Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 μαγαζιά για φαγητό το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου

Ευκαιρία για έξοδο!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2021

Η 25η Μαρτίου είναι η μόνη μέρα κατά τη διάρκεια της νηστείας του Πάσχα που επιτρέπεται να φάμε ψάρι.

Ως εκ τούτου αναζητούμε μέρη όπου θα απολαύσουμε τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, σε ωραίο περιβάλλον, με ευχάριστη ατμόσφαιρα, άριστη εξυπηρέτηση, και σε καλές τιμές.

Πέρα από τα αγαπημένα στέκια για ψάρια και θαλασσινά στα παράλιακ, καθώς και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες εντός και εκτός πόλης, είναι αρκετά τα αγαπημένα εστιατόρια ετοιμάζουν για την 25η Μαρτίου πιάτα με πρωταγωνιστές το ψάρι (ή και όχι) για να γιορτάσουμε παρέα.

Κάποια από αυτά λοιπόν που φρόντισαν να μας ενημερώσουν για το μενού της ημέρας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρους Restaurant
Μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, με πρωτότυπο concept και φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου. Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο άνοιξε την αυλή του στην οποία μας υποδέχεται με ανανεωμένο μενού! Εξ ου λοιπόν κι εμείς τις αργίες της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου κλείνουμε θέση για μεσημεριανό (12.00-17.00) "Thursday Roasts" με νόστιμα κρεατικά. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και τις A la Carte δημιουργίες του σεφ, που αποτελούν μέρος του πιο πρόσφατου degustation menu “Chapter 6”. Τέλος, στο μενού θα βρεις και την νέα προσθήκη, μια επιλογή Prime Cuts, η οποία αυτήν την εβδομάδα είναι το Αυστραλιανό φιλέτο Wagyu.
(22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία.

Μαγιοπούλα Wine & Dine 
Με ανανεωμένο μενού και ταυτότητα, το εστιατόριο «Μαγιοπούλα Wine & Dine» επέστρεψε για να μας προσφέρει μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, η οποία στηρίζεται μεν στην παράδοση, ακροβατώντας συνάμα με μαεστρία ανάμεσα στην κλασσική και μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα. Με φίνα αρώματα και μοναδικές γεύσεις από τη χρήση, αποκλειστικά, εγχώριων πρώτων υλών, τα νέα πιάτα της ανανεωμένης «Μαγιοπούλας Wine & Dine», δίνουν μια σύγχρονη έκφραση στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου.
(22665577) Διαγόρου & Παντελή Κατελλάρη 16Α, Λευκωσία.

Το Βουνό
Το καλό φαγητό είναι μεγάλη υπόθεση. Τόσο μεγάλη που μπορεί να σε κάνει να πάρεις την παρέα και μαζί τα βουνά, για να ανακαλύψετε γεύσεις και μεζεδάκια που αξίζουν ακόμα και να "ξενιτευτείς" για να τα απολαύσεις!  Εξ ου κι εμείς σου προτείνουμε αυτήν την αργία να βγεις για λίγο από το κέντρο της Λευκωσίας, για να ανακαλύψεις τους Καπέδες, ένα ημιορεινό χωριό, στην επ. Λευκωσίας, χωρίς σχεδόν καθόλου πεδιάδα, με πανέμορφο τοπίο και τοποθετημένο μέσα στα καταπράσινα πεύκα. Ένα σκηνικό που θα συναντήσεις και στην εν λόγω ταβέρνα που σου προτείνουμε για φαγητό. Ο λόγος για την ταβέρνα Το Βουνό, η οποία έφτιαξε έναν υπέροχο κήπο, με εξαιρετική θέα στην καταπράσινη περιοχή, και σε περιμένει με νφρέσκα ψάρια για την ημέρα και μεζεδάκια για το σαββατοκύριακο
(99650467) Καπέδες, επ. Λευκωσίας.

Acropolis Hill
Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον μέσα στο πράσινο, εμπνευσμένο από την παράδοση και την αγάπη για το καλό φαγητό, το Acropolis Hill στους Καπέδες, σε περιμένει για να γιορτάσεις την 25η Μαρτίου όπως είθισται. Με υπέροχα θαλασσινά και ψάρια. Με φιλόξενη ατμόσφαιρα αλλά και υπέροχη θέα όλης της Λευκωσίας...
(22542229) Καπέδες, επ. Λευκωσίας. 

Ιεράμπελος 
Το εστιατόριο Ιεράμπελος, στο πανέμορφο χωριό του Φαρμακά, μας περιμένει για μία ξεχωριστή εξόρμηση στις ομορφιές της ορεινής Κύπρου, ανήμερα 25ης Μαρτίου (μεσημέρι και βράδυ), ετοιμάζοντάς μας μια πληθώρα νηστίσιμων νόστιμων επιλογών σε 2 εκδοχές: με a la carte επιλογές καθώς και με Fusion Buffet που σερβίρουν οι έμπειροι σεφ του.
(22515515 , 99299990) Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Σκουρουβίννος
Στον Άγιο Αθανάσιο, πίσω από τη μικρή εκκλησία του χωριού, σε ένα ζεστό και φιλόξενο παραδοσιακό σπιτάκι βρίσκεται η ταβέρνα Σκουρουβίννος. Σουβλάκι με χαλούμι και μελιτζάνα, και τυροκεφτέδες με sauce βασιλικού, μαγειρεμένα με τέχνη είναι μερικά από τα πιάτα που θα σε κάνουν να περνάς τα βράδια σου στο στέκι αυτό. Στις 25 Μαρτίου, θα σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα στην αυλή, γι' αυτό κάνε την κράτησή σου.
(25720692) Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή, Άγιος Αθανάσιος. 

Ταβερνάκι του ΜΕΛΗ
Μια παραδοσιακή ταβέρνα -με τα όλα της- σε περιμένει με τις λιχουδιές που ετοιμάζει με αγάπη και μεράκι. Φημισμένο για το άριστης ποιότητας κρέας, που σου ψήνει, όπως το εξαιρετικό του σουβλάκι, τις νόστιμες σπιτικές σεφταλιές και το αρνίσιο κότσι στον φούρνο -που γίνεται ανάρπαστο, εγγυημένα θα φας καλά. Και το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. 
(25635253) Χριστ. Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά.  

The Steak House
Ποιος δεν ψήνεται για τα καλύτερα και τα πιο ποιοτικά steaks; Το The Steak House δίνει επιλογές μέσα από μια τεράστια γκάμα γευστικών steak, η οποία περιλαμβάνει Black Angus, Νέας Ζηλανδίας και Wagyu. To μενού συμπληρώνουν ενδιαφέρουσες σαλάτες, ορεκτικά και πολλά άλλα. Και όλα αυτά  σε ένα εστιατόριο με μοναδική θέα. Την 25η Μαρτίου μάς σερβίρει μεσημέρι και βράδυ.
(70000577) Παλαιό Λιμάνι Κτήριο S. 

Πλαγιά - Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη
Την ερχόμενη Πέμπτη γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και είναι μία πολύ καλή αφορμή για φαγητό και βόλτα εκτός πόλης. Μία καλή αφορμή για εξόρμηση εκτός λοιπόν αποτελεί και η πρόταση του εστιατορίου Πλαγιά, το οποίο βρίσκεται στο Όμοδος. Το εστιατόριο  του «Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη» συνδυάζει ιδανικά τη μαγική θέα και τα μοναδικά πιάτα με τη συνοδεία εκλεκτών κρασιών.  Εστιάζοντας στο επιτυχές ταίριασμα της σύγχρονης τοπικής κουζίνας με τα εκλεκτά κρασιά, το Εστιατόριο «Πλαγιά» δημιουργεί εξαίσιες γαστρονομικές εμπειρίες σε ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Ο σεφ  υπόσχεται να σας προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες μέσα από τα κελάρια του οινοποιείου. Απολαύστε τα κρασιά του Ομόδους στον τόπο παραγωγής τους, μέσα από το γαστρονομικό ταξίδι που υπόσχεται το εστιατόριο του «Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη» και βιώστε την απόλυτη οινική απόδραση.
(25 44 6000) Όμοδος, επ. Λεμεσού. Ώρες λειτουργίας 12:00-16:00.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Μάντρα με θέα
Στην Ορόκλινη θα βρεις μία ταβέρνα με απρόσκοπτη θέα, η οποία στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό κτίριο, το οποίο φιλοξενούσε κάποτε μία μάντρα με ζώα! Εξ ου λοιπόν και το όνομα! Πλέον βέβαια, φιλοξενεί καλό φαγητό. Η ταβέρνα είναι γραφική και αποπνέει ζεστασιά. Η διακόσμησή της παραπέμπει στην παράδοση του νησιού μας! Έχει ξύλινες καρέκλες και τραπέζια, πήλινα δοχεία, φωτογραφίες και τσέτσους στους τοίχους. Έχει όμως και υπέροχη θέα στο βουνό. Για την 25η Μαρτίου μάλιστα σε περιμένει με ένα μενού πλούσιο σε μεζεδάκια και με νηστήσιμες επιλογές. 
(24636313) Ευαγόρου Παλληκαρίδη 5, Ορόκλινη, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close