Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτό είναι το νέο στολίδι στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας

Εντυπωσιακό πολύχρωμο ψηφιδωτό-υπαίθριο παγκάκι κοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο του Δήμου Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021

Τοποθετήθηκε στο υπαίθριο παγκάκι και παραδόθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου καθώς και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ζαννέττο, το εντυπωσιακό πολύχρωμο χειροποίητο έργο-ψηφιδωτό, το οποίο θα κοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο του Δήμου.

Το  έργο φιλοτεχνήθηκε από την Κύπρια καλλιτέχνη κ. Χριστίνα Μηνά και απεικονίζει μία μικρή ακτή με κοχύλια. Στην μία του πλευρά η καλλιτέχνης χρησιμοποίησε σπασμένα κεραμικά, μοντέρνας τεχνοτροπίας, συνδυασμένα περίτεχνα με χρώματα, υφές και σχήματα που συνάδουν με τα χρώματα της περιοχής και από την άλλη πλευρά βότσαλα, κοχύλια και γρανίτη διαφόρων χρωμάτων.

Η κ. Μηνά έχει επίσης φιλοτεχνήσει με τα ίδια υλικά και με φωτεινά χρώματα τους κάδους που βρίσκονται εντός του παιδότοπου, στον παραλιακό πεζόδρομο, τα οποία απεικονίζουν διάφορα σχέδια εμπνευσμένα από τη θαλάσσια ζωή όπως δελφίνια, ιππόκαμπους, χταπόδια κλπ.

Παραλαμβάνοντας το έργο ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε την καλλιτέχνη για το εντυπωσιακό  της δημιούργημα, το οποίο όπως είπε έχει προσδώσει στο τσιμεντένιο παγκάκι καλαισθησία και χρώμα.  

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας κ. Κωνσταντίνο Ζαννέττο για την πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να συμπεριληφθεί το έργο στον συμμετοχικό προϋπολογισμό, τον οποίο όπως ανέφερε εφάρμοσε πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Αγίας Νάπας έτσι ώστε να δίδει το δικαίωμα σε δημότες και οργανωμένα σύνολα να υποβάλουν τις προτάσεις τους συμμετέχοντας με τον τρόπο  στη διαδικασία επιλογής των έργων.
«Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού πεζόδρομου και θα αποσπάσει τα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Από πλευράς του ο κ. Κωνσταντίνος Ζαννέττος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι το Συμβούλιο Νεολαίας θα συνεχίσει τη ενεργή συμμετοχή και προσφορά στα κοινά, με ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία σημείων αναφοράς, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης μας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close