Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2023
Το σκηνικό στου Φίλιππου- το πάλαι ποτέ καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης που αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα στέκια του παλιού Στροβόλου- σε μεταφέρει μερικές δεκαετίες πίσω, διατηρώντας ατόφια την υφή του παλιού μαγαζιού.
Οικείο και φιλόξενο με ένα ζεστό εσωτερικό και μια αλλιώτικη αυλή στρωμένη με καρό τραπεζομάντιλα και ξύλινες καρέκλες, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι σε περιμένει για να σε σερβίρει αυθεντικά και πολύ νόστιμα μεζεδάκια, αποτελώντας πλέον μια διαχρονική πλέον επιλογή, για μια νόστιμη και απολαυστική έξοδο με ουσία.

Το Ταβερνάκι του Φίλιππου έχει μάλιστα αναδειχθεί στα Cyprus Eating Awards 2021 ως η Καλύτερη Ταβέρνα στο νησί. Καθόλου τυχαία, βέβαια, καθώς εδώ θα φας παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, φτιαγμένο με προϊόντα εποχής, αγνά υλικά, πολλή αγάπη και μεράκι και συνταγές απλές και οικείες σε ένα υπέροχο σκηνικό, οικείο, φιλόξενο και παρεΐστικο, με μια αυλή, λιτή και φιλόξενη, στολισμένη με λουλούδια, η οποία τα καλοκαίρια γεμίζει τραπεζάκια και φωνές!

Τι να δοκιμάσεις!
Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις πλούσιο μεζέ, αποτελούμενο από πολλά νόστιμα πιάτα, εποχικά και κλασικά, τον οποίο θα συνοδεύσεις με παγωμένη μπιρίτσα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα. Από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου με όσα φτιάχνει, γιατί είναι της ώρας, καλομαγειρεμένα και όσα μπαίνουν στα κάρβουνα ψήνονται από μάστορα του είδους.
Η όμορφη αυλή του, σε συνδυασμό με τις νόστιμες γευστικές του προτάσεις, αποτελούν λόγο για να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Ταβερνάκι Φίλιππος / Tavernaki Filippos
Σχετικά
Νέα ημερομηνία για το GRAPES / Sips & Scenes, το αλλιώτικο event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!
Φάγαμε στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στην Αθήνα
Στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, η ελληνική κουζίνα επιστρέφει στις καθαρές γεύσεις, σε ένα νεοκλασικό με αυλή, στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνα
40 και βάλε μαγαζιά μας φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες για τα Φώτα
Μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να απολαύσεις το έδεσμα των Θεοφανείων
Φώτα στο βουνό: Απολαμβάνουμε πλούσιο γιορτινό μπουφέ και μεζέδες σε 21 αγαπημένα εστιατόρια
Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια σε ορεινά χωριά στρώνουν τραπέζι για τα Θεοφάνεια με αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τζάκι αναμμένο και ζεστή φιλοξενία
Τέλος εποχής για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Έπεσε η αυλαία για ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Λεμεσού