Eating News , Εστιατόρια

Νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών εστιατορίων

Όλες οι λεπτομέρεεις

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021

Την παράταση του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού ως το τέλος Μαΐου και νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών κέντρων εστίασης συνολικού ύψους €420.000, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις δηλώσεις του, ο κ Περδίος αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν μετά από εισήγηση του Υφυπουργείου.

«Η πρώτη αφορά το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, επεκτείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου», είπε. Υπενθύμισε ότι ανώτατη τιμή είναι 60 ευρώ ανά δίκλινο με πρόγευμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιχορηγεί το 35% αυτού του κόστους για τους δικαιούχους.

Ο κ. Περδίος συνέχισε λέγοντας ότι η δεύτερη απόφαση αφορά την έναρξη νέου σχεδίου επιχορήγησης για τα κέντρα αναψυχής.

Σκοπός του, εξήγησε, «είναι η αναβάθμιση του τομέα της γαστρονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της εστίασης που αφορά εξ ολοκλήρου τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, τις ταβέρνες μας και τα κέντρα τα οποία προσφέρουν κυπριακή κουζίνα».

Είπε επίσης ότι δικαιούχοι θα είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν θα αφορά επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που έχουν πάνω από ένα εστιατόριο ούτε και θα είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εταιρείες “franchise”.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι «το σχέδιο αφορά βελτίωση υποδομών, είτε αυτό είναι σε χώρους υγιεινής, είτε στη γενική διαμόρφωση του χώρου εστίασης». Αλλά, και ειδικότερα, πρόσθεσε, «θα βοηθήσει την αντικατάσταση της επίπλωσης, δηλαδή τραπέζια και καρέκλες».

Οπωσδήποτε, διευκρίνισε, «δεν θα υπάρξει επιχορήγηση για όσους επιθυμούν αγορά πλαστικών καρεκλών».

Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε ο κ. Περδίος, «να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η εικόνα των παραδοσιακών μας εστιατορίων και της γαστρονομίας μας γενικότερα».

Ανακοίνωσε ότι η επιχορήγηση θα φτάσει το 75%, με μέγιστη δαπάνη από το Υφυπουργείο τις 20.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από αυτό το σχέδιο είναι 420.000 ευρώ.

Αν στην πορεία προκύψουν και εξοικονομήσεις υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί αυτό το κονδύλι, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close