Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Πρεμιέρα για το έργο «1958» του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021

Το «1958» είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, με ήρωες απλούς ανθρώπους που πίστεψαν στο δίκαιο, σε έναν καλύτερο κόσμο και που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν το μίσος και τη σκληρότητα ενός απάνθρωπου συστήματος. Με αφορμή δύο δολοφονίες, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από προσωπική έρευνα που στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις και λόγια ανθρώπων που βίωσαν εκείνη τη μακρινή πραγματικότητα, ξετυλίγει μια «κυπριακή πραγματικότητα», άγνωστη στους πολλούς, και γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα πολιτικού φανατισμού, δύναμης  του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει  τους πολίτες σε δήμιους και ένα μικρό, γραφικό νησί σε κολαστήριο. 

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και με το νέο έργο «1958», φωτίζουν αυτή τη φορά μια ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. 

Ο Νεοκλής Νεοκλέους σε ρόλο σκηνοθέτη – ηθοποιού και η Χριστίνα Χριστόφια, εξιστορούν μια περίοδο της ιστορίας του τόπου, μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων του νησιού και την καθημερινότητα τους. Το έργο περιγράφει τις πολιτικές φουρτούνες της εποχής, τη γέννηση της ΕΟΚΑ, τον αγώνα για την ένωση και την ίδια στιγμή τη δράση της ΤΜΤ. Μέσα από δύο διαφορετικές ιστορίες, το έργο περιγράφει τις διαμάχες, πολιτικές και εθνικιστικές, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη μία τη συσπείρωση του λαού απέναντι στην αποικιοκρατία και από την άλλη  αγγίζει θέματα όπως  τον διχασμό,  διπολισμό και τις ακρότητες που διαδραματιστήκαν κατά τη  συγκεκριμένη περίοδο. 

Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική / στίχοι: Γιώργος Καλογήρου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης 

Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους 

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη στις 7 το βράδυ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 1η Απριλίου, 2021 

Θέατρο Μασκαρίνι – Αθαλάσσης, Αρ.11, Λατσιά
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 
 


 
Θέατρο ΑντίΛογος
Ιnstagram - Τheatroantilogos
Facebook - TheatroAntilogos

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close