Πάμε Ταξίδι , Guide

Εσύ θα έφτιαχνες ποτέ τσάι κάνοντας αναρρίχηση; (βίντεο)

Κάπου εκεί έξω, κάποιοι το επιτυχαίνουν… με ευκολία κιόλας!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021

Στα 700 μέτρα υψόμετρο και ενώ αναρριχώνται σε μία απότομη πλαγιά, αυτοί οι Ρώσοι ορειβάτες ξεκινούν την ημέρα τους με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι, που το φτιάχνουν με παραδοσιακό τρόπο σε ένα μικρό σαμοβάρι. Η ορειβασία στα βουνά της Ινγκουσετίας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία.

Κάποιοι Ρώσοι ορειβάτες αποφάσισαν κατά την αναρρίχησή τους, να κάνουν μία στάση και να απολαύσουν λίγο τσάι σε υψόμετρο που κόβει την ανάσα. Οι άνδρες φτιάχνουν μάλιστα το αφέψημα με παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα σαμοβάρι, που στα ρωσικά σημαίνει «αυτοβραστήρας». Πρόκειται για ένα μεταλλικό δοχείο που χρησιμοποιείται για να ζεσταίνουν το νερό στη Ρωσία.

Το παραδοσιακό σαμοβάρι έχει μια μικρή βρύση στη βάση και έναν εσωτερικό σωλήνα κάθετα στη μέση που χρησιμεύει για να ζεσταίνει το νερό μέσα στο δοχείο. Αυτή την περίοδο η Δημοκρατία της Ινγκουσετίας φιλοξενεί τους προκριματικούς αγώνες ορειβασίας της Ρωσίας στην τεχνική κατηγορία.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ορειβάτες από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Τιουμέν, το Μπριάνσκ, το Κρασνοντάρ, το Ροστοβ-ον-Ντον και το Νοβοτσερκάσκ.

Με πληροφορίες του sputniknews.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close