News , Guide

Αυτά θα αλλάξουν στην καθημερινότητά μας τον Μάρτιο (οι πιθανές χαλαρώσεις)

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τις νέες χαλαρώσεις (το πιθανότερο σενάριο)

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή «κλειδώνει» σε αποψινή της σύσκεψη τις εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού, σχετικά με τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επιδημιολόγοι θεωρούν ότι οι χαλαρώσεις θα πρέπει να γίνουν κλιμακωτά ούτως ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα. 
 
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος άκουσε εισηγήσεις, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της σύσκεψης απασχόλησαν η επιδημιολογική εικόνα και οι μεταλλάξεις. 
 
Την Τετάρτη οι Επιδημιολόγοι θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους, ενώ αργότερα αναμένεται σύσκεψη και με τους Πολιτικούς Αρχηγούς στο Προεδρικό. 
 
Οι ενδεχόμενες χαλαρώσεις 
Όπως πληροφορείται το SigmaLive, σε αρχικό στάδιο, δηλαδή το πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου, φαίνεται πως θα μας «συνοδεύουν» τα μηνύματα αλλά και το κέρφιου. 
 
Όπως όλα δείχνουν, τα δύο SMS την ημέρα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις θα παραμείνουν, όπως και η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τις 21:00 το βράδυ. 
 
Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, αυτό φαίνεται να προσανατολίζεται για το δεύτερο 15νθημερο του Μαρτίου, ωστόσο, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων. 
 
Την ίδια ώρα, θετικοί στο άνοιγμα γυμναστηρίων, φροντιστηρίων και ωδείων το πρώτο 15νθημερο φαίνεται να είναι οι Επιδημιολόγοι, πάλι στη βάση κριτηρίων. 
 
Σχετικά με τα σχολεία δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τους Επιδημιολόγους να θεωρούν ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν κλιμακωτά. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, καθώς στην αποψινή σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής αναμένεται να «κλειδώσουν» οι εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης που θα έχει και τον τελευταίο λόγο. 
 
«Μπλόκο» Λεμεσού και μεταλλάξεων
 
Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος το τελευταίο διάστημα, οι χαλαρώσεις αναμένεται να είναι συγκρατημένες, καθώς τις Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα οι μεταλλάξεις αλλά και η Λεμεσός. 
 
Η Επαρχία της Λεμεσού, το τελευταίο διάστημα, καταγράφει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες πέραν του 50% των κρουσμάτων καταγράφηκε στη Λεμεσό, ενώ Πάφος και Αμμόχωστος δεν κατέγραψαν κανένα νέο περιστατικό. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close