Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2023
Το έβδομο Ναυτικό Σαλόνι Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου 2023, σημείωσε για ακόμη μία χρονιά τεράστια επιτυχία, καταγράφοντας νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας πέραν των 40,000 επισκεπτών. Με βάση τα στατιστικά επισκεψημότητας αλλά και των εμπορικών συναλλαγών, αποτελεί πλέον γεγονός πως η φετινή Έκθεση είναι ίσως η δημοφιλέστερη και πιο επιτυχημένη διοργάνωση της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Limassol Boat Show 2023, που αδιαμφισβήτητα συνέβαλε σημαντικά στην εδραίωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη σκαφών αναψυχής, προσέλκυσε για ακόμα μία χρονιά εκτενή και διεθνή ενδιαφέρον με επισκέπτες και δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη, την Ασία και πολλά άλλα μέρη του κόσμου, να επισκέπτονται το νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα σκαφών αναψυχής, θαλάσσιων αθλημάτων, ψυχαγωγικής αλιείας, κατάδυσης και άλλων υπηρεσιών του κλάδου, παρουσιάσεις προϊόντων, κέντρο ενημέρωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και επιδείξεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Σημαντική παρουσία στην εκδήλωση έκαναν και φέτος πολυτελή σκάφη τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο, από πέραν των 120 εκθετών από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, το Λίβανο, τις ΗΠΑ και τη Φιλανδία «κλέβοντας» την παράσταση. Με τη συνολική τους αξία τους να ξεπερνά τα €90 εκ. η εντυπωσιακή εξωτερική τους εμφάνιση και ο αισθητικά κομψός εσωτερικός τους σχεδιασμός, σαγήνευσε τα βλέμματα όλων δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια της Έκθεσης. Το “Limassol Boat Show Conference: Cyprus, the new yachting hub of the East Med”, το οποίο σημείωσε εξίσου τεράστια επιτυχία με εξαίρετης σημασίας ομιλητές, πρόσφερε καινούργιες πληροφορίες και γνώσεις στους παρευρισκόμενους για τον μέλλον της βιομηχανίας των σκαφών αναψυχής στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο φυσικά την Κύπρο και τη Μαρίνα Λεμεσού.
Παράλληλα, το Limassol Boat Show 2023, διακοσμήθηκε με αυτοκίνητα πολυτελείας και supercars τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, από την εταιρεία E-Cars Group, τον πλατινένιο χορηγό της φετινής Έκθεσης. Την παράσταση έκλεψαν οι μοναδικές παρουσιάσεις της Maserati Gran Turismo και της Bentley Bentayga.
Το πρόγραμμα της τετραήμερης Έκθεσης εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο από τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του συγκροτήματος “Fortissimo” οι οποίες πρόσφεραν ένα μοναδικό show με ηλεκτρονική μουσική, την ξεχωριστή ζωντανή παράσταση από το jazz συγκρότημα “The Jazz Lounge Project” αλλά και τις απολαυστικές μουσικές επιλογές από τους DJ Asimenos και DJ George Berek.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Dacor Advertising & Media Ltd, κύριος Άριστος Αριστείδου, ανέφερε ότι, «Ήταν μακράν το πιο πετυχημένο Ναυτικό Σαλόνι που έχει πραγματοποιηθεί όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό δεν προέρχεται από την δικιά μας άποψη αλλά από την άποψη δεκάδων αντιπροσώπων μεγάλων Ναυπηγείων οι οποίοι συγκρίνουν το Ναυτικό Σαλόνι Λεμεσού με άλλα μεγάλα Ναυτικά Σαλόνια του εξωτερικού. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς που οι εκθέτες είχαν ένα θετικό αποτέλεσμα από το Limassol Boat Show και οι επισκέπτες απόλαυσαν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία».
Εκ μέρους της Μαρίνας Λεμεσού, ο Γενικός Διευθυντής, κύριος Νικηφόρος Παμπακάς, δήλωσε: «Είναι γεγονός, πως ο πρωταρχικός μας στόχος, ο οποίος ήταν το Limassol Boat Show να εδραιωθεί ως η πιο ελκυστική διεθνής έκθεση σκαφών αναψυχής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχει ολοκληρωτικά επιτευχθεί! Η πλέον διεθνής αναγνώριση του Limassol Boat Show επισημαίνει ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητα της Έκθεσης η οποία αδιαμφισβήτητα συμβάλει σημαντικά στην εδραίωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη σκαφών αναψυχής αλλά και στην ανάπτυξη του κλάδου σε τοπικό επίπεδο. Έτσι, πλέον, η πρόκληση είναι να παραμείνουμε στα σκαλοπάτια της επιτυχίας και κάθε διοργάνωση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Το Limassol Boat Show 2023 αποτελεί μία διοργάνωση των εταιρειών Dacor Advertising and Media Ltd και Limassol Marina Ltd.
Το επόμενο Limassol Boat Show αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2024, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του στο www.limassolboatshow.com ή επικοινωνήστε με την εταιρεία Dacor Advertising and Media Ltd στο +357 25 577 750 και info@dacor.com.cy.
Σχετικά

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out