, πραγματεύεται τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού από την ιστορική Αρμενία που μετανάστευσε στην Αμερική έπειτα από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Οι παραστάσεις αρχίζουν ξανά την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στις 6 το απόγευμα στο Wherehaus 612  στη Λευκωσία.

Η παράσταση, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στο κοινό μέχρι στιγμής μόνο για δύο μέρες, εισέπραξε εγκωμιαστικά σχόλια τόσο από το κοινό που την παρακολούθησε όσο και από κριτικούς. Τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Τάρλοου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Σόσε Εσκιτζιάν, τη μουσική και το ηχοτοπίο ο Νεκτάριος Ροδοσθένους και τον σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελένη Αναστασίου και Βοηθός σκηνογράφου η Άννη Βασιλείου. Παίζουν οι ηθοποιοί:  Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Γεωργίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Αρμενίων στην Κύπρο κ. Χορέν Τογραματζιάν και είναι υπό την Υψηλή Προστασία του Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, Σάββατο 6, Κυριακή 7, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 ,  Δευτέρα 15, Σάββατο 20, Κυριακή 21 & Πέμπτη 25 Μαρτίου, Wherehaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας, Λευκωσία, 18.00. Πληρ. 70000138, εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier.

 

Τσέχωφ: Ο Έρωτας ως Κωμωδία
Το θέτρο Versus ανακοινώνει ότι από τις 8 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία με το έργο Τσέχωφ: Ο Έρωτας ως Κωμωδία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid 19.
Η Αρκούδα: μια κωμική ιστορία σε μία πράξη: Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της πριν εφτά μήνες, η Ελένα Ιβάνοβνα Πόποβα έχει κλειστεί στο σπίτι στο αγρόκτημα της στην επαρχία και πενθεί. Όμως στο σπίτι της φτάνει ο Γκριγκόρι Στεπάνοβιτς Σμιρνώφ ο οποίος επιμένει να την δει. Της ζητά να του πληρώσει άμεσα το χρέος που του είχε αφήσει ο σύζυγός της. Αυτή ενοχλημένη από τη συμπεριφορά του αρνείται. Λογομαχούν ανάβουν τα αίματα και τότε σε κάποια στιγμή ο Σμιρνωφ την καλει σε μονομαχία, πράγμα που η Πόποβα αποδέχεται.
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Καπνού: Ο Νιούχιν μετά από προτροπή της συζύγου του πρέπει να κάνει μία διάλεξη για «τις βλαβερές συνέπειες του καπνού», παρά το ότι είναι ο ίδιος καπνιστής. Τονίζει ότι αυτή θα είναι μία ξερή και βαρετή ομιλία, αλλά συνεχώς αναβάλλει το πραγματικό θέμα της. Άλλα θέλει να πει…
Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Τρ 9, Τετ 10 & Πεμ 11 Φεβρουαρίου, Θεάτρο Versus, Λεμεσός, 19:00. Πληρ.: 99395970.

Ο Θάνατος του Μπαχ
Η παράσταση που πρόλαβε να κάνει αίσθηση στο τέλος 2020, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις μετά το διάταγμα για σταδιακή επιστροφή των θεάτρων. Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την πρωτότυπη κωμωδία της Ελένης Ξένου «Ο θάνατος του Μπαχ» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αντωνίου, στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά. 

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Ξένου, προτείνει με αμείλικτη ειλικρίνεια ένα έργο που καταπιάνεται με τις παθογένειες τις σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας μέσα σε ένα πλαίσιο γλυκόπικρου χιούμορ και καυστικού σχολιασμού προσώπων και καταστάσεων. Η ιστορία του πρωταγωνιστή Φίλιππου Ιορδάνου, μέσα από τις οξυδερκείς παρατηρήσεις της συγγραφέως, «αποκαλύπτει» τις αδυναμίες και τις λαχτάρες, τα κουσούρια και τις δυνατότητες ενός λαού που η ιστορία του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, «συμπυκνωμένη… όπως το γάλα βλάχας».

Λευκωσία, παλιά πόλη, ένα περίπου χρόνο μετά την κρίση. Ο Φίλιππος Ιορδάνου, 45 ετών, γέννημα-θρέμμα Τακτακαλά, πρώην διαφημιστής και νυν ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών “Happydeathday” βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο της κοινωνίας. Σύσσωμο το “ένορκο σώμα” των φεισμπουκάδων τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον Μπαχ. 
Αδυνατώντας να διαχειριστεί την οργή του πλήθους, κλείνεται στο γραφείο του παρέα με το πτώμα της Φώφης. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος και μαζί ολόκληρη η κοινωνία απαιτούν τη παραδειγματική του τιμωρία. 

Ποιος είναι όμως ο Μπάχ; Πώς και γιατί πέθανε; Και γιατί ο θάνατος του έγινε βάιραλ; Ποιος είναι ο Φίλιππος Ιορδάνου; Πόσο πίσω πάει η σχέση του με τον Μπαχ; Και γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο; Μέσα από την αγωνιώδη προσπάθεια του Φίλιππου Ιορδάνου να βρει μια άκρη, ξετυλίγεται το νήμα της αλληγορικής ιστορίας ενός ανθρώπου που αν σε κάτι έφταιξε ήταν γιατί πίστεψε στην…άλλη εκδοχή. Και μέσα από αυτή του την επιλογή έθεσε εαυτόν εκτός της μιας και μοναδικής γραμμής. «Αυτής που είναι μόνο ευθεία, όχι δεν έχει ούτε πάνω, ούτε κάτω αυτή η γραμμή, δεν είναι όπως της καρδιάς, δεν έχει καρδιά αυτή η γραμμή, όχι δεν έχει». 

Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Πρεμιέρα: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, Θέατρο Μασκαρίνι – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά, 19.00. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 

Η Κοιμωμένη του Χαλεπά
Οι προετοιμασίες για το ανέβασμα του νεοελληνικού έργου "Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" από το Θέατρο Ανεμώνα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντρέα Τηλεμάχου ο οποίος έχει και τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής ενώ υποδυόμενος τον κορυφαίο καλλιτέχνη καλείται να σηκώσει υποκριτικά το ιδιαίτερο βάρος ενός πολύ απαιτητικού ρόλου. 

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" είναι ένα μοναδικό νεοελληνικό έργο, καθαρά βιογραφικό, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο θέατρο Ανεμώνα. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή η βιογραφία του πιο εμβληματικού Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη. Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική! Ένα χρονολόγιο που καταγράφει τη "συναρπαστική" ζωή του καλλιτέχνη ανάμεσα στην τρέλλα και τον θρίαμβο.. η Μαραντέι αφηγείται τη γοητευτική, πικρή και αινιγματική του ζωή και ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μαγευτικές σκηνοθετικές διαδρομές ακολουθεί τον μεγάλο γλύπτη σε όλους τους σημαντικούς του "σταθμούς".. από το 1876 όπου επιστρέφοντας από το Μόναχο στην Αθήνα ανοίγει το δικό του εργαστήριο και αρχίζει να δουλεύει το πιο διάσημο γλυπτό του, της κλασσικιστικής περιόδου, την "Κοιμωμένη" - που παραμένει το θαυμασιότατο γλυπτικό έργο των νεοτέρων Αθηνών- ως και το 1930 που επιστρέφει ξανά στην Αθήνα μετά την καταναγκαστική του "εξορία" στην Τήνο, ενώ ο ίδιος ο Τηλεμάχου ενσαρκώνει υποκριτικά και τον συνεχή αγώνα του Χαλεπά ενάντια στην αποθάρρυνση και την πνευματική κακοποίηση, την τρέλλα και την απελπισία. 

Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις κάθε Παρ, Σ & Κ στις 18.00. Πληρ. 70007721.

Ράους
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει δεύτερο κύκλο παραστάσεων με την επιτυχημένη και πάντα επίκαιρη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου “Ράους”, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

“Πάρτε ένα μπουρδέλο και βάλτε μέσα τρεις μικροαστούς, μια πόρνη με ερωτικά προβλήματα, ένα θαυμαστή της Μαρινέλας, μια ψυχασθενή μπαλαρίνα, ένα μετανοημένο εραστή και μια εικόνα του Άγιου Χριστόφορου του αλλήθωρου. Κλείστε τους εκεί για 83 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι μια εκρηκτική κωμωδία, που θα θυμάστε για πάρα πολύ καιρό.”

Ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών -με τη σύζυγό του - και μία νοσοκόμος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτίριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα... πορνείο. Οι  ενοικιαστές  του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα.
Μετά από “ώριμη σκέψη” αποφασίζουν να συνεργαστούν όλοι μαζί και έτσι ιδρύουν έναν ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, εισπράττοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Οι δουλειές πάνε μια χαρά μέχρι που η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώνει αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας.
Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή και να την παρουσιάσουν στον Ευρωπαίο Επίτροπο. Ή θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή.

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι Ηθοποιοί: Έλενα Χατζηαυξέντη, Πέτρος Γιωρκάτζης, Ελένη Σιδερά, Αλέξανδρος Παρίσης, Παντελίτσα Λοίζου, Μυρτώ Κουγιάλη, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Χρήστος Γιάγκου.

>> Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 6.30 μ.μ. από τις 12 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021. Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές), 10 ευρώ(παιδικό)
Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

Ο ΘΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ 3 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στις σκηνές του, δίνοντας σήμα για την επανεκκίνηση της θεατρικής ζωής και πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε. Τρεις παραγωγές προγραμματίστηκαν ήδη, με τους συντελεστές να μπαίνουν σε διαδικασία προβών και να προετοιμάζουν τις παραστάσεις που πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν στο κοινό.

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ | Σε κρίσιμη κατάσταση του Αντώνη Γεωργίου
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Από 19 Φεβρουαρίου 2021
και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ | Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ του Ντέιβιντ Γκρεγκ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης
Από 26 Φεβρουαρίου 2021
και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Ο Θάνατος του Εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Από 5 Μαρτίου 2021
και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ηλεκτρονικά στη
σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ: 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close