Παιδί

Έρχεται η “Family Academy” από το Μουσείο Παραμυθιού

Η συμμετοχή στα σεμινάρια της Family Academy είναι δωρεάν.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2021

Το Μουσείο Παραμυθιού με χαρά ανακοινώνει για το 2021 την δημιουργία της Family Academy. H Family Academy διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου-Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. 

Πολιτιστικός χορηγός της Family Academy είναι και φέτος η Ελληνική Τράπεζα, η οποία συνεχίζει να στηρίζει το Μουσείο Παραμυθιού αποτελώντας πλέον έναν σημαντικό “μαγικό βοηθό” για το Μουσείο.

Στόχος της Ακαδημίας 
Στόχος της Ακαδημίας είναι η ανάπτυξη ενός διαλόγου με τους γονείς-φίλους του Μουσείου Παραμυθιού οι οποίοι συστηματικά, μέσα από την προσωπική επαφή και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια εξέφραζαν ερωτήματα τόσο σε σχέση με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά.

Η Family Academy θα επιχειρήσει μέσα από δομημένες παρουσιάσεις και διάλογο με τους γονείς να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα στοχεύοντας στην  εκπαίδευση των γονιών πάνω σε βασικές δεξιότητες και στην ενδυνάμωση τους με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών.

Τι περιλαμβάνει η Ακαδημία
Η Ακαδημία περιλαμβάνει 8 σεμινάρια διάρκειας μιάμισης ώρας τα οποία θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα και θα απευθύνονται σε γονείς. Τα 8 διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2021. Καλεσμένοι ομιλητές στα σεμινάρια θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής υγείας. Σε κάθε σεμινάριο θα προτείνονται στους γονείς παιδικά βιβλία σχετικά με την θεματική. 

Podcast Family Academy
Το Μουσείο Παραμυθιού θα δημιουργήσει παράλληλα τη σειρά Podcasts Family Academy όπου μια φορά τον μήνα ένας καταξιωμένος επιστήμονας θα μιλάει για θέματα που αφορούν στα παιδιά και την οικογένεια. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια της Family Academy είναι δωρεάν.

Επιστημονική υπεύθυνη της Family Academy είναι η Βίκυ Μπαλωμένου, διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού και οικογενειακή θεραπεύτρια. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Κύπρου για αυτή την τόσο σημαντική συνεργασία που θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς να ενημερωθούν για ζητήματα που τους αφορούν.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά και την Ελληνική Τράπεζα που στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις του Μουσείου Παραμυθιού. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Family Academy θα μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου Παραμυθιού και στη σελίδα του στο Facebook

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου Παραμυθιού 22376522. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close