Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2023
Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση με τραγούδια και χορούς, αλλά και πολλές πολλές εκπλήξεις, ετοιμάζει η κοινότητα της Ξυλοφάγου, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για το "Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας Ξυλοφάγου 2023”.
Το μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023. Πέρα από τη διεθνή διάσταση που θα λάβει, το φεστιβάλ στοχεύει και σε μια επιπλέον κατάκτηση εκτός συνόρων, που δεν είναι άλλη από μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Λεπτομέρειες επ’ αυτού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έρχονται να ανεβάσουν το κέφι και τη διάθεση στα ύψη, ενώ το χιούμορ και το γέλιο δεν πρόκειται να απουσιάσουν από την όλη διοργάνωση.
Επιπρόσθετα, στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται στους επισκέπτες πατάτες μαγειρεμένες με διάφορες συνταγές. Παράλληλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από τη γεωργική έκθεση που θα λειτουργήσει, για θέματα πατατοκαλλιέργειας, αλλά και που αφορούν τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Η κοινότητα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, ντόπιους και ξένους, να παραστούν στο φεστιβάλ και να βγάλουν επί τη ευκαιρία την αναμνηστική τους φωτογραφία στον χώρο της μεγάλης πατάτας, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της Ξυλοφάγου.
Σχετικά
Καθαρά Δευτέρα: Οι δήμοι, τα χωριά και οι κοινότητες που ακυρώνουν τις εκδηλώσεις τους
Κάποιοι λόγω καιρού και άλλοι λόγω των κρουσμάτων αφρώδους πυρετού
Το Μεγάλο Φινάλε του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, θα γραφτεί στον ουρανό!
Για 10 λεπτά η Λεμεσός θα ζήσει ένα υπερθέαμα που θα αφήσει εποχή — ένα show που θα μας αφήσει άφωνους και το βλέμμα στραμμένο ψηλά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία