Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 23 φεστιβάλ του Ιουνίου που δεν πρέπει να χάσεις

Σημείωσε ημερομηνίες!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2023

Απομένει μόνο μία μέρα για να μπούμε αισίως στο καλοκαίρι. 

Ήδη, όμως, άρχισαν να ανακοινώνονται αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και σάς τα παρουσιάζουμε:

paidikafestscovr.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Δήμος Πέγειας

Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει για τους μικρούς του φίλους το Φεστιβάλ Παιδιού που διοργανώνεται από τον Δήμο Πέγειας & Σ.Κ.Ε Πέγειας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού λοιπόν, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, ο Δήμος Πέγειας προσκαλεί τους μικρούς της παρέας μαζί με την οικογένεια τους σε ένα φεστιβάλ που θα τους μείνει αξέχαστο. Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας, με κλόουν, φουσκωτά, survivor, εκπλήξεις και άλλα πολλά παιχνίδια. Στον χώρο θα προσφέρεται δωρεάν φαγητό και ποτό! Ώρα: 16.30-20.30.
>> Πέμπτη 1η Ιουνίου, Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας, 16.30.

Τα παιδιά διασκεδάζουν στο χωριό

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ διοργανώνει και φέτος φεστιβάλ παιδιού και μας δίνει μια ακόμα αφορμή για να πάμε στο χωριό Βορόκληνη στην επαρχία Λάρνακας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ παιδιού με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορούς, ταχυδακτυλουργικά από τον John the Magician, "έξυπνα" παιχνίδια, εργαστήρι, το βιβλιοπωλείο «ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ» θα βρίσκεται εκεί με τα βιβλία του, περίπτερο Κοινοτικής Αστυνόμευσης για ενημέρωση και δωράκια, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με φουσκωτά, παιχνίδια και άλλα. Στον χώρο θα προσφέρεται δωρεάν παγωτό και φρούτα. Θα πωλούνται σουβλάκια, ποτά και άλλες λιχουδιές.
>> Παρασκευή 2 Ιουνίου, χωριό Βορόκληση, επ. Λάρνακας, 18.30.

Ημέρα παιδιού στο Πάρκο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και ο Δήμος Αθηένου προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα φεστιβάλ που θα τους μείνει αξέχαστο. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Παρρακευή 2 Ιουνίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Τα παιδιά θα περάσουν όμορφα με διάφορες δραστηριότητες όπως μουσική, χορός, ζωγραφική, χειροτεχνίες, υπαίθρια βιβλιοθήκη, φουσκωτό, ξυλοπόδαρος, ρομποτική, παρατήρηση πλανητών και άλλα. Ακόμα, θα προσφέρεται δωρεάν παγωτό.
>> Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου, 16.00.

strawb.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανέυεται για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου κι έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής.  Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει φέτος, στην 12ή του έκδοση στις 2 Ιουνίου 2023!
>> Παρασκευή 2 Ιουνίου, Δερύνεια, επ.Αμμοχώστου.

bikers.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ride 'n' Vibe Festival
Αν αγαπάς τις μοτοσυκλέτες και την καλή μουσική, αυτό το event είναι για σένα! Το Ride 'n' Vibe Festival έρχεται για 2η συνεχή χρονιά, στις 3 Ιουνίου στον Ποταμό Γερμασόγειας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για τις μοτοσυκλέτες και τους μοτοσυκλετιστές, μαζί με νόστιμο street food και παγωμένα ποτά. Όσον αφορά στη μουσική, τη ψυχαγωγία αναλαμβάνουν οι Magic de Spell, Μίμης Καλατζής και Δημήτρης Μητσοτάκης. Εισιτήριο: €10 με ένα ποτό. Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Funraising Blue, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που βοηθά οικογένειες με αυτιστικά παιδιά.
>> Σάββατο 3 Ιουνίου, Ποταμός Γερμασόγειας, 16.00. Εισιτήριο €10. Πληρ. 96397878.

Γιορτή Κερασιού στα χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα
Τα κεράσια του Κάμπου και της Τσακκίστρας είναι ξακουστά όπως και οι ανθισμένες τους κερασιές κάθε χρόνο την άνοιξη. Εξ ου και για άλλη μία χρονιά τα γραφικά χωριά των βουνοπλαγιών του Κύκκου αποθεώνουν το αγαπημένο μας φρούτο, το κεράσι, με μία μεγάλη γιορτή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 3 & 4 Ιουνίου και οι διοργανωτές υπόσχονται άκρως απολαυστικές στιγμές! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στη σελίδα τους στο Facebook.
>> Σαββατοκύριακο 3 & 4 Ιουνίου, χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα, επαρχίας Λευκωσίας.

Untitled_design_1.2e16d0ba.fill-1.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Craft Beer Festival

Ένα craft beer festival θα μας υποδεχτεί στην καρδιά της Λάρνακας, αν είσαι λάτρης, συνέχισε να διαβάζεις. 11 κυπριακά μικροζυθοποιία απ' όλοι την Κυπρο μάς δίνουν ραντεβού στη Λάρνακα και θα μοιράζουν μπίρα για δοκιμή και όχι μόνο. Μαζί τους φυσικά 3 από τα καλύτερα street food του νησιού, αλλά και οι καλύτεροι DJs του νησιού. Σεμινάρια σχετικά με τη μπίρα, παρουσίαση παρασκευής μπύρας και κοκτέιλ με μπίρα κλείνουν την εξίσωση. Είσοδος ελεύθερη. Ώρα: 12:15-23:45.
>> Κυριακή 4 Ιουνίου, Sunmoon Creative Space Street, Λάρνακα, 12.00.

choros.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7ης και 29ης Ιουνίου 2023 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την πραγματοποίηση του 24ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου. Σιωπή και λέξεις, ήχοι και μουσική, σε ένα πανόραμα χορογραφικής δημιουργίας θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου μεταξύ 7 και 29 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του χορού ενώνεται ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος σ’ ένα τοπίο πλήρες αναμνήσεων, ονείρων και επιθυμιών. Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γερμανία.
>> Τετάρτη 7 Ιουνίου - Πέμπτη 29 Ιουνίου. Πρόγραμμα εδώ.

Φεστιβάλ Ακορντεόν
Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, επιστρέφει και φέτος στην πέμπτη του έκδοση, στις 9-11 Ιουνίου 2023 στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας. Το φεστιβάλ που είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, μουσικόφιλους, λάτρεις του ακορτεόν, θα περιλαμβάνει ανοικτή Έκθεση Ακορντεόν και Τεχνική Υποστήριξη, Συναυλίες-Σεμινάρια-Εργαστήρια, αλλά και δωρεάν Κατασκηνωτικό Χώρο.
>> Παρασκευή 9 Ιουνίου - Κυριακή 10 Ιουνίου, Άγιο Θεόδωρο Λάρνακα. Πρόγραμμα εδώ.

kellytsalikis23_2.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

Γιώργος Τσαλίκης & Κέλλυ Κελεκίδου για μία εμφάνιση στην Κύπρο
Το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων Περιφερειακού Λυκείου Παλιομετόχου και Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς ετομάζουν το πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας Δυτικής Λευκωσίας στις 9 και 10 Ιουνίου 2023, στο Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, από τις 18:00 έως τις 00:00. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη νέα γενιά του τόπου μας με την πρώτη μέρα να στοχεύει στην ανάδειξη της παράδοσης και τη δεύτερη στην ψυχαγωγία του κοινού. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθούν για τις ανάγκες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητών των δύο σχολείων. 9 Ιουνίου: Παραδοσιακή Βραδιά & 10 Ιουνίου: Συναυλία με Γιώργο Τσαλίκη & Κέλλυ Κελεκίδου.
>> Παρασκευή 9 - Σάββατο 10 Ιουνίου, Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς. Περισσότερα εδώ.

60468-sitesdefaultfilescherries-g.2e16d0ba.fill-1375x729_yJIAKs2.jpg


Φεστιβάλ Κερασιού στις Τρεις Ελιές
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το κεράσι, έχει το δικό του φεστιβάλ στο χωριό Τρεις Ελιές της επαρχίας Λεμεσού. Τη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί (όπως μάθαμε) το Σάββατο 10 Ιουνίου, διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών και σε αυτήν αναμένεται -όπως και τις προηγούμενες χρονιές- να περιλαμβάνονται υπαίθρια αγορά, βιωματικά εργαστήρια, μουσική βραδιά, επιλογές για φαγητό και ποτό και φυσικά άφθονα κεράσια!
>> Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, Τρεις Ελιές, επ. Λεμεσού.

levanta.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Λεβάντας
Στις 10 Ιουνίου ξεκινά επίσημα το ετήσιο Φεστιβάλ Λεβάντας στο CyHerbia Botanical Park & Labyrinth. Κάθε μέρα μέχρι τις 9 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε οργανωμένα tour στον κήπο με τις λεβάντες, να δοκιμάσουμε γλυκά και ροφήματα από λεβάντες, να παρακολουθήσουμε την παρασκευή αιθέριων ελαίων καθώς και διάφορα workshops παρασκευής κεριών, καλλυντικών, σαπουνιών κ.ά. Αν θέλεις δε, μια επαγγελματική φωτογράφιση μπορείς να την έχεις, με τον επαγγελματία φωτογράφο του πάρκου.
>> Από το Σάββατο 10 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου, Cyherbia Botianical Park & Labyrinth, Αυγόρου. Πληρ. εδώ.

5ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά
Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει φέτος τον Ιούνιο το 5ο της φεστιβάλ αφιερωμένο στο απόλυτο φρούτο του Ιούνη, το κεράσι. Το 5ο Φεστιβάλ Κερασιού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου και σ' αυτό πέρα από τα ζουμερά κεράσια του χωριού, αναμένεται να υπάρχουν μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων του χωριού. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά.
>> Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

Φεστιβάλ Κονιών
Tο πρώτο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κονιών που συμπεριλαμβάνει την Ημερίδα με Παιδικά Παιχνίδια και την Κυπριακή Βραδιά με τους Χατζημιχαήλ - Καραντώνη έρχεται τον Ιούνιο! Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κονιών και προγραμματίζεται για την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. 2 ξεχωριστές εκδηλώσεις την ίδια μέρα: Kατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στον παιχνιδότοπο, με παρουσιάσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εισοδος είναι ελευθέρη. Παιχνίδια από τις 11:00 μέχρι τις 15:00. Το βραδύ στις 20:00 θα ανοίξουν οι πόρτες για την Ανθολόγια παραδοσιακού τραγουδιού με το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ. Τραγουδούν η Άντρη Καραντώνη και ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ και στο βιολί ο Σάββας Στεφάνου μαζί πενταμέλη ορχήστρα! Κατά τη διάρκεια των 2 εκδηλώσεων θα βρείτε καντίνες που θα προσφέρουν φαγητό, ποτό, καφέ και θα υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες για το κοινό.
>> Κυριακή 11 Ιουνίου, προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Κονιών. Είσοδος €5 για άτομα άνω των 12 ετών.

cherries2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Γιορτή Κερασιού στη Πλατανιστάσα
Η Πλατανιστάσα, το χωριό που δεσπόζει στην οροσειρά Μαδαρής – Παπούτσας, στην περιφέρεια Πιτσιλιάς, διοργανώνει παραδοσιακά κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στα ζουμερά κεράσια. Μάλιστα πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες γιορτές καθώς διοργανώνεται εδώ και 43 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας». Η γιορτή αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να επισκεφθούν το όμορφο αυτό χωριό, να δουν τα αξιόλογα αξιοθέατα και τις ομορφιές του, μεταξύ των οποίων και ο Ναός του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι, και να απολαύσουν τα πεντανόστιμα κεράσια, τις πάστες και διάφορα άλλα γλυκά τα οποία είναι φτιαγμένα με κύριο συστατικό το κεράσι. Η Γιορτή του Κερασιού λοιπόν στην Πλατανιστάσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 8:30μμ στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό και ποτό (με €20 το άτομο, για κρατήσεις, τηλ.: 99609200 Άντρος Αλωνεύτης).
>> Σάββατο 17 Ιουνίου, Πλατανιστάσα, επ. Λευκωσίας.

pexels-pixabay-33260_ziDuVJn.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας
Τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας ετοιμάζονται για 5η φορά να τιμήσουν αυτόν το θησαυρό της φύσης με το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας το οποίο φιλοξενείται σε ένα από τα μελισσοχώρια της περιοχής, στο γραφικό χωριό της Οδούς, το οποίο είναι και το πιο ορεινό χωριό των μελισσοχωριών. Το φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος αναβαθμισμένο και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι οι επισκέπτες θα περάσουν μία υπέροχη μέρα χαράς και διασκέδασης αφιερωμένη, αποκλειστικά, στο μέλι και τις θαυματουργικές του ιδιότητες. Θα μάθουν για τη μέλισσα και το μέλι ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία έχουν ως βάση το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα της μέλισσας (γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη). Τέλος, όσοι το επισκεφτείτε θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το πανέμορφο χωριό της Οδούς και να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη μαγεία του! Στο φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας λαμβάνουν μέρος πέραν των 25 εκθετών με Μέλι και προϊόντα μελιού, από όλη την Κύπρο ενώ θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων Γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας καμωμένα από μέλι.
>> Κυριακή 18 Ιουνίου, Οδούς, επ. Λάρνακας, 10.00. Πληρ. 99130092.

gourri.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Στες Στράτες του Παλιού Τζιαιρού
Το Γουρρί ετοιμάζει ένα φεστιβάλ γεμάτο παράδοση, την Κυριακή 18 Ιουνίου. Από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 7:00μ.μ., πάμε στο όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας για το φεστιβάλ "Στες Στράτες του Παλιού Τζιαιρού". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων, αναπαράσταση παλαιών επαγγελμάτων, κατασκευή παραδοσιακών αντικειμένων, τρία μουσεία (λαϊκής τέχνης, μελιού και ποδηλάτου), πλούσιο παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με την ανεπανάληπτη Βασιλική Χ'' Αδάμου και εξαίσιους μουσικούς, παραδοσιακούς χορούς, για τους μικρούς μας φίλους: εργαστήριο παιδικού θεάτρου, κυνήγι θησαυρού, face painting και φουσκωτό. Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό.
>> Κυριακή 18 Ιουνίου, Γουρρί, επ. Λευκωσίας, 11.00.

Make Music Cyprus
Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Make Music Day έχει γίνει πλέον θεσμός και στην Κύπρο και διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον ομώνυμο Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Make Music Cyprus. Περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ενώνονται στο μεγαλύτερο διεθνή μουσικό εορτασμό, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου! Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μουσικό φεστιβάλ, το Make Music Cyprus παρουσιάζει μουσικούς όλων των επιπέδων και δεξιοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και μουσικού είδους. Την Τετάρτη, 21η Ιουνίου, στο φεστιβάλ θα υπάρχει ζωντανή μουσική και μουσικές δραστηριότητες από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία στην καρδιά της Λευκωσίας, δωρεάν για όλους.
>> Τετάρτη 21 Ιουνίου, Λευκωσία, 17.00. Περισσότερα εδώ.

Sun & Moon Festival
Στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου θα στηθεί ένα 2ήμερο μουσικό φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, στην όμορφη ακτή θα λάβει χώρα το 1ο Sun & Moon Festival, στις 24 και 25 Ιουνίου. Το Σάββατο 24 Ιουνίου θα διασκεδάζουμε από τις 16:00 με χορευτικά και ρετρό hits από τους Agroτέκ. Την Κυριακή 25 Ιουνίου, το πρόγραμμα έχει LEGGO, με reggaeton και dance μουσική από τις 15:00. Εκτός από τη μουσική, στον χώρο θα υπάρχουν food trucks με λαχταριστό street food και κοκτέιλ μπαρ με δροσιστικά signature κοκτέιλ
>> Σαββατοκύριακο 24 & 25 Ιουνίου, Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, 16.00. Εισιτήρια (για κάθε μέρα ξεχωριστά) είναι €15 στην προπώληση και €20 στην είσοδο (κλικ εδώ). Πληρ. 99 917160 και 97 902609.

22440-sitesdefaultfilesgm0_2450_p.2e16d0ba.fill-1375x729_IsUklf4.jpg

Γιορτή του Γλυτζιστού
Απολαμβάνουμε και φέτος το παραδοσιακό γλυτζιστό δωρεάν! Συγκεκριμένα, στο χωριό Κοιλάνι θα στηθεί ξανά η «Γιορτή του Γλυτζιστού» με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Στον χώρο της εκδήλωσης θα συναντήσεις φαγητό από την κυπριακή κουζίνα, έκθεση φωτογραφίας, περίπτερα με χειροποίητες δημιουργίες και νόστιμα εδέσματα. Να σημειωθεί ότι τα μουσεία και τα οινοποιεία του χωριού θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.
>> Κυριακή 25 Ιουνίου, Περιβαλλοντικό Κέντρο Κοιλανίου, 11.00-19.00.

Μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά
Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοσίου Νηπιαγωγείου Μιτσερού, με την υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου, διοργανώνει το Φεστιβάλ Παιδιού! Την Κυριακή 25 Ιουνίου, πάμε στο Μιτσερό για μια μέρα γεμάτη, αφιερωμένη στα παιδιά, με φουσκωτά και άλλα παιχνίδια, μουσική, ζωγραφική, μπαλονοκατασκευές, χορό αλλά και πολλές λιχουδιές. Λουκουμάδες, παγωτά, πίτσες, hot dogs, donuts, pop corn και σουβλάκια είναι μόνο μερικά απ' όσα θα μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην πλατεία του χωριού. Συμμετέχουν: Λαογραφικός Όμιλος Μιτσερού, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορόν Ενορίας Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, Ρυθμική Γυμναστική Διαγόρας, Π.Α.Σ. Αγροκηπιάς και Rear Art Dance.

>> Κυριακή 25 Ιουνίου, Πλατεία Μιτσερού, 16.00.

Φεστιβάλ AglanJazz

Το Αμφιθέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» θα φιλοξενήσει και το φετινό AglanJaz... ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο μουσική. Δίνουμε και φέτος λοιπόν ραντεβού, στο 18ο Φεστιβάλ AglanJazz και απολαμβάνουμε σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό.
>> Τετάρτη 28 – Πεμπτη 29 Ιουνίου, Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί».

Seaside Street Food

Το Seaside Street Food Festival θα μας συνεπάρει με τις γεύσεις και τα αρώματά του σ’ ένα από τα ωραιότερα σημεία της Λεμεσού. Αγκαλιά με τη θάλασσα, φαγητό, μουσική, διασκέδαση, το το φεστιβάλ μάς καλεί να απολαύσουμε δεκάδες διαφορετικές κουζίνες, κουλτούρες και τρόπο ζωής. Σημείωσε λοιπόν ότι το Seaside Street Food Festival θα πραγματοποιηθεί αυτό τον μήνα στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού κι εκεί σε περιμένουν για αξέχαστες γεύσεις και στιγμές!
>> Παρασκευή 30 Ιουνίου – Κυριακή 2 Ιουλίου , Δημόσιος Κήπος Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close