Εκδρομές να πας , Guide

Μια επιβλητική εκκλησία που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς

Βρίσκεται στο χωριό Βάβλα της Επαρχίας Λάρνακας και είναι «χωμένη» στη φύση

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2021

Η μεγαλύτερη εκκλησία που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και πραγματικά πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίσμα που αξίζει να θαυμάσεις.

Αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο είναι το ψηλό και τεράστιο καμπαναριό, το οποίο γίνεται αντιληπτό από πολύ μακριά, ενώ το γεγονός ότι είναι κτισμένη «μέσα» στο πράσινο, την κάνει ακόμα πιο μοναδική.

Πρόκειται για έναν ναό, ο οποίος είναι κτισμένος σε ρυθμό βασιλικής με γοτθικά μορφολογικά χαρακτηριστικά, όπως είναι τα οξυκόρυφα τόξα.

Τα μεγάλα παράθυρα και οι τοίχοι της εκκλησίας είναι ακόμα δύο στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει.  Συγκεκριμένα, οι τοίχοι είναι κτισμένοι με ακατέργαστες πέτρες της περιοχής, ενώ τα περιθυρώματα και τα πλαίσια των παραθύρων είναι κατασκευασμένα από πωρόλιθο, ενώ φέρουν λαξευτά διακοσμητικά στοιχεία.

Οι πιστοί μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν την υπέροχη, πανοραμική θέα της κοινότητας και των γύρω χωριών από το προαύλιο της εκκλησίας, θαυμάζοντας τη φύση και τη γραφικότητα που προσφέρει η συγκεκριμένη «παραδοσιακή» περιοχή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close