Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Τα ξενοδοχεία της Πάφου θα ανοίξουν πρώτα για τους Κυπρίους

Τι περιμένουν οι ξενοδόχοι στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021

Κύπριοι και ακολούθως Ισραηλινοί αναμένει ότι θα είναι οι πρώτοι επισκέπτες που θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου, Ευριπίδης Λοΐζίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η πιο άμεση αγορά είναι η εσωτερική, εφόσον δώσει το πράσινο φως η Κυβέρνηση, ενώ η επόμενη αγορά που αναμένεται να ξεκινήσει είναι αυτή του Ισραήλ.

Ο κ. Λοϊζίδης υπενθύμισε ότι μετά από την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των αρμοδίων αρχών των δύο χωρών, στη βάση της οποίας από την 1η Απριλίου 2021, πολίτες από το Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR  τεστ για να ταξιδέψουν στην Κύπρο, ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μετά την άφιξη τους.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Αγγλίας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν το νωρίτερο μετά τις 15 Απριλίου 2021 τις πτήσεις.

Επιπρόσθετα ο κ. Λοϊζίδης  εξέφρασε ικανοποίηση για τη χθεσινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η άφιξη τουριστών από την Αγγλία στην Κύπρο, εφόσον έχουν εμβολιαστεί, από την 1η Μαΐου.

Ουσιαστικά, είπε, μετά τον εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις ο επισκέπτης από την Αγγλία μπορεί να επισκεφτεί την Κύπρο χωρίς κανένα τεστ, μια εβδομάδα μετά, εκτιμώντας πως πρόκειται για «εξαιρετικά νέα».

Όσον αφορά τη ρωσική αγορά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως επικρατεί αμφιβολία, καθώς είναι χαμηλός ο αριθμός εμβολιασμού πολιτών στην Ρωσία, ενώ το ρωσικό εμβόλιο «δεν φαίνεται να παίρνει έγκριση πριν τον Ιούνιο».

Σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές, με τις οποίες έχει μεγάλες συμφωνίες η Κύπρος, είπε ότι θα ξεκινήσουν όποτε τους επιτρέπεται επιδημιολογικά.

Επεσήμανε επίσης πως οι ξενοδόχοι στην πλειοψηφία τους εκτιμούν πως πολύ λίγα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Απρίλιο, κάποιοι άλλοι αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου και υπάρχουν και κάποιοι που αναμένεται να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως επιβάλλεται ο όσο το δυνατόν πιο σύντομος εμβολιασμός των πολιτών της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως για αυτόν ε«ίναι αδιανόητο να μην μπορεί να εμβολιαστεί σε χρόνο ρεκόρ ένας πληθυσμός των 800.000 πολιτών όπως είναι ο πληθυσμός της Κύπρου».

Εκτίμησε ακόμη πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να εξεύρει τρόπους να φέρει εμβόλια πέραν από την ΕΕ, ώστε να μην καθυστερήσει η τουριστική σεζόν. Είναι κρίμα η Κυβέρνηση να καταβάλλει ανεργιακά επιδόματα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στους υπαλλήλους των κέντρων αναψυχής, ενώ μπορούμε να δουλέψουμε, κατέληξε.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close