News , Guide

Τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν τα καφέ τους φτερά και ετοιμάζονται να πετάξουν

«Χρειάζονται ακόμα 40 μέρες περίπου για να είναι ικανά να εγκαταλείψουν την φωλιά τους»

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2021

Οι ομορφιές της άνοιξης είναι πολλές και αυτό που κυρίως μας προσφέρουν είναι αυτό το κάτι που έχουμε όλοι μας ανάγκη, ώστε ν’ αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να επιβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά πως η ζωή είναι πανέμορφη.

Αυτό, το επιβεβαιώνει και το Τμήμα Δασών, σε μία καινούργια ανάρτηση στη σελίδα του.

«Πλησιάζει ο Απρίλιος και τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν ήδη τα πρώτα τους καφέ φτερά. Οι γονείς τους τα προμηθεύουν αδιάκοπα με τροφή αφού οι ανάγκες τους ολοένα και αυξάνονται. Τα συγκεκριμένα στη φωτογραφία είναι 24-25 ημερών και χρειάζονται ακόμα 40 μέρες περίπου για να είναι ικανά να εγκαταλείψουν την φωλιά τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως «τα μικρά που είναι κυρίως 2 (σπάνια 3), εκκολάπτονται μετά από 37-41 μέρες επώασης και φέρουν λευκά πούπουλα μέχρι την ηλικία των 15 ημερών περίπου όπου αρχίζουν να αντικαθίστανται με τα πρώτα φτερά.

Τα Κυπριακά δάση φιλοξενούν τα περισσότερα αναπαραγώμενα ζευγάρια του Σπιζαετού (Aquila fasciata), του μοναδικού είδους αετού που αναπαράγεται στον τόπο μας, αφού η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το μεγαλύτερο ποσοστό του είδους αυτού γεννά σε πεύκα ενώ στις υπόλοιπες χώρες αναπαράγεται κυρίως σε γκρεμούς. Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία των Κυπριακών Δασών για την επιβίωση του σπάνιου αυτού είδους στον τόπο μας».

«Για το λόγο αυτό», όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, «το Τμήμα Δασών εργάζεται μεθοδικά σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες του κράτους για την προστασία του μεγαλοπρεπούς αυτού αρπακτικού αφού η διατήρηση του είναι περισσότερο από επιβεβλημένη!»

Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close