Μουσική , Music News

Αγγελάκας και Βελιώτης δωρεάν στο YouΤube

Αυτό τo Σάββατο το κοινό μπορεί να απολαύσει τη μουσική σύμπραξη Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021

Όσο το λοκντάουν συνεχίζεται streaming και δωρεάν προβολές στο YouTube καλά κρατούν, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην κλεισούρα μας και τις απαγορεύσεις γύρω μας. Ειδικά όταν μιλάμε για συναυλίες τότε η νοσταλγία κι έλλειψη τους βαράει κόκκινο, μιας και μετράμε πλέον πολύ καιρό δίχως αυτές.

Για αυτόν τον λόγο θα συντονιστούμε το Σάββατο 6 Μαρτίου με το YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου (Greek Festival) ώστε να απολαύσουμε δωρεάν τους «Λύκους στη χώρα των θαυμάτων», από τις 5 το απόγευμα και για 48 ώρες. Με τη μουσική σύμπραξη του Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο των διαδικτυακών προβολών του.

Η μουσική παράσταση, από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη ήταν η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου δίσκου των δύο καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό και έγινε στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, αποτελώντας μια από τις πιο όμορφες στιγμές του «περιορισμένου» περσινού συναυλιακού καλοκαιριού. Κοινό και κριτικοί που βρέθηκαν εκεί, αποθέωσαν τους μουσικούς, υποκλινόμενοι για άλλη μια φορά στο τεράστιο ταλέντο τους.

Σε μία ιδιαίτερη σύνοψη του ελληνικού τραγουδιού, στη σκηνή του Ηρωδείου ερμήνευσαν από ρεμπέτικα του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη (με τα «Μπλε παράθυρα» του Βαμβακάρη να θεωρούνται μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς) και λαϊκά τραγούδια-σταθμούς του Άκη Πάνου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Σπανού (ξεχώρισε η ερμηνεία του «Άνθρωποι μονάχοι»), μέχρι Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σαββόπουλο, Χειμερινούς Κολυμβητές, Αττίκ, αλλά και παραδοσιακά ηπειρώτικα και κρητικά τραγούδια. Δεν έλειψε και η ελληνική ροκ σκηνή, με τραγούδια των Lost Bodies, του Θάνου Ανεστόπουλου και του Παύλου Παυλίδη.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν ομολογήσει παλαιότερα  ότι ονειρεύονταν να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου στο Ηρωδειο. Η συναυλία τους δικαίωσε απόλυτα, καθώς θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πως ταίριαζε ιδανικά στο ρωμαϊκό ωδείο. Μέσα από τις οθόνες μας, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις εσωτερικές, αφαιρετικές και ονειρικές ερμηνείες τους, και να ζήσουμε ξανά μία από τις πιο ξεχωριστές βραδιές του περσινού φεστιβαλικού καλοκαιριού.

Βάλε λοιπόν reminder για να μην το χάσεις!

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close