Πάμε Ταξίδι , Guide

Η χώρα που έγινε το success story του τουρισμού το 2020

Tον Ιούλιο του 2020 άνοιξαν πλήρως τα σύνορα στους τουρίστες από οποιαδήποτε χώρα.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021

Στους περισσότερους προορισμούς, ο τουρισμός δέχτηκε μεγάλο πλήγμα σε αυτή την πανδημία.

Οι Μαλδίβες σε κανονικές συνθήκες υποδέχονται 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το 2020, είχε περίπου 500.000. Και παρά τη σημαντική μείωση, είναι η περιοχή που θεωρείται τουριστικό success story εν μέσω της πανδημίας, αναφέρει το CNN.

Ενώ πολλοί άλλοι προορισμοί κράτησαν τα σύνορά τους κλειστά, οι Μαλδίβες επέλεξαν τον Ιούλιο του 2020, να ανοίξουν πλήρως τα σύνορα στους τουρίστες από οποιαδήποτε χώρα, ανεξάρτητα από την κατάσταση του ιού εκεί.

Μέρος της απόφασης ήταν οι οικονομικοί λόγοι. Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο τουρισμός συμβάλλει στο 28% του ΑΕΠ στις Μαλδίβες, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Η μορφολογία της χώρας προσφέρεται επίσης για την τήρηση των πρωτοκόλλων του Covid. Πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα βρίσκονται στα δικά τους ιδιωτικά νησιά - υπάρχουν περισσότερα από χίλια για να διαλέξει κανείς - κάτι που καθιστά την απομόνωση και την κοινωνική απόσταση εξαιρετικά εύκολη.

Καθώς άλλοι δημοφιλείς προορισμοί νησιών της Ασίας και του Ειρηνικού όπως η Ταϊτή, το Μπαλί και το Πουκέτ, παρέμειναν εκτός μάχης στον τουρισμό, οι Μαλδίβες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι παρουσίαζαν σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τον ιό. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, η χώρα είχε 17.828 επιβεβαιωμένα κρούσματα και μόλις 58 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Όσες περιοχές άνοιξαν για τον τουρισμό, το έκαναν με σημαντικές προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, η Ταϊλάνδη και η Σρι Λάνκα απαιτούν υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο, πριν μπορέσουν να μετακινηθούν στη χώρα.

Φυσικά υπήρχαν και δυσκολίες. Οι Μαλδίβες άνοιξαν εκ νέου χωρίς αστερίσκους τον Ιούλιο, αλλά τον Σεπτέμβριο έβαλαν τον όρο του αρνητικού τεστ των τουριστών που καταφθάνουν στη χώρα.

Επίσης, πολλά καταλύματα είναι πολυτελείας και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ στους πελάτες τους μέσα στα ξενοδοχεία, για έξτρα προστασία.

Ο Τογίμπ Μοχάμεντ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Maldives Marketing & PR Corporation, της εθνικής τουριστικής αρχής της χώρας.

Λέει ότι η χώρα δέχτηκε συνολικά 555.494 επισκέπτες το 2020, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 500.000 αφίξεις μέχρι το τέλος του 2020.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά των Μαλδίβων», προσθέτει. Όπως λέει, η εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής σε συνδυασμό με τη δυνατότητα διαμονής του κόσμου σε διάφορα νησιά, αποτέλεσε ένα συνδυασμό επιτυχίας και ασφάλεια για τους τουρίστες που αναζητούσαν ένα μέρος για να κάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια.

«Προωθήσαμε την έννοια ενός ασφαλούς καταφυγίου για τους τουρίστες».

Ο Ζαν Τιμπάλντι, γενικός διευθυντής της One & Only Reethi Rah, λέει στο CNN Travel ότι, ενώ δεν είχαν σημαντικά περισσότερους επισκέπτες το 2020 από ό, τι το 2019, υπήρξε τεράστια αύξηση του χρόνου που περνούσαν οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο.

Έτσι έκαναν μια προσφορά: ειδικό πακέτο για τους επισκέπτες που διαμένουν έναν ολόκληρο μήνα. Η προσφορά 28 ημερών περιλαμβάνει γεύματα, internet υψηλής ταχύτητας, δραστηριότητες ευεξίας και χρήση παιδικού κλαμπ και διατίθεται από 42.600 δολάρια για μια τετραμελή οικογένεια.

Και δεν ήταν οι μόνοι. Το resort Anantara Veli πούλησε πακέτα για απεριόριστες κρατήσεις έως και ένα χρόνο με κόστος 30.000 δολάρια.

Ένα άλλο πολυτελές resort, το Nautilus Maldives, προώθησε ένα πακέτο «workation» (συνδυασμός διακοπές και δουλειάς) με τιμή από 23.250 δολάρια για επτά ημέρες.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close