Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023
Βραδιά πράσινου κινηματογράφου με 2 βραβευμένες ταινίες στον Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, με δωρέαν είσοδο!
Πότε: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
19:00 Mediterranean – Life under siege
O Βραβευμένος παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης οικολογικών ντοκιμαντέρ, ο Γάλλος Φρεντ Φουζεά είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Mediterranean – Life under siege το οποίο γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Εξιστορεί τις περιπέτειες της μεσογειακής πανίδας και χλωρίδας, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους οι οποίοι τις απειλούν.
Το ντοκιμαντέρ Mediterranean – Life under siege είναι αφιερωμένο σε μια από τις πλουσιότερες θάλασσες του κόσμου και έχει στόχο να ενημερώσει για τους κινδύνους που την απειλούν, προτείνοντας λύσεις για την προστασία της.
Επικεντρώνεται σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές της Μεσογείου, από έναν νεαρό πελαργό κι ένα κοπάδι τόνων ως μια χελώνα καρέτα καρέτα και ένα "λιβάδι" του φυτού Ποσειδωνία, ακολουθώντας τους σε διαδρομές γεμάτα συναρπαστικά απρόοπτα.
Διάρκεια: 90’
20:30 Σιγή Ιχθύος
Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Σιγή Ιχθύος» αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών.
Το ντοκιμαντέρ των Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Ανδρέα Λουκάκου καταπιάνεται μ' ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεσογείου την εποχή της κλιματικής αλλαγής: την υπεραλίευση.
Οι αλιείς μας ανοίγουν τα καΐκια και τα σπίτια τους, μας φιλοξενούν μέσα στην καθημερινότητά τους, μας δείχνουν πώς οι ψαριές τους λιγοστεύουν με το πέρασμα του χρόνου, τα μεροκάματα πέφτουν και οι ίδιοι συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν αυτό το παραδοσιακό επάγγελμα για να επιβιώσουν.
Σε μία εποχή όπου η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την επιβίωση και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, η «Σιγή Ιχθύος» αποτυπώνει πώς η υπεραλίευση έγινε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μεσογείου και πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη βιοποικιλότητά και την πλούσια ιστορία της.
Διάρκεια: 70’
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας μέσα απο την εφαρμογή του Δήμου Ύψωνα e-psonas πατώντας πάνω στην εκδήλωση.
Σχετικά
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας «Peaky Blinders: The Immortal Man» - Η μεγάλη επιστροφή του Τόμι Σέλμπι
Η ταινία «Peaky Blinders: The Immortal Man» φέρνει ξανά τον Κίλιαν Μέρφι στο επίκεντρο, τέσσερα χρόνια μετά το φινάλε της σειράς.
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το τρέιλερ με τις περισσότερες προβολές το 2025 – Το διπλό ρεκόρ
Το διάρκειας 60 δευτερολέπτων teaser προβλήθηκε 181,5 εκατομμύρια φορές τις πρώτες 24 ώρες διάθεσης του στο διαδίκτυο.
Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό
Η πορεία της από «σύμβολο του σεξ» με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» μέχρι τον αγώνα της για τα δικαιώματα των ζώων
3 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα ανήμερα Χριστούγεννα στα σινεμά
Ανάμεσά τους και η πολυαναμενόμενη ελληνική ιστορική παραγωγή «Καποδίστριας», μαζί με animation για όλη την οικογένεια και ένα σαγηνευτικό θρίλερ
Η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Τρέιλερ για το «Disclosure Day»
Όπως ευρέως αναμενόταν θα είναι μια ταινία για τους επισκέπτες από μακριά
Όταν τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γλυκά: 11 ταινίες για… αλλιώτικες γιορτές
Σκοτεινές, αστείες, συγκινητικές και απρόβλεπτες, οι ταινίες που σπάνε τα χριστουγεννιάτικα κλισέ
Κυκλοφόρησε το trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το «The Odyssey», την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
IndieWire: Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ταινίες του 2025
Για τη λίστα ψήφισαν 148 κριτικοί κινηματογράφου. Το Νο1 δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές των Όσκαρ 2026.
Το νέο «Avatar» επέστρεψε: 345 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα
Οι κινηματογραφικές αίθουσες ελπίζουν ότι το «Fire and Ash» θα συμβάλει σε μια γενικότερη ανάκαμψη
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)