News , Guide

Αυτές είναι οι ημερομηνίες εγγραφής στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς 2021-2022

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Tη διενέργεια εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε., κατά την περίοδο 15/3/20 μέχρι 28/5/20.
 
Τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, παρέχουν σειρά απογευματινών/ βραδινών μαθημάτων σε μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων καθώς και σε ενήλικες, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε αγροτικές περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες μάθησης και συμβάλλοντας στη διά βίου εκπαίδευση, που είναι θεμελιώδες ζητούμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Λειτουργούν παγκύπρια 46 K.I.E., τα οποία στεγάζονται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, στα οποία το κοινό μπορεί να αποτείνεται για εγγραφή και για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, τα μαθήματα στα Κ.Ι.Ε. αρχίζουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται περί τα τέλη Μαΐου (περίοδος διεξαγωγής Τελικών Ενιαίων Γραπτών Εξετάσεων Κ.Ι.Ε.).
 
Διεξάγονται συνολικά 120 διδακτικές περίοδοι των 45 λεπτών (60 συναντήσεις των 90 λεπτών). Δύο συναντήσεις των 90 λεπτών την εβδομάδα σε απογευματινό χρόνο.
 
Τα δίδακτρα στα Κ.Ι.Ε. ξεκινούν από €225 το έτος (€115 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τα χαμηλά επίπεδα και φτάνουν στα €410 το έτος (€205 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τις Παγκύπριες εξετάσεις.
 
Τα K.I.E. λειτουργούν κάτω από την ευθύνη της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και επιτελούν έργο κοινωνικό, με τις παροχές και απαλλαγές διδάκτρων και μειώσεις διδάκτρων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες) και υποτροφίες σε όλα τα μαθήματα γλωσσών, βάσει  εκπαιδευτικών και οικονομικών κριτηρίων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Κ.Ι.Ε.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ(τμήματα μαθητών/τριών και ενηλίκων): 
Οι Ξένες Γλώσσες διδάσκονται μέχρι το επίπεδο Β2 ή Β2+ του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες, στα ακόλουθα μαθήματα Γλωσσών και επίπεδα:

Αγγλικά (από τη B΄ Δημοτικού) (ΠΡΚ- Pre-Junior,Δ1,Δ2,Ε1-Ε7)
Γαλλικά (από την Ε΄ Δημοτικού) (Δ2,Ε1-Ε6)
Γερμανικά (Ε1-Ε6)
Ισπανικά (Ε1-Ε6)
Ιταλικά (Ε1-Ε6)
Ρωσικά (Ε1-Ε6)
Τουρκικά (δωρεάν για Ελληνοκύπριους)
Ελληνικά (δωρεάν για Τουρκοκύπριους/ες και ξενόγλωσσους/ες που διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Για όλα τα μαθήματα γλωσσών οι μαθητές παρακάθονται σε Τελικές Ενιαίες Γραπτές Εξετάσεις των Κ.Ι.Ε. και λαμβάνουν τα αντίστοιχαΠιστοποιητικά Επιτυχίας

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Τα πιστοποιητικά των Κ.Ι.Ε., τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης από Ε.Ε.Υ και Ε.Δ.Υ., για τα μαθήματα/επίπεδα:

Αγγλικά (επίπεδα Ε6 – Ε7), Γαλλικά – Γερμανικά (επίπεδο Ε6) Πολύ καλή γνώση
Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά (επίπεδα Ε4 – Ε5) Καλή γνώση

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:Τμήματα προετοιμασίας μαθητών για διεθνείς αναγνωρισμένες εξετάσεις (τμήματα μαθητών και ενηλίκων):
Αγγλικά: Young Learners (Starters, Movers, Flyers), KET, PET, FCE, GCE O’ / A’, IGCSE, IELTS
Γαλλικά: DELF
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (τμήματα μαθητών και ενηλίκων):

Προετοιμασία μαθητών για εξωτερικές εξετάσεις των E.C.D.L.  (βασικό επίπεδο):
Α΄ έτος: Επεξεργασία κειμένου (Word Processing), Βασικές Έννοιες Πληροφορικής – Χρήση ΗΥ και Διαχείριση Αρχείων. (Computer Essentials).
Β΄ έτος: Πληροφορίες και Επικοινωνίες (INTERNET), Παρουσιάσεις (Presentation), Φύλλα Εργασίας (Spreadsheets).
Γ΄ έτος: Βάσεις Δεδομένων (Using Databases), Εισαγωγή στη θεωρία Πληροφορικής.
Προετοιμασία μαθητών για εξωτερικές εξετάσεις των E.C.D.L. (Ανώτερο επίπεδο): Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Βάσεις δεδομένων, Παρουσιάσεις (δύο έτη)
Προετοιμασία μαθητών για εξωτερικές εξετάσεις IGCSE Computer Studies  (ένα έτος)   
Λογιστική: L.C.C.I (Elementary, Intermediate, Higher)
ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Τμήματα προετοιμασίας μαθητών  για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας
ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ: Μαθηματικά, Φυσική, Νέα Ελληνικά, Χημεία, Βιολογία, Γλώσσες, Εμπορικά-Οικονομικά, Λογιστική, Τεχνολογία, Αρχιτεκτονικό-Τεχνικό Σχέδιο Ελεύθερο-Προοπτικό Σχέδιο, Γραφικές Τέχνες, Πληροφορική.

 
Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία των Κ.Ι.Ε., τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τις απαλλαγές και μειώσεις διδάκτρων κ.λπ. παρατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.moec.gov.cy/kie, ή τηλεφωνώντας στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε. καθώς και στο σύνδεσμο http://www.moec.gov.cy/kie/katalogos_scholeion.html (κατάλογος σχολείων - Κ.Ι.Ε.).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close