News , Guide

SMS 8998: Οι 9 επιλογές μηνυμάτων (από 1η Μαρτίου)

Παραμένουν και τον Μάρτιο SMS καιαπαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2021

Οι 9 επιλογές των μηνυμάτων, με ισχύ από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, είναι:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή σε Ιατρικό Συμβούλιο ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού

2. Μετάβαση σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ή υπηρεσία εστίασης για αγορά ή προμήθεια αγαθών, περιλαμβανομένου και του take away. Επίσης μετάβαση σε οργανωμένα παζαράκια σε υπαίθριες αγορές.

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή για επίσκεψη σε οικία. Και μετακίνηση για σκοπούς επίσκεψης σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας κα φιλοξενίας ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

6. Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση, εφόσον περιορίζεται σε χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. Μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης/προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης.

7. Μετάβαση για εκκλησιασμό/ άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας ή για ατομική προσευχή ή μετάβαση σε τελετές όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις

8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (Σημείωση 2)

9. Μετάβαση σε επιχείρηση/ οργανισμό που δεν τελεί υπό αναστολή εργασιών, δυνάμει των περί Λοιμοκαθάρσεως Διαταγμάτων. Για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, απαιτείται η αποστολή sms επιλέγοντας την Κατηγορία 9.

Επιτρέπεται και η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών, νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close