Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2014
Η Κύπρος και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα, έχει να παινεύεται τώρα και για το πρώτο της dessert bar. Εντός της Δημοτικής Αγοράς του Αγίου Αντωνίου, πλάι στο υποψήφιο για Check In Eating Awards 2013, Limoncello, πρωτοπορεί με το μοναδικό του concept, εφόσον το πελατολόγιό του έχει πλέον την ευκαιρία να απολαμβάνει εκλεκτές, γλυκές δημιουργίες, συνδυασμένες με απόλυτη γευστική αρμονία με signature cocktails. Το γαστρονομικό σου Plan A, που αποτέλεσε και τη δική μου επιλογή ένα γλυκό βραδάκι καθημερινής, σου επιτρέπει να δοκιμάσεις αρχικά τιςορεκτικές και κυρίως προτάσεις τού -υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς-, Limoncello (άπαιχτες οι σαλάτες, τα burgers και τα τρυφερά του steaks) παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί, παρμένο από την πρόσφατα ανανεωμένη οινοκάρτα του μαγαζιού. Η συνέχεια σε θέλει να βολτάρεις (καμιά δεκαριά βήματα δηλαδή) μέχρι και το γουστόζικο Kandy -with a K-, δακτυλοδείχνοντας στην περίοπτη βιτρίνα των γλυκών αμαρτιών, που όλες φέρουν την υπογραφή του "μεγάλου" ζαχαροπλάστη Μιχάλη Καλοπέσα, τη γλυκοδημιουργία της αρεσκείας σου. Τα brownies, τα cheesecakes, αλλά και το Coconut raspberries marble (€4.50-5) ή το Praline Indulge for 2 (€8) είναι μόνο ορισμένες από τις γευστικές και συνάμα υπέροχες στην παρουσίαση προτάσεις, που θα εξιτάρουν το στόμα με την ποιοτική, προερχόμενη από Γαλλία, σοκολάτα Valhrona, καθώς επίσης και με τη βελούδινη υφή των κρεμωδών στρωμάτων και των δροσερών fruit fillings και toppings. Άσε, μετά την επιλογή του γλυκού σου, τον ή την επιδέξια barista να σου προτείνει το matching cocktail, το ταιριαστό, ανάλογα με το γλυκό σου, ανάμεικτο ποτό (όλα φτιαγμένα από τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση του αθηναϊκού The Gin Joint bar) που θα εξισορροπήσει στο στόμα τις γεύσεις και τα αρώματα, δημιουργώντας έτσι την απόλυτη ρινοστοματική αρμονία. Apple Kandy, Cox's Next Daquiri, Negroni και Dark mountain, οι απόλυτες, δροσερές σου επιλογές (€7-8) που η επίγευσή τους θα σου θυμίζει για ώρες πολλές μετά, το ολοκαίνουργιο Kandy dessert bar.
Σχετικά
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά
Ο χειμώνας στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκτά νέο προορισμό…
Το KAVO Ayia Napa ετοιμάζεται για τον χειμώνα με live μουσική, clubbing και sushi δίπλα στη θάλασσα
Μία ψησταριά-οικογενειακή υπόθεση, για σπιτικό φαγητό στο χωριό
Αυθεντικό φαγητό και γεύσεις που θυμίζουν οικογενειακό τραπέζι
Τα donuts που κάνουν θραύση στη Λευκωσία, ετοιμάζουν νέο κατάστημα στο χωριό
Το διασημότερο donut της Κύπρου, πάει εκτός πόλης
Η Winecase φιλοξενεί (απόψε) το Wok n Roll για ένα βράδυ
Το γνωστό boutique ασιατικό εστιατόριο της πόλης επιστρέφει στη Winecase για ένα βράδυ αφιερωμένο σε ασιατικές γεύσεις και καλό κρασί.
Το Σουβλάκι του Σουκρή έρχεται στη Λευκωσία (εικόνες)
Το Σουβλάκι του «Σουκρή» ετοιμάζεται να φέρει τη δική του εκδοχή της καλής ψησταριάς στο κέντρο της Λευκωσίας
Από το brunch ως το sunset cocktail: Το all day spot που τα έχει όλα!
Εlevated beach life, σύγχρονη κουζίνα και καλοκαιρινή ανεμελιά δίπλα στο κύμα
Το εστιατόριο- γαστρονομική έκπληξη της Πάφου
Το μενού υπογράφει ο σεφ Γρηγόρης Κίκης, ο νεότερος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin!
10+1 εστιατόρια και ταβέρνες στη Λευκωσία για το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου
Για εσένα που το άφησες για τελευταία στιγμή, ακολουθούν προτάσεις που θα κάνουν την έξοδο της Πέμπτης, αξέχαστη!