Εκδρομές να πας , Guide

Εσύ ξέρεις πού (στην Κύπρο) βρίσκεται αυτός ο μοναδικός καταρράκτης;

Ένας μικρός παράδεισος σε περιμένει για να ξεκουράσεις το μυαλό σου!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021

Οι καταρράκτες της Κύπρου, επιτρέπουν σε πολλούς εξερευνητές της φύσης να τους επισκεφτούν και να περάσουν μια ημέρα γεμάτη δράση και περιπέτεια.

Στις Πλάτρες, εκτός από τον γνωστό σε όλους καταρράκτη των Καληδονιών βρίσκεται και ο καταρράκτης του Μιλλομέρη, που αξίζει να επισκεφτείς και να τον θαυμάσεις.

Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το πανέμορφο χωριό, στον κεντρικό δρόμο Λεμεσού –Τροόδους, μέσα στα βουνά, θα βρεις έναν κυριολεκτικά μικρό παράδεισο, με «πρωταγωνιστή» τον καταρράκτη του Μιλλομέρη.

Αυτό που το χαρακτηρίζει περισσότερο είναι οι εξωτερικές ρίζες των δέντρων που περιτριγυρίζουν τον καταρράκτη, κάνοντάς σε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι, κυριολεκτικά σε ένα μαγικό τοπίο παραμυθιού.

Είναι ένας από τους πιο ψηλούς καταρράκτες που βρίσκονται στο νησί μας, καθώς το νερό από τον «Κρύο Ποταμό» μπορεί να πέσει από ύψος 15 μέτρων.  Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από την κυπριακή λέξη «μιλλός», που στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει υγρός.

Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η ροή νερού από τον «Κρυό Ποταμό» βοηθά στο να κάνει το μέρος δροσερό και υγρό, εξίσου και η ονομασία: ο Καταρράκτης του Μιλλομέρη».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close