Things to do με το παιδί , Παιδί

10+2 όμορφες θεατρικές παραστάσεις, που αξίζει να πάμε με τα παιδιά

Οι πιο όμορφες παιδικές παραστάσεις του Φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το καλό παιδικό θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος να ψυχαγωγήσεις ένα παιδί και να του διδάξεις πραγματικά σημαντικές αξίες. Παράλληλα, του δίνει την ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την πραγματικότητα και να ταξιδέψει αλλού. Ευτυχώς, και η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από θεατρικής άποψης.

Εμείς φτιάξαμε μία λίστα με παιδικές παραστάσεις που ανεβαίνουν αυτή την περίοδο στην Κύπρο και κάποιες ακόμα που ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δουν οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι, αλλά και οι μεγάλοι που νιώθουν ακόμα μικροί!

mpizeli.jpg

Ζέλης ο Μπιζέλης
«Ζέλης ο Μπιζέλης», είναι η νέα μας παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο ,από την παιδική σκηνή μας ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με τον μικρό μας ήρωα τον Ζέλη τον Μπιζέλη. Ένας ήρωας που θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε παιδί της διπλανής πόρτας, αποφασίζει να βρει το νόημα της ζωής και την ευτυχία. Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια και σκηνικά υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές που θα σε παρασύρουν στον κόσμο και στην φαντασία των παιδιών.. Το σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται η Βάσω Βασιλείου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους. Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί: Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μαριλένα Ζωδιάτου και η Μύρια Αργυρού. Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.
>> Κ 1η Οκτ, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 10.30.
>> Κ 8 Οκτ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 10.30.
>> Σάββατο 14 & 21 & 28 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ & Κυριακή 15 & 22 & 29 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Είσοδος €10 (προπώληση) και €12 (στην είσοδο). Πληρ. 96403029 και στα tickethour shop.

alepou2.jpg

Αλώπηξ ή Αλεπού;
Η Θεατρική Ομάδα Αστρολάβος ανεβάζει στο Flea Theatre τη συναρπαστική περιπέτεια της Αλεπούς, του Σκύλου, του Κόκορα και των άλλων ζώων! H αλεπού, ο λαγός, η χελώνα, ο λύκος, το λιοντάρι, το κοράκι και άλλες εμφανίσεις - εκπλήξεις παρελαύνουν στην παράσταση μας, παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και μπλέκονται σε ….περιπέτειες!! Mε τα γνωστά επιμύθια του παραμυθά μας Αισώπου λαμβάνουμε, με τον πιο όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, διαχρονικά μηνύματα αξίας και καλής ζωής. H παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σάββα Μυλωνά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστιάνα Λάρκου, Ιωάννα Κορδάτου, Παναγιώτης Τιμοθέου, Μιχαέλλα Χρίστου
>> 1, 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, FleaTheatre, Λευκωσία, 11.00. Eισιτήρια από €10. Προπώληση Soldoutticketbox

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ 2.JPG

Δον Κιχώτης «Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο»!
Το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα, έρχεται στην παιδική θεατρική σκηνή του Θεάτρου Αντίλογος. Το θέατρο Αντίλογος, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, ξεκινάει το φθινόπωρο με τη νέα παιδική παραγωγή «Δον Κιχώτης», το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Ειρήνης Ανδρονίκου. Ένας αλλόκοτος ονειροπαρμένος ιππότης κινείται ανάμεσά μας. Μαγειρεύει στην κουζίνα μας, κάθεται στο σαλόνι μας, ανοίγει την πόρτα του παιδικού μας δωματίου και παίζει με όλα μας τα παιχνίδια. Σαν παιδάκι, μόνο που είναι μεγάλος πια. Η όψη του είναι αστεία μας προκαλεί γέλιο. Αν όμως κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις τα θλιμμένα του μάτια. Tο είδωλο του στον καθρέφτη είναι ίδιο με το δικό σου. Ακόμα και η φωνή του μοιάζει με την δική σου. Ο ασυμβίβαστος ήρωας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία του προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο. Το θέατρο βοηθά τα παιδιά να απελευθερώσουν τη φαντασία τους. Διδάσκει αξίες, μιλά για τη φιλία, τη αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό. Θίγει με κατανοητό τρόπο καθημερινά θέματα. Το παιδικό θέατρο συντελεί στην καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων και αναπτύσσει την κοινωνικότητα. Για τα παιδιά που ονειρεύονται ένα καλύτερο κι ομορφότερο μέλλον. Γεμάτο χαρά, αγάπη και δικαιοσύνη. Για τα παιδιά της καρδιάς.Διανομή (Με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Ραφαέλα Καβάζη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Άντονυ Παπαμιχαήλ
>> Πρεμιέρα Σάββατο, 30 Σεπ, 16.00.
>> Παραστάσεις: κάθε Σάββατο, 16.00, Θέατρο Μασκαρίνι (Αθαλάσσης 4, Λατσιά).
Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331.

gatos3.jpg

Ο Γάτος με τις μπότες
Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες». Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία: Βασιλικής Ανδρέου και Μάριου Στυλιανού. Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου.
>> 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Οκτωβρίου και 4, 5 Νοεμβρίου (Σ 15.30 & Κ 11.00), Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι 2540), Λευκωσία. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour. Πληροφορίες: 94409100.

IMG-a5c35baef1b80e82ffa88f2b7d3c31cd-V.jpg

Ο σκίουρος Φα Σολ σώζει το περιβάλλον
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας σκίουρος, μια καστανόπαπια και ένα κοράκι; Τη σωτηρία του περιβάλλοντος! Ο σκίουρος ΦΑ Σολ είναι ένα ζώο μουσικός και εκτός από τα τραγούδια που γράφει και τα ιδιαίτερα μουσικής που κάνει στα άλλα ζώα της φάρμας, προσπαθεί να σώσει και το δάσος από την περιβαλλοντική καταστροφή. Συνεργάτης του η καστανόπαπια όπου μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τη μόλυνση από τους ανθρώπους. Ξαφνικά, στο δρόμο τους θα βρεθεί και ένα κοράκι. Λίγο ιδιόμορφο μεν κοράκι, αλλά πολύ βοηθητικό. Τι λέτε; θα τα καταφέρουν να πείσουν τους ανθρώπους να μη μολύνουν το περιβάλλον; Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από το δημοτικό μέχρι και την εφηβεία και κύριος στόχος είναι να απορροφήσουν τον σεβασμό προς ο περιβάλλον και την ευαισθησία γύρω από αυτό. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να συλλάβουν την ιδέα της ομαδικότητας/συνεργασίας που μέσω αυτής αναδεικνύεται η περιβαλλοντική ευαισθησία. Μέσα από το χορό και τη μουσική, κύρια συστατικά της παράστασης, το κοινό θα κατανοήσει την ανάγκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα. To έργο ανεβαίνει σε κείμενο και σκηνοθεσία Μαρίας Κάνθερ. Μουσική: Αντρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής. Ηθοποιοί: Ράφη Αμερικάνου, Τζούλη Γρηγορίου, Στέλιος Στυλιανού. Στίχοι: Μαρία Κάνθερ. Φωνές: Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Στέλλα Γεωργίου και τα παιδιά Γιώργος και Χρυσήλια Οικονομίδου.
>> Σ 7 Οκτ, 15:00 & Κ 8 Οκτ, 11:30 και 15:00, Ζήνα Πάλας Λευκωσίας. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ - ενήλικες και 8 ευρώ – παιδικό. Εισιτήρια πωλούνται μόνο από την tickethour.

pasxalista.jpg

Η Πασχαλίτσα που ήθελε να πετάξει
Η ομάδα Γιασεμίν στα πλαίσια του πρόσφατου ανοικτού καλέσματος Πυρ[ω!]τέχνημα ανοίγει τις πόρτες του Εντός των Τεχνών στο έργο “Η Πασχαλίτσα που ήθελε να πετάξει”. Η θεατρική αυτή παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 2-8 χρονών. Η μικρή Πασχαλίτσα ονειρεύεται να έχει μεγάλα και όμορφα φτερά, ώστε να την πάνε ψηλά, πέρα από τα σύννεφα. Τα δικά της, μικρά και γεμάτα βούλες, πετάνε μόνο από το ένα λουλούδι στο άλλο. Έτσι αποφασίζει να αναζητήσει ένα άλλο ζευγάρι φτερά και ζητά από πουλιά και έντομα να της δανείσουν τα δικά τους φτερά για να μπορέσει να ταξιδέψει και εκείνη στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, η Πασχαλίτσα μαθαίνει πολλά πράγματα για τον εαυτό της και για τους άλλους. Μαθαίνει ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι έχουμε ατέλειες. Μαθαίνει επίσης ότι όλοι έχουμε τα δικά μας μοναδικά ταλέντα και ικανότητες και ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Τελικά, η Πασχαλίτσα βρίσκει την ευτυχία και την ικανοποίηση που αναζητούσε, όχι στα μεγάλα και φανταχτερά φτερά που ονειρευόταν, αλλά στα δικά της μικρά και γεμάτα βούλες φτερά. Μαθαίνει ότι είναι σημαντικό να εκτιμάμε τον εαυτό μας και τα εξαιρετικά χαρίσματα που διαθέτουμε, γιατί μόνο μ' αυτά μπορούμε να πετάξουμε ψηλά! Το έργο “Η Πασχαλίτσα που ήθελε να πετάξει” είναι μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία για την αυτοαποδοχή, την αγάπη και την αυταξία. Αποτελεί μια ιστορία που θα ενθαρρύνει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι είναι σημαντικοί και μοναδικοί, ακριβώς όπως είναι!
>> Σ 7 Οκτ (17.00) & Κ 8 και 15 Οκτ (11.00), Εντός των Τεχνών, Λευκωσία. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Πληρ. 99435403. Εισιτήρια:www.yasemincollective.com/tickets

8gourouniasmata2.jpg

Γουρουνιάσματα
Το βραβευμένο παιδικό μιούζικαλ από τον ΘΟΚ στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Παιδικού/Νεανικού έργου» για τη διετία 2011-2013, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για να αγγίξει ξανά τις καρδιές των μικρών… και όχι μόνο θαυμαστών του. Το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ζωντανεύει στη σκηνή ξανά μέσα από τους γνωστούς πια χαρακτήρες του. Στόχος των συντελεστών είναι η επαναφορά της παράστασης η οποία έσπασε κάθε αναμενόμενο ρεκόρ σε προσέλευση και πωλήσεις, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει χαρακτηριστικά ποιότητας και επιπέδου που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινού της, διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν πρόκληση και διεγείρουν το μυαλό και τις αισθήσεις τους. Ο Άλεξ Παναγή υπογράφει τη μουσική, οι Κατερίνα Α. Χριστοφίδου και Αίγλη Σπυριδάκι έχουν δημιουργήσει το σενάριο, με την Αίγλη Σπυριδάκι να αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία, ενώ ο Σταύρος Σταύρου υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών. Χορογράφος αναλαμβάνει ξανά ο Χάρης Σάββα, τα κουστούμια είναι της Ταμάρας Τανακίδου, η σκηνογραφία της Σόσε Εσκιτζιάν, ενώ την Τεχνική επιμέλεια αναλαμβάνει η εταιρεία Nicolas Ntimas Music Productions.
>> Πρεμιέρα Σ 7 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 15.00.
Παραστάσεις 8, 21, 22 Οκτ & 4, 5, 11, 12 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Εισιτήρια από την ιστοσελίδα www.tickethour.com.cy , από όλα τα καταστήματα ASC, και από την σχολή POTENZIA DEL’ ARTE. Πληροφορίες στο 7777  7040.

red3.jpg

Το Πέταγμα του Ίωνα
Το RED STAGE THEATRE /ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ, ανακοινώνει επιπρόσθετες παραστάσεις για τη νέα θεατρική σεζόν με τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Το Πέταγμα του Ίωνα», που έκανε ήδη πρεμιέρα. Μια παράσταση για τα παιδιά αλλά και για όλους όσους νιώθουν παιδιά!! Η παράσταση, φτιαγμένη πάντα με μεράκι και αγάπη, βρίθει νοημάτων με τα παιδιά να μαθαίνουν αβίαστα πολλά και χρήσιμα για τις αξίες της ζωής! Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των ηθοποιών, με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, με τραγούδια και χορό, με υπέροχα κοουστούμια, αλλά κυρίως με την όμορφη ιστορία του Ίωνα, αποτελούν μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσετε! Ένα νεογέννητο παπιοχηνάκι, ο Ίωνας, όμορφος, όπως όλα τα πουλιά και τα παιδιά, έξυπνος και χαρούμενος, μαθαίνει όλα όσα έχει να του διδάξει η μαμά του, και ανακαλύπτει το ταλέντο του. Μεγαλώνοντας, αντιμετωπίζει μια άτυχη στιγμή, όταν χάνει τη μαμά του, την Ιώ Φτερωτού, σε μια καταιγίδα. Σε αυτή την καταιγίδα, έχει χτυπήσει το φτερό του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Συνοδοιπόρος και φίλη πάντα δίπλα του η γλυκιά Ειρήνη, η Καρδερίνα. Όταν ο Ίωνας γίνεται καλά πρέπει να κάνει κάτι για να ζήσει. Αρχίζει να παίζει μουσική και γίνεται πολύ γνωστός μέσα απ’ τα τραγούδια του. Μα δεν σταματάει να ψάχνει τη μαμά του. Χωρίς αυτήν ούτε η αναγνωρισημότητα ούτε τα χρήματα που έχει κερδίσει του δίνουν χαρά. Είναι σίγουρος, και ελπίζει πως κάποιο τραγούδι του θα φτάσει στ’ αυτιά της…  Το σενάριο είναι της Νάνσυ Σπετσιώτη σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Ελένης Οδυσσέως. Στίχοι Νάνσυ Σπετσιώτη και Ελένη Οδυσσέως, και μουσική Νίκου Παπαδόπουλου. Χορογραφίες Γιώργος Οδυσσέως, Backdrop Art Ιάκωβος Λοίζου, Κοστούμια και κατασκευές Μικαέλλα Κάσινου.
>> Κ 8 Οκτ, Θέατρο Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11:30πμ.
>> Κ 22 Οκτ, ArTos House, Λευκωσία, 10.30.
>> Κ 19 Νοε, Θεατράκι ΡΙΚ, Λευκωσία, 10.30.
>> Κ 10 Δεκ, Θεατράκι ΡΙΚ, 10.30.
>> Σ 16 Δεκ, Θεατράκι ΡΙΚ, 16.00.
Εισιτήρια www.more.com. Είσοδος €10 &€12. Πληρ. 7000 28 29.

alice2.jpg

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
H Chandal Entertainment φέρνει στην Κύπρο τη μοναδική παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Γιάννη Παπαθανασίου, η οποία καταφέρνει να φέρει περίτεχνα στο φως, όλα τα σπουδαία μηνύματα που «έκρυψε» ο συγγραφέας μέσα στις αλληγορίες του. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά, ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Το έργο μιλάει κυρίως για τη σχέση μας με το χρόνο, ο οποίος συνεχώς τρέχει και μας προσπερνάει, αν δεν τον αντιμετωπίσουμε ως ένα πολύτιμο δώρο. Μέσα από από τους πιο παράξενους και παραμυθένιους ήρωες, μεταφέρονται οι μεγαλειώδεις αξίες της αποδοχής, της συγχώρεσης, της επιμονής, της πίστης, της φιλίας και της ομαδικότητας. Δεν πρόκειται για ένα απλό παραμύθι, αλλά για ένα ταξίδι στη φαντασία. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία.
>> K 8 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

maskarini.jpg

GRIMM STORY
Το GRIMM STORY, ετοιμάζεται να ανοίξει τη νέα σεζόν στο θέατρο Μασκαρίνι, ενθουσιάζοντας τα παιδιά!
Μια ιστορία βασισμένη, σε τρία πολύ γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκριμ, όπου ο Χάνσελ και η Γκρέτελ συναντούν τον έξυπνο Ραφτάκο και την Ωραία Κοιμωμένη. Μαζί ενωμένοι καταφέρνουν να ανακαλύπτουν το πόσο σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και να είμαστε ενωμένοι, όπως επίσης, τη σημασία της συγγνώμης, του να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να επανορθώνει γι’ αυτά. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Στίχοι Τραγουδιών: Πέτρος Κονόμου. Αυθεντική Μουσική και Ενορχήστρωση Τραγουδιών: Αντρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής.
Σχεδιασμός Κοστουμιών και Σκηνικού: Ευαγγελία Ονουφρίου Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή. Βοηθός Χορογράφου: Σταυρίνα Κούσπαρου. Κατασκευή Σκηνικού: Δημήτρης Δημητρίου. Σχεδιασμός Αφίσας: Μαριάννα Παναγιώτου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Άντρη Κούκου, Παναγιώτης Γεωργίου.
Φωνή: Βίκη Γεωργιάδου.
>> Πρεμιέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία, 10.30. Κρατήσεις: 99528174. Γενική είσοδος: €10.
>> Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30 στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά.
>> Σ 21 Οκτ, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 16:30.
>> Σ 4 Νοε, Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, 16.30.

Mikroi_Kyrioi_Mikres_Kyries_I_dyn.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες : Η δύναμη της φιλίας
Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες έγιναν θεατρική παράσταση!
Πρόκειται για την επίσημη θεατρική παράσταση των Μικρών Κυρίων, μια παραγωγή της Yuppitheater (KOLOSSAION PRODUCTIONS σε συνεργασία με τo Θέατρο Σοφούλη) που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Μία παράσταση που προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων ηρώων. Μια διαδραστική θεατρική παράσταση, με εντυπωσιακά κοστούμια και τραγούδια, όπου τα παιδιά συμμετέχουν, γελάνε, χαίρονται, τραγουδούν, χορεύουν και μαθαίνουν για τη δύναμη της φιλίας και τις αξίες της ζωής. Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι' αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας. Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Άρης Μπαταγιάννης, Αθηνά Ροδίτου, Πολυξένη Βασιλάκη.
>> Σ 14 Οκτ, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 11:30π.μ. και 3:00μ.μ.
>> Κ 15 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου, Λευκωσία, 11:30π.μ. και 3:00μ.μ.

b_mavro.jpg

Το μαύρο θέατρο της πράγας για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2023 για περιορισμένες παραστάσεις. Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες, ενώ τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 70 χώρες. "Ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας!" για μικρούς και μεγάλους! Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί -χειριστές των διαφόρων αντικειμένων ντυμένοι με μαύρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αόρατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα και ζουν δική τους ανεξάρτητη ζωή ,σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στο θεατή την ιστορία τους μέσα από την παντομίμα. Σημαντικό στοιχείο είναι και ο ιδιαίτερος υπεριώδεις φωτισμός που χρησιμοποιείται ώστε να αναδείξει τα χρώματα στα σκηνικά, στα αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες φιγούρες. Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα της ιστορίας του.
>> Σ 14 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 16.00.
>> Κ 15 Οκτ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 12.00.
Εισιτήρια Soldouttickets

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close