Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα τελεφερίκ α λα Άλπεις στον Ακάμα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2021

Ένα μεγαλόπνοο σχεδιασμό προωθεί προς τα αρμόδια κρατικά τμήματα η κοινοτική Αρχή Νέου Χωριού για δημιουργία εμπλουτιστικών έργων στην κοινότητα. Μεταξύ των σχεδιασμών, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στο PafosNet ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, είναι η τοποθέτηση ενός τελεφερίκ που να μεταφέρει επισκέπτες από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς το ύψωμα πάνω από τον πολυσύχναστο χώρο, σε μια απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, θα συντείνει στην εκτόξευση της επισκεψιμότητας της κοινότητας αυτής του Ακάμα, αλλά και των εσόδων της τοπικής αρχής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και η τουριστική κίνηση επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας μετά την πανδημία.

«Και αυτό, αφού θα αποτελεί ένα κράχτη για χιλιάδες επισκέπτες να ανέβουν σε δυσπρόσιτες σήμερα κορυφές για να θαυμάζουν το ηλιοβασίλεμα», τόνισε. «Παράλληλα, θα εκμεταλλευθούμε το γεγονός αυτό για την τέλεση πολιτικών γάμων στις υψηλές κορυφές του Ακάμα με θέα που θα κόβει την ανάσα, ενώ θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε εκεί και κάποιο αναψυκτήριο».

Ο κ. Μάχιμος επεσήμανε ότι η όλη κατασκευή θα γίνει με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και βάσει των προυποθέσεων που θα θέσουν οι αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές της Δημοκρατίας. Το στόχο αυτό, τόνισε, τον μελετάμε επί υπουργίας Νίκου Κουγιάλη.

Το Νέο Χωριό, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, διαχειρίζεται ένα ταμείο 300 χιλιάδων ευρώ που αποφασίσθηκε από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υποθαλάσσιο πάρκο προκειμένου να αναπτυχθεί ο καταδυτικός τουρισμός.

«Θα ποντίσουμε ένα σκάφος και άλλα υποβοηθητικά αντικείμενα», είπε, «προκειμένου να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προιόν, δεδομένου ότι λόγω της υποβοηθητικής θάλασσας της περιοχής μας θα μπορεί αυτό το έργο να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο την καλοκαιρινή σεζόν.

Δυστυχώς όμως, κινηθήκαμε πρώτοι και θα φτάσουμε τελευταίοι, αφού παρά τις επιστολές και τα διαβήματα μας, το εν λόγω πάρκο το προώθησαν πρώτα στην Αγία Νάπα».

Η τοπική αρχή προωθεί ωστόσο παράλληλα και την δημιουργία ενός ακόμη θεματικού πάρκου, του Πάρκου Φώκιας και Χελώνας, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, που σχεδιάζεται να ανεγερθεί σε χαλίτικη γη κοντά στο ξενοδοχείο «Άνασσα». Καταγγέλλει όμως ότι ενώ είχαν εξασφαλισθεί όλες οι αναγκαίες άδειες και θετικές γνωμοδοτήσεις, εν μια νυκτί, όπως αναφέρει, αποφασίσθηκε από κάποιους κρατικούς λειτουργούς ότι το εν λόγω τεμάχιο δεν είναι τελικά χαλίτικο, αλλά δασική γη.

« Βρεθήκαμε λοιπόν, να ξαναρχίζουμε τις διαδικασίες ξανά από την αρχή», τονίζει.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Νέου Χωρίου, αναφέρεται και στο θέμα που προκάλεσε παγκύπριο ενδιαφέρον και αντιδράσεις πριν δύο καλοκαίρια, με την εκστρατεία απομάκρυνσης των μη αδειούχων καταλυμάτων και τροχόσπιτων από τον κατασκηνωτικό χώρο της κοινότητας. Εμμένει στην ορθότητα της ενέργειας εκείνης, γεγονός παρατηρεί που αναγνώρισαν όλοι οι θεσμικοί φορείς και οργανωμένα σύνολα της Δημοκρατίας και προαναγγέλλει ότι μετά την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες των περιουσιών αυτών για να τα παραλάβουν, θα αρχίσει πλέον ο καθαρισμός και η απολύμανση ολόκληρου του χώρου.

« Όσον αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι της γης», τόνισε, « έχουν ήδη εκδοθεί όλες οι αναγκαίες άδειες και θα αρχίσει η εργασία για την δημιουργία ενός σύγχρονου κατασκηνωτικού χώρου, ευρωπαικών προδιαγραφών, που θα είναι έτοιμος να δοθεί για χρήση στο κοινό την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο».

Πόλος έλξης στο Νέο Χωριό, αναφέρει ο κ. Μάχιμος, θα είναι επίσης και ένα ακόμη θεματικό πάρκο που σχεδιάζεται από ιδιώτη και το οποίο έχει εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις από τις κρατικές αρχές και αν συνέβαιναν τα όσα προέκυψαν με τον κορωνοιό, θα ήταν ήδη σε φάση εκτέλεσης. Θα είναι έργο που θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 50 εκταρίων μεταξύ Νέου Χωριού και Λατσιού, είπε, με μεγάλη προσβασιμότητα, δημιουργία υπηρεσιών και άλλων έργων εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής κατεύθυνσης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close