Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Με κόκκινο χρώμα θα "βαφτεί" το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Με αφορμή τηνπαγκόσμια ημέρα Εγκεφαλίτιδας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγείται το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εγκεφαλίτιδας, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. 

Ως επίτιμη πρέσβειρα του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας στη Κύπρο, η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού έχει αναλάβει την προώθηση της εκστρατείας στην πατρίδα της, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο. Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προσβάλλει 500,000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Σύλλογο Εγκεφαλίτιδας, διάφορα αξιοθέατα, ανα το παγκόσμιο θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Liver Building στο Λίβερπουλ, τις γέφυρες του Δούναβη στη Βιέννη, τα Sails of Light στο Βανκούβερ, το Liberty Place στη Φιλαδέλφεια και το Jet d'Eau στη Γενεύη.

Οι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλίτιδας καλούνται επίσης να φορέσουν κόκκινο στις 22 Φεβρουαρίου και να μοιραστούν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag, #RED4WED.

Η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού δήλωσε: «Η εγκεφαλίτιδα ήταν κάτι για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου, μέχρι το 2002, όταν ξαφνικά προσβλήθηκα από τη νόσο. Όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω καθήκοντα πρέσβειρας του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο χρέος είχα, στην ευαισθητοποίηση του κοινού.»

Η Δρ. Ava Easton, Διευθύνων Σύμβουλος του Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλίτιδας είναι η πιο σημαντική ημέρα του έτους για άτομα που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.»
«Είναι η μέρα που όλοι συναντιόμαστε για να ευαισθητοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη νόσο.»

«Η ελπίδα μας είναι να φωτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, κτίρια και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο στις 22 Φεβρουαρίου, ρίχνοντας έτσι φως στην εγκεφαλίτιδα.»

Η εγκεφαλίτιδα έχει μια ευρεία και μακροχρόνια επίδραση και γι'αυτό στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τη νόσο και τις ζημιές τις οποίες μπορεί να προκαλέσει.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close