Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Την παράταση του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού ως το τέλος Μαΐου και νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών κέντρων εστίασης συνολικού ύψους €420.000, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στις δηλώσεις του, ο κ Περδίος αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν μετά από εισήγηση του Υφυπουργείου.
«Η πρώτη αφορά το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, επεκτείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου», είπε. Υπενθύμισε ότι ανώτατη τιμή είναι 60 ευρώ ανά δίκλινο με πρόγευμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιχορηγεί το 35% αυτού του κόστους για τους δικαιούχους.
Ο κ. Περδίος συνέχισε λέγοντας ότι η δεύτερη απόφαση αφορά την έναρξη νέου σχεδίου επιχορήγησης για τα κέντρα αναψυχής.
Σκοπός του, εξήγησε, «είναι η αναβάθμιση του τομέα της γαστρονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της εστίασης που αφορά εξ ολοκλήρου τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, τις ταβέρνες μας και τα κέντρα τα οποία προσφέρουν κυπριακή κουζίνα».
Είπε επίσης ότι δικαιούχοι θα είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν θα αφορά επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που έχουν πάνω από ένα εστιατόριο ούτε και θα είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εταιρείες “franchise”.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι «το σχέδιο αφορά βελτίωση υποδομών, είτε αυτό είναι σε χώρους υγιεινής, είτε στη γενική διαμόρφωση του χώρου εστίασης». Αλλά, και ειδικότερα, πρόσθεσε, «θα βοηθήσει την αντικατάσταση της επίπλωσης, δηλαδή τραπέζια και καρέκλες».
Οπωσδήποτε, διευκρίνισε, «δεν θα υπάρξει επιχορήγηση για όσους επιθυμούν αγορά πλαστικών καρεκλών».
Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε ο κ. Περδίος, «να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η εικόνα των παραδοσιακών μας εστιατορίων και της γαστρονομίας μας γενικότερα».
Ανακοίνωσε ότι η επιχορήγηση θα φτάσει το 75%, με μέγιστη δαπάνη από το Υφυπουργείο τις 20.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από αυτό το σχέδιο είναι 420.000 ευρώ.
Αν στην πορεία προκύψουν και εξοικονομήσεις υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί αυτό το κονδύλι, είπε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Kυριακάτικα τσιμπήματα στα 7 Κλειδιά
Οι Κυριακές στην παλιά πόλη της Λευκωσίας γίνονται πιο νόστιμες

Το εστιατόριο που υμνεί τα tacos, τα burittos, τις μαργαρίτες και τη διασκέδαση της λατινοαμερικάνικης χώρας
Αυθεντικές γεύσεις, ζωντανά χρώματα και αστείρευτη ενέργεια σε ένα εστιατόριο που θα σε ενθουσιάσει

Τον Σεπτέμβρη, πάμε Παλαιά Ελιά!
Εκεί η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κουζίνα με τρόπο που σε κερδίζει από το πρώτο πιάτο

Το νεο all day και cool στέκι που "προσγειώνεται" στη Στασικράτους
Η ομάδα του Seline επιστρέφει με ένα φρέσκο project που υπόσχεται να γίνει το νέο talk of the town

Φάγαμε στο νέο σουβλατζίδικο που αλλάζει τα δεδομένα στη Λευκωσία
Παράδοση και μοντέρνα αισθητική συναντιούνται σε ένα σουβλατζίδικο διαφορετικό από τα συνηθισμένα

Ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Λευκωσίας μετά από ολιγόμηνο κλείσιμο άνοιξε ξανά
Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο άνοιξε ξανά τις πόρτες του, φέρνοντας πίσω γεύσεις, μυρωδιές και μνήμες που συντρόφεψαν γενιές Λευκωσιατών

The Grand Pairing Series: Βραδιές υψηλής γαστρονομίας και οίνου στο COR
Η υψηλή γαστρονομία του σεφ Chris συναντά τις σπάνιες ετικέτες κρασιών του οινοποιείου Zambartas

Σε αυτά τα 10 μαγαζιά ψήνονται οι νοστιμότερες πίτσες του νησιού
Iδιαίτερες συνταγές, ψήσιμο στον ξυλόφουρνο και υπέροχο περιβάλλον σε 10 μαγαζιά της Κύπρου

H Αραδίππου αποκτά το δικό της Kawacom’s
Στον εμπορικό δρόμο της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου

Γαστρονομική εμπειρία με τον διπλά βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Alex Dilling
Δύο βραδιές υψηλής γαστρονομίας με τον διεθνούς φήμης chef

10 χαλαρά στέκια για ζουμερό σουβλάκι στη Λευκωσία
Από τις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι τα πιο μοντέρνα στέκια, η Λευκωσία ξέρει καλά τι σημαίνει ζουμερό σουβλάκι

Δημοφιλές ταβερνάκι στο χωριό, μετακόμισε σε νέο χώρο
Η πιο νόστιμη μετακόμιση της χρονιάς, έγινε στην Αγία Άννα