Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα άγνωστο (για πολλούς) σημείο στην Κύπρο, που αξίζει να ανακαλύψεις

Ας εξερευνήσουμε την χώρα μας ξανά από την αρχή

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021

Η “άγνωστη” Κύπρος που τον τελευταίο καιρό αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε, χωρίς ωστόσο ακόμα να τυγχάνει της δέουσας αναγνώρισης και σεβασμού, είναι αδιαμφισβήτητα πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις, και όταν την ανακαλύψεις σου δημιουργεί δέος αλλά και μία μικρή ντροπή που δεν γνώριζες ότι ο τόπος σου είναι τόσο πανέμορφος. 

Αυτό (νομίζω) νιώσαμε όλοι όσοι αντικρίσαμε τις εικόνες που αποτύπωσε και ανέβασε στο λογαριασμό του από τον αρχαιολογικό χώρο Μελέτη, ο οποίος φιλοξενεί λαξευτούς Τάφους.

Ο αρχαιολογικός χώρος Μελέτη βρίσκεται πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Γεωργίου και εκτιμάται ότι οι τάφοι που "φιλοξενεί" ανήκουν στην ελληνιστική περίοδο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ignatiou Ignatios (@ignatiou_ig)


Όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Πέγειας ο αρχαιολογικός χώρος Μελέτη φιλοξενεί λαξευτούς Τάφους οι οποίοι εκτιμάται πως τάφοι ανήκουν στην ελληνιστική περίοδο. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου Αγίου Γεωργίου ενώ σημειώνεται πως οι τάφοι δεν είναι μελετημένοι, ούτε τα μνημεία, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην έχει τίποτα δημοσιευτεί.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως συγκρεντώνει η περιγραφή του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην περιοχή η οποία αναφέρει πως οι ανασκαφές στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν εδώ και 30 χρόνια.

Η νεκρόπολη, αναφέρει, συνδέεται με αρχαίο οικισμό ο οποίος άκμασε κατά τα Ελληνιστικά, Ρωμαϊκά και Πρωτοβυζαντινά χρόνια.

Ο οικισμός αυτός είναι άγνωστος και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, βρίσκεται όμως κοντά στο δάσος του Μελέτη και έχει μάλλον καταστραφεί και εγκαταλειφθεί κατά την περίδιο των αραβικών επιδρομών.

Η νεκρόπολη αποτελείται απί 11 μνημειακούς υπόγειους, λαξευτούς τάφους σκαλισμένους από στέρεο βράχο οι οποίοι χρονολογούνται κυρίως στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο, Όπως φαίνεται όμως έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι και την Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close