Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για φαγητό σε ταβερνάκια στο χωριό

Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά μεζεδάκια

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2021

Αυτή την περίοδο, που η φύση γιορτάζει την άνοιξη, εντοπίζουμε τα πρώτα δείγματά της στην κυπριακή ύπαιθρο. Οι αμυγδαλιές άνθισαν ενώ τα πιο θαρραλέα αγριολούλουδα έκαναν την εμφάνισή τους.

Έτσι, αυτό το σαββατοκύριακο εξορμούμε στη φύση και απολαμβάνουμε τις πρώτες εκφάνσεις της άνοιξης καταλήγοντας σε κάποιο όμορφο ταβερνάκι που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του ή ετοιμάζεται να το κάνει το σαββατοκύριακο.

Το μόνο που ευχόμαστε είναι να έχουμε σύμμαχό μας τον καιρό.

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής στο χωριό Μονιάτης, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο. Στα συν βάλε και το ειδικό μενού για όσους νηστεύουν.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού.

Πολυδέντρι
Στο πολύ φιλόξενο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, θα βρεις την ταβέρνα Πολυδέντρι. Μία ταβέρνα που σερβίρει χαρακτηριστικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας καθώς και μεζέδες, με προϊόντα της περιοχής, από χωριάτικα λουκάνικα μέχρι άγρια μανιτάρια. Μάλιστα η ταβέρνα διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με κληματαριά και πλήθος λουλούδια, η οποία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στο πράσινο. Ανοικτά Παρασκευή βράδυ, Σαββάτο μεσημέρι & βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.
(99406549) Σωτήρη Τσαγκάρη 56, Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

Τα 16 Σκαλοπάτια
Στο ταβερνάκι αυτό στην Aπαισιά, θα ζήσεις ένα ταξίδι στις αυθεντικές σπιτικές κυπριακές γεύσεις και τα καλομαγειρεμένα είδη σχάρας. Ο χώρος, παραδοσιακός, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Εδώ θα φας κυπριακό μεζέ, από τα πιάτα του οποίου ξεχωρίζουν οι κεφτέδες τους και τα κουπέπια.
(25542832) Ζωοδόχου Πυγής 1, Απαισιά. Τρ-Παρ βράδυ, Σ μεσημέρι και βράδυ και Κ μεσημέρι.

Ταβέρνα Βαβατσινιά "Τάκης"
Ανακάλυψε την παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένη όπως της αρμόζει, στη γραφική ταβέρνα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βαβατσινιά. Εκεί θα σε υποδεχτεί εγκάρδια και φιλικά ο άρχοντας του μαγαζιού, ο κύριος Τάκης μαζί με τα παιδιά του. Ετοιμάσου να γευτείς όλα τα καλούδια που ετοιμάζουν, με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και τις πιο αυθεντικές γεύσεις. Από το 2006 που πρωτοξεκίνησε, η δημοφιλής, αυτή, ταβέρνα, φροντίζει να σου προσφέρει κυπριακό, παραδοσιακό μεζέ (€15 το άτομο) που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Σημείωσε, ότι Κυριακή και Αργίες ο μεζές είναι διαφορετικός.
(24342780, 99342780) Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 08.00-22.30.

Ταβέρνα "Το Βάσανο"
Είναι κάποιες ταβέρνες που σε μεταφέρουν πίσω στην εποχή της χαμένης αθωότητας, όπου το φαγητό ήταν αγνό και η γεύση του αξέχαστη. Μία από αυτές είναι και η ταβέρνα "Το Βάσανο", η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του χωριού Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας. Μία ταβέρνα η οποία αποτελεί πλέον σταθερή αξία, μιας και έχει αναθρέψει γενιές καλοφαγάδων. Δημιουργήθηκε στο ίδιο ακριβώς κτίριο από τον παππού της οικογένειας, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, ενώ σήμερα πέρασε στην τρίτη γενιά, η οποία φροντίζει να σου προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία. Από την κουζίνα της ταβέρνας Μάμα «Το Βάσανο» αναδύονται δελεαστικές μυρωδιές και τα τραπέζια γεμίζουν με πιάτα που αφήνουν τη σφραγίδα τους στον ουρανίσκο και στη μνήμη όσους την επισκεφθούν. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις νόστιμα φαγητά και εκλεκτούς εποχιακούς μεζέδες, που δεν συναντάς συχνά. Καραόλοι, μανιτάρια, χόρτα εποχής με τα αβγά, κολοκυθάκια, συκωτάκι, κεφτέδες, πλιγούρι, πατάτες, φρεσκοκομμένη σαλάτα, καλοψημένα κρεατικά, όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, για να τα απολαμβάνουν όλοι σε κάθε επίσκεψη. Εκτός από τα νόστιμα μεζεδάκια, μεγάλο δέλεαρ αποτελεί και ο παιδότοπος που βρίσκεται δίπλα, στο Κοινοτικό Πάρκο του χωριού. 
(24323022) Κ. Χατζηκουμή  5, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας. 

Συμπόσιο
Η ταβέρνα στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο, αναπαλαιωμένο σπίτι, προσφέροντας ένα μενού βασισμένο στις παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας και στα εποχιακά προϊόντα δικής της παραγωγής. Άλλωστε, ο Νίκος, με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και με έφεση στους μερακλίδικους μεζέδες, εκτός από το να καλλιεργεί τα δικά του φρούτα και λαχανικά, φροντίζει να συλλέγει από τους αγρούς και τα δάση της περιοχής εποχιακά είδη, τα οποία χρησιμοποιεί με γνώση και δεξιοτεχνία στα πιάτα του. Εξ ου λοιπόν και σπεσιαλιτέ του είναι τα άγρια χόρτα αλλά και τα άγρια μαντιάρια, τα οποία ψήνει μεταποιεί σε ξεχωριστές συνταγές γεμάτες γεύση (σπεσιαλιτέ θεωρούνται τα ζυμαρικά με κυπριακή μορχέλα). Στην καινούρια του αίθουσα θα απολαύσεις το αντικριστό, χοιρινά spare ribs καπνισμένα για 7 ώρες σε custom made smoker machine και διάφορες συνταγές, βγαλμένες μέσα από την ίδια τη γη. Μερακλίδικα μεζεδάκια, με φρέσκα υλικά από το περιβόλι και ντόπιες πρώτες ύλες, νόστιμα κρεατικά, άγρια χόρτα, παραδοσιακά μακαρόνια με κυπριακή μορχέλα, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο Συμπόσιο. Το ζυμωτό ψωμί, το λάδι δικής τους παραγωγής, οι ομελέτες με αυγά από τις κότες τους και τα σαλατικά που επιλέγει ο ίδιος ο επισκέπτης από το περιβόλι, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα σε ένα απλό, αλλά αυθεντικό μενού. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και το επιδόρπιο, ειδικά αν είναι ο φρεσκοφτιαγμένος σπιτικός μπακλαβάς. 
(99404348 / www.symposiocyprus.com) Προδρόμου 61, 4878 Πελένδρι, επ. Λεμεσού. Τρ-Πεμ 12.30-18.00, Παρ-Σ 12.30-23.00 & Κ 12.30-19.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close