Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κάνουμε στάση στο Φούρνο του Σωτήρη (στο χωριό), για ψωμί, σνακ και γλυκά

Ένας απόλυτα γευστικός σταθμός, που μοσχοβολά παράδοση!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021

Αν δεν γνωρίζεις το Momento Bakery by Sotiris Ladas που βρίσκεται μόλις μπεις στην είσοδο του χωριού Αγία Βαρβάρα, στην επαρχία Λευκωσίας, μάλλον είναι καιρός να το μάθεις.

Ένα πολύ "ζεστό" αρτοποιείο που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του χωριού καθώς επίσης και για τα γύρω χωριά.

Μετρώντας ήδη 10 χρόνια παρουσίας στο χωριό, ο φούρνος του Σωτήρη είναι η πρώτη επιλογή σε αρκετούς που θέλουν ποιοτικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε χαμηλές τιμές. Είναι αυτό που λέμε value for money bakery!

Εδώ θα βρεις ποικιλία σε αλμυρά, ψωμιά, γλυκά, κέικ, σιροπιαστά παραδοσιακά γλυκά και πολλά άλλα. 

Επίσης το αρτοποιείο διαθέτει όμορφη καφετέρια στον διπλανό χώρο.

Προζυμένια ψωμιά
Το αρτοποιείο διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ψωμιά, ωστόσο ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά ψωμιά με το προζύμι, όπως είναι το χωριάτικο (της γιαγιάς), το οποίο πράγματι, όταν το δοκίμασα, μου θύμισε το ψωμί που μας έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό … Επίσης, αξίζει να δοκιμάσεις το ψωμί ολικής αλέσεως, το κουλούρι, το κριθαρένιο αλλά και το ψωμί σικάλεως.

Παραδοσιακά γλυκά (και όχι μόνο)
Ο φούρνος βρίσκεται σε χωριό, γι’ αυτό δεν θα έλειπαν και τα παραδοσιακά γλυκά όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, μπουρέκια, μπισκότα πετίτ φουρ και άλλα πιο σύγχρονα θα λέγαμε όπως donuts, cinnamon rolls, μπάρες βρώμης σοκολατόπιτες κ.λπ. από τα ‘σπεσιαλιτέ’ θα λέγαμε ότι ξεχωρίζει το γαλακτομπούρεκο που μπορείς να βρεις σε 2 εκδοχές, το κλασικό αλλά και το τυλιχτό (μπουκιές).

Σνακ & αλμυρά 
Το αρτοποιείο διαθέτει μεγάλη γκάμα από σνακ και αλμυρά κιλού και είναι από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του φούρνου καθώς εκτός από την πολύ καλή ποιότητά τους είναι ίσως και τα πιο φτηνά στο νησί με χοντρικές τιμές αλλά σε λιανική πώληση. ξεχωρίζουν η ταχινόπιτα που έχει την τιμητική της σε καθημερινή βάση, νηστείες και Καθαρά Δευτέρα, η χωριάτικη ελιωτή, η κοτόπιτα και η τυρόπιτα.

Το καλύτερο όμως είναι οι τιμές του! Τα σνακ θα τα απολαύσεις με μόνο 1 ευρώ, τα μικρά αλμυρά στοιχίζουν μόνο 10 ευρώ/Kg και τα σάντουιτς μόνο 2 ευρώ.

Αυτό θα πει value for money! 

Εκτός των πιο πάνω, το αρτοζαχαροπλαστείο, προσφέρει ποικιλία κεραστικών για γάμους βαφτίσεις, πάρτι κ.ά. στα ξακουστά κεραστικά είναι το cheese brownie, το pistachio ganache, τo καρυδάτο και σχετικά το νέο pistachio ball με γέμιση κρέμας χαλεπιανό και επικάλυψη άσπρης σοκολάτας.

Μια βόλτα από το αρτοποιείο σίγουρα θα σας πείσει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόλογους φούρνους σε χωριά του τόπου μας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα.

(22525125) Γρηγόρη Αυξέντιου 68, Αγία Βαρβάρα, Λευκωσία.
Facebook: Momento Bakery 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close