News , Guide

Μια (περιπετειώδης) ποδηλατική διαδρομή που συνδυάζει θάλασσα και πράσινο

Πάρε το ποδήλατό σου με παρέα ή χωρίς και απόλαυσε τον καθαρό αέρα!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021

Πολλοί από εμάς, όταν έχουμε χρόνο, προπάντων τα Σαββατοκύριακα αναρωτιόμαστε τι να πρωτοκάνουμε.  Σκαλίζουμε λοιπόν, τα πάντα γύρω μας και στην τελική δεν βγάζουμε καμία άκρη.

Αν είσαι από αυτούς τους τύπους τους αναποφάσιστους, και αν είσαι λάτρης της ορεινής ποδηλασίας με αρκετές τεχνικές δυσκολίες, σου βρήκαμε την ιδανική διαδρομή να κάνεις! Σίγουρα, θα χρειαστείς καλής ποιότητας ορειβατικό ποδήλατο με 24 ταχύτητες και ανάρτηση στον μπροστινό τροχό.

Ξεκινάς, λοιπόν από την Αρχαία Αμαθούντα και καταλήγεις στην ακτή του Κυβερνήτη.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή αυτή ξεκινά στο σημείο που καταλήγει η διαδρομή Λεμεσός - Αρχαία Αμαθούντα, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση κατά μήκος του παλιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας για περίπου 5 χιλιόμετρα μέχρι την αερογέφυρα της Μονής.

Πρόκειται για μία διαδρομή των 15 χιλιομέτρων ενώ υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες καθώς υπάρχουν μερικές αλλαγές στην κλίση, ενώ ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι σε βραχώδες έδαφος και απαιτεί καλή ισορροπία και τεχνικές δεξιότητες. Αν είσαι τύπος της δράσης και της περιπέτειας, σίγουρα αυτή η διαδρομή είναι ό, τι πρέπει.

Μεταξύ άλλων θα συναντήσεις χωματόδρομο, βιομηχανικές μονάδες, καταλήγοντας στην Ακτή του Κυβερνήτη.  Θα συναντήσεις επίσης και ανηφόρα η οποία συνδέεται με ένα στενό μονοπάτι που χάραξαν στα δεξιά του βράχου και κατεβαίνει στην ξερή κοίτη του ποταμού του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου. Ο δρόμος στην κοίτη του ποταμού είναι ομαλότερος και κατευθύνεται βόρεια για 600 μέτρα περίπου, πριν από τη στροφή δεξιά για να περάσουν στην άλλη πλευρά. Δεν είναι πολύ μακριά απ΄ εκεί μέχρι την ακτή με την παραλία του Κυβερνήτη να απέχει 5 χιλιόμετρα.

Πράσινο και γαλάζιο λοιπόν, το πιο ιδανικό για να περάσει η μέρα μας… ευχάριστα!

Με πληροφορίες του www.visitcyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close