Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πολλές οι αλλαγές που έρχονται στο Lady’s Mile

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Στην αναβάθμιση της παραλίας του Lady’s Mile προχωρούν Δήμος Ύψωνα και Κοινοτικό Συμβούλιο Ασώματου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Λεμεσός" τα δύο συμβαλλόμενα μέρη επήλθαν σε συμφωνία, αναφορικά με το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο κέντρο της παραλίας, τα οποία ανήκουν διοικητικά στον Ασώματο, κάτι που θα φέρει τεράστιες αλλαγές. Την παραλία θα διαχειρίζεται από κοινού η κοινότητα μαζί με τον Δήμο Ύψωνα. Η έναρξη της συμφωνίας, θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2022.

Τι αλλάζει
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λεμεσός», ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήδη εκπονήθηκε σχέδιο παραλίας, με βάση το οποίο θα δημιουργηθούν δύο επιπλέον ναυαγοσωστικοί πύργοι, καθώς και ράμπες για ΑμεΑ και στα τρία κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή τη στιγμή στην εν λόγω περιοχή υπάρχει μόνο ένας ναυαγοσωστικός πύργος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι βάσει αυτού του σχεδίου, θα αυξηθούν τα κρεβατάκια από 600 σε 1000 και τη διαχείρισή τους θα έχει η σύμπραξη Ύψωνα - Ασώματου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο δήμαρχος Ύψωνα, θα διοριστούν από τον δήμο μόνιμοι «Επιθεωρητές Παραλίας», οι οποίοι θα είναι εγκεκριμένοι και από τις Βρετανικές Βάσεις. Δουλειά τους, θα είναι η επιτήρηση των αποστάσεων στα κρεβατάκια, τόσο μεταξύ τους όσο και από τη θάλασσα, ενώ θα ελέγχουν την καθαριότητα, καθώς και τους χώρους στάθμευσης. «Δηλαδή, θα έχουν μια γενική εποπτεία για τον ευπρεπισμό της περιοχής και της παραλίας», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι θα καθοριστεί πλαφόν στη τιμή για τα κρεβατάκια, η οποία δεν θα ξεπερνά τα €2.5, ενώ στην περίπτωση είπε, που παρατηρηθεί διαφοροποίηση των τιμών από τους εστιάτορες, τότε θα επεμβαίνει ο επιθεωρητής παραλίας, ο οποίος θα εκδίδει εξώδικο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ύψωνα υπογράμμισε ότι οι ΒΒ περιμένουν να τους υποβληθεί νέο αναθεωρημένο σχέδιο παραλίας, στο οποίο θα ισχύουν τα πιο πάνω, όπου θα προστεθεί όμως η δημιουργία εγκαταστάσεων με αποχωρητήρια, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που δεν θέλουν να μεταβαίνουν γι’ αυτό το σκοπό, στα κέντρα.

Τα οφέλη για τον Ασώματο
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ύψωνα Παντελή Γεωργίου, τα χαμηλά μέχρι σήμερα εισοδήματα της κοινότητας Ασώματου, ήταν ένα πρόβλημα που ταλάνιζε το κοινοτικό συμβούλιο. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορούσε να καλύψει ούτε το κόστος συντήρησης για τον ένα ναυαγοσωστικό πύργο, το οποίο και ανέρχεται γύρω στις €17.000 το χρόνο, ενώ οι εισπράξεις που λάμβανε  από τα κρεβατάκια ήταν σχεδόν €15.000.

Τα κέρδη από τη συμφωνία
Ο Ύψωνας, βοηθώντας τον Ασώματο, θα αποκτήσει ένα σοβαρό κέρδος το οποίο θα καρπωθούν και τα δύο μέρη. Επιπρόσθετα, θα ανοιχτούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς θα χρειαστεί προσωπικό για την εποπτεία της παραλίας, την καθαριότητα και τη διαχείριση στα κρεβατάκια.

Δημιουργία δρόμου με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον
Μαζί με την αναβάθμιση της παραλίας του Lady’s Mile, ο Δήμος Ύψωνα στοχεύει και στην ανάπλαση του υφιστάμενου δρόμου, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως τόνισε στην εφημερίδα μας, ως τοπικές αρχές θα προωθήσουν ξανά το προσχέδιο που είχε γίνει παλαιότερα για τον συγκεκριμένο δρόμο, τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στις Βρετανικές Βάσεις. Στόχος, όπως ετοιμαστούν τα κατασκευαστικά έργα, αναφορικά με το δρόμο που εμπίπτει στα διοικητικά όρια του Ασώματου.

Καλεί τον Δήμο Λεμεσού να «μπει στο παιχνίδι»
«Επιθυμία μας, εάν ενδιαφέρεται ο Δήμος Λεμεσού πραγματικά για την περιοχή, είναι να «μπει στο παιχνίδι» μαζί μας και να ξεκινήσουμε από κοινού τον σχεδιασμό για την υλοποίηση αυτού του έργου. Γνωρίζουμε ότι δε θα ξεκινήσει και δε θα υλοποιηθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, γιατί έχει να περάσει από υπηρεσίες, καθώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δε θέλουμε να καταστρέψουμε. Είναι ένας περιβαλλοντικός πλούτος για ολόκληρο το νησί, αλλά εάν προγραμματιστούμε σωστά και μέσα από την ορθή διαχείριση της παραλίας, θα μπορέσουμε να τον υλοποιήσουμε. Φυσικά, αν μας βοηθήσει το κράτος, θα ολοκληρωθεί ακόμη γρηγορότερα», επισήμανε ο κ. Γεωργίου.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο δήμαρχος, ανέφερε πως «η περιοχή μας έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και εμείς ως τοπικές αρχές, στο πλαίσιο ακόμη και της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δείχνουμε το δρόμο για να πάμε παρακάτω και δεν περιμένουμε το τι μέλλει γενέσθαι με το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close