Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 6+1 πράγματα που θα συμβούν τον Μάρτιο

Ο νέος μήνας προδιαγράφεται ήδη συναρπαστικός.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2021

Ναι, μπορεί το εδώ και ένα χρόνο η ζωή μας να μοιάζει με μια καταθλιπτική φάρσα αλλά εμείς αποφασίσαμε να ξορκίσουμε την κατήφεια των ημερών, και να φτιάξουμε μια λίστα με όλα εκείνα τα μεγάλα και μικρά που μας περιμένουν τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα της άνοιξης! Ναι, ο Μάρτιος θα φέρει τελικά την άνοιξη! 

Εξάλλου, πολλά είναι αυτά που περιμένουμε να συμβούν με μεγάλη ανυπομονησία! Αν όλα πάνε καλά!  

Μεταξύ αυτών που αναμένουμε με αγωνία είναι και κάποιες δραστηριότητες που μέχρι πρότινος τις θεωρούσαμε δεδομένες. 

Βάλε λοιπόν τον Μάρτη στο χέρι σου και πάμε να απαριθμήσουμε μαζί μερικά γεγονότα, στα οποία προσβλέπουμε με αισιοδοξία για τον Μάρτιο:

Την Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου 
Μπορεί η φετινή Τσικνοπέμπτη να είναι διαφορετική, μιας και δεν θα μας βρει σε κάποια ταβέρνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γιορτάσουμε τη μέρα στο σπίτι. Ψωνίζουμε, λοιπόν, απ’ όλα τα καλά, λες και θα καλέσουμε όλη τη γειτονιά: σουβλάκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κεμπαπ, λουκάνικα και δε συμμαζεύεται... και πίνουμε στα καλύτερα που έρχονται. Μην ξεχάσεις φυσικά, τις πατατούλες για αρκετές τηγανιές και τις απαραίτητες αγαπημένες... αλοιφές! Εναλλακτικά, δώσε έγκαιρα την παραγγελία σου στο αγαπημένο σου σουβλατζίδικο/ταβέρνα/εστιατόριο ώστε να μη λείψει τίποτα από τα τραπέζι σου. Βάλε παραγγελία και για πεντανόστιμα μπουρέκια. 

Την Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου
Την Δευτέρα 8 Μαρτίου η γυναίκα έχει την τιμητική της... Παρόλο που φέτος δεν θα δούμε τις γυναικοπαρέες να το γιορτάζουν σε εστιατόρια και μαγαζιά με μουσική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά εναλλακτική για να τιμήσεις τη σύζυγο, τη μητέρα, τη φίλη στο σπίτι. Φέτος κάνε της ένα δώρο που θα της χαρίσει ένα μικρό διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τι καλύτερο από ένα αναζωογονητικό spa, το οποίο θα χαλαρώσει και το σώμα αλλά και το πνεύμα σου; 

Την Καθαρά Δευτέρα και το τριήμερό της
Σημείωσε επίσης ότι τον Μάρτιο έχουμε να περιμένουμε και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (13-15 Μαρτίου), που ναι μεν δεν θα είναι το παραδοσιακό τριήμερο του ξεφαντώματος, της διασκέδασης ή της απόδρασης, θα είναι όμως άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε στη φύση και να την απολαύσουμε! 

Ανοίγει η εστίαση στις 16 Μαρτίου
Στις 16 Μαρτίου βγαίνουμε ξανά για φαγητό στα εστιατόρια του νησιού... Έχουμε ονειρευτεί την επιστροφή αυτή στα γαστρονομικά μας στέκια και στα μεγάλα τραπέζια σαν μια γιορτή. Κι ευχόμαστε να είναι έτσι.

Αλλάζουμε την ώρα
Για ακόμα μια άνοιξη, η αλλαγή της ώρας  θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου. Φέτος η τελευταία Κυριακή είναι στις 28 Μαρτίου, άρα τότε είναι που θα γυρίσουμε του δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά.

Μην ξεχάσεις: Στις 27 Μαρτίου κλείνουμε τα φώτα για την Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που ξεκίνησε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27.03.

Στις 27 Μαρτίου γιορτάζει το Θέατρο
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close