Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το διάσημο σπιτάκι της Διερώνας ντύθηκε στα λευκά!

Και είναι ακόμα πιο όμορφο!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Είναι το πιο cool ξύλινο σπιτάκι που είδαμε (το ανακαλύψαμε μάλιστα εν καιρώ καραντίνας και κορωνοϊού) και θελήσαμε όλοι τόσο να το θαυμάσουμε από κοντά όσο και να μάθουμε την ιστορίας που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του!  

Ευτυχώς σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι αναγνώστες μας, μιας και οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο βρίσκεται αυτό το υπέροχο ξύλινο σπιτάκι δεν γνώριζαν πολλά για να μας διαφωτίσουν! 

Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Νικολάου, σήμερα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και το πανέμορφο λευκό τοπίο στο οποίο έντυσε το χωριό η χιονόπτωση της χθεσινής βραδιάς! 

Αυτό το μοναδικό ξύλινο σπιτάκι θα το βρεις στο χωριό Διερώνα. Λίγο πριν από το χωριό θα δεις μία πινακίδα η οποία σε κατευθύνει προς το Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, ένα υπέροχο ξωκλήσι μέσα στα πεύκα.

200 περίπου μέτρα πριν από το ξωκλήσι θα το δεις στα δεξιά σου μέσα στον κεντρικό δρόμο, που είναι μεν χωμάτινος αλλά προσβάσιμος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ το ξύλινο σπιτάκι βρίσκεται στην περιοχή εδώ και 13 χρόνια, μόλις πρόσφατα έγινε διάσημο αλλά και hot spot! 

Το σπιτάκι ανήκει σε μόνιμο κάτοικο της Λάρνακας, ο οποίος όταν αγόρασε το τεμάχιο στη Διερώνα, έφτιαξε το ξύλινο σπιτάκι για να έχει έναν χώρο όταν πηγαίνει στο χωριό το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close